Nyhetsbrev med senaste nytt. Läs i webbläsaren

Vi möts i Riksdagen 30:e november på WomEngage


WomEngage - konferens om kvinnligt företagande

Som vi tidigare skrivit om kommer Women In Progress delta vid en konferens om kvinnlig företagande i Riksdagen i november.

I mars 2015 avslutades programmet Styrelsekraft som 2008 initierades av dåvarande näringsminister Maud Olofsson och som drevs av ALMI. Styrelsekraft syftade till att utbilda och synliggöra kvinnor för styrelsepostitioner. Det 1-åriga programmet gav totalt 740 kvinnor en styrelseutbildning och en mentor.

Nu möts vi igen. I Riksdagen. Konferensen är fullbokad och det kommer att vara en dag full av spännande föreläsare. Vi återkommer självklart med rapportering längre fram.


Årets sista speedmeeting mellan ägare och styrelsekandidater

Under september och oktober har vi haft speedmeeting mellan medlemmar i vår pool av styrelsekandidater och ägare som söker externa styrelseledamöter.

Tillsammans med våra partners Baker Tilly och Hellström Advokatbyrå anordnades ett speedmeeting event i september: trots hällregn var det en trogen skara motiverade styrelsekandidater och ägare som möttes och lärde känna varandra lite bättre under ett par timmar.

I oktober hade vi samma event för våra kandidater på västkusten. Då tillsammans med våra partners Advokatfirman Glimstedt, Connect Väst, Grant Thornton och Swedbank.

Om du representerar ägare eller valberedningar och är intresserad av att vara värd för ett speedmeeting event, hör av dig till boardmember@womeninprogress.se.


Breakfast Meet Up hösten 2016

Vårens succé, Breakfast Meet Up, är i full gång igen. En gång i månaden träffas vi på Hard Rock Café för att äta frukost, nätverka och lyssna till en intressant föreläsare som delar med sig av sina erfarenheter och karriärer.

Hittils har vi fått lära oss om hur det är att vara advokat och delägare i en advokatbyrå av Anna Fernqvist Svensson samt hur det är att grunda, äga och driva en PR-byrå av Gabriella Finnborg.

 


Styrelseutbildning i Berlin 21-24 mars 2017

I mars 2017 kommer vi att hålla vår populära styrelseutbildning i Berlin. Efter avslutad utbildning blir deltagarna certifierad styrelseledamot.

Under årens lopp har mer än 400 kvinnor certifierats via den här utbildningen. Vi tar nu emot intresseanmälningar till kursen i mars. Antalet platser är begränsat till 15 stycken. Då dessa historiskt snabbt blir fulltecknade så är det bäst att höra av sig så snabbt som möjligt om du är intresserad av att delta så skickar vi mer information.

Maila till info@womeninprogress.se för mer information.


Söker du en extern styrelseledamot?

I Women In Progress pool av styrelsekandidater finns din nästa styrelseledamot:

- alla kandidater är certifierade/meriterade ledamöter
- de flesta branscher är representerade
- vi har personlig kännedom om våra kandidater

Hör av dig till boardmember@womeninprogress.se om du är intresserad. 

 

Är du intresserad av styrelseuppdrag?

Då finns det möjlighet att gå med i vår pool av styrelsekandidater.

Vi erbjuder personlig matchning mellan våra kandidater och ägare/valberedningar bland annat genom våra populära speedmeeting events tillsammans med våra samarbetspartners.

Just nu planerar vi aktiviteter inför nästa år - om du är intresserad, är certifierade styrelseledamot eller har meriterande erfarenhet av styrelsearbete, hör av dig till oss på: boardmember@womeninprogress.se.  


Nya styrelseuppdrag i Women In Progress, grattis till:

 

Victoria Thore blev i våras invald i styrelsen för Plusfamiljen AB.

Jeanette Anttila har blivit invald som styrelseledamot i Kvadrat AB.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Avsluta prenumeration.