Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Mars - Juni 2017

Följ oss på www.foretagarcentrum.se  om vad som händer och sker samt många intressanta nyhetsbrev som kan vara bra för Er! Vi försöker hela tiden utveckla vår hemsida som vi tycker är en bra kanal att kommunicera ut till Er företagare och andra aktörer om vad som händer i Sala och vår omvärld. Gilla oss på vår Facebook-sida


Stora Näringslivsdagen 2 oktober 2017

Sala kommun & Näringsliv på Stora Näringslivsdagen
Stora Näringslivsdagen
är en mötesplats för näringslivet som erbjuder inspiration, kunskap och möjligheter att göra affärer. Evenemanget är årligt återkommande och lyfter fram aktuella näringslivsfrågor, lokala och regionala styrkor samt ger inspiration för fortsatt tillväxt.


Solo- och mikroprojektet - Västmanland

Tillfälle! Fler företag får ny möjlighet att medverka i kompetensutvecklingsprojektet Solo & Mikro. Det gäller alltså företag i kategorin 0-9 anställda som vill delta med eventuell personal i kompetenshöjande insatser inom affärsutvecklingsområden som ägarfrågor, ledarskap, marknad, kundbearbetning m.m. under 2017 och 2018.

Alla branscher är välkomna. Viktigt att man är utvecklingsinriktad. Man måste ha minst ett bokslut (ej nystart alltså). Avgiften per företag är 1000 kr (inkluderat alla medarbetare), det är kompetensutveckling till riktigt förmånligt pris! Undervisningsformen är kompetensutveckling i grupp, i "miniprocesser". Man ses tex. 3-4 ggr, ungefär 3-4 tim/gång. Utbudet av utbildningar byggs på kontinuerligt och är brett för att möta företagens behov vad gäller innehåll, tid och åtagande. Vänd dig direkt till sara.haffling@almi.se


Just nu startar ungdomar som bor i Fagersta, Norberg och Sala sina sommarlovsföretag. Snart är de i full gång och vi kan handla av dom!
Behöver du hjälp med IT, någon som uppdaterar eller bygger din hemsida eller rent av klipper din gräsmatta när du är borta på semester?
Detta är bara ett axplock av tjänster eller produkter som FF-deltagarna erbjuder i sommar.

Gå in på
www.framtidensforetagare.com
eller kontakta
sala@framtidensforetagare.com


Rapport gällande besöksnäringens utveckling från 2010 och framåt

Som en del av samarbetet mellan de regionala turismorganisationerna inom Östra Mellansverige har det tagits fram en ny rapport över besöksnäringens utveckling från 2010 och framåt.


Arbete pågår att ta fram en besöksnäringsstrategi för Sala

Näringslivskontoret i Sala har tagit initiativet till att arbeta fram en gemensam strategi och handlingsplan för destinationens besöksnäring.

Strategin ska ta hänsyn till krav och förväntningar hos dagens och morgondagens besökare, till Salas unika förutsättningar och till lokala och regionala turistiska ambitioner och mål.


Salas nya webb för besöksnäringen - www.destinationsala.se är nu lanserad!

Tänk att du planerar att besöka Sala, eller att du redan är här eller bor här och får gäster på besök och att du snabbt och enkelt vill kunna hitta en restaurang, ett boende eller kanske en spännande aktivitet eller ett besöksmål. På destinationsala.se finns allt samlat.

Vi hoppas att ni ska få god användning av Salas nya webbplats och att den gör så vi får än fler som upptäcker vår fina destination. Vi vill gärna att den ska bli ditt eget Sala skafferi!

Webbplatsen lanserades den 7 juni och fylls ständigt med nya företag och aktörer. Ta en titt och se om det finns just det du söker.


Tidningen Gröna Draken

I det senaste numret av Gröna Draken hittar du bl.a. tips på smultronställen i Sala att besöka. Ställen som drivs av duktiga företagare i besöksnäringen.
Läs om detta och fler trevliga artiklar om hållbarhet i vardagen i den blädderbara e-tidningen.

Har du tips till Gröna Drakens redaktionsråd? Maila till gerd.svedberg@sala.se

Gröna Draken ges ut av Förbundet Agenda 21 där Sala kommun är medlem.


Ny medarbetare på Näringslivskontoret

Fr o m augusti tillträder Mats Hedman som ny näringslivschef i Sala kommun. Han kommer närmast från Västerås som näringslivsutvecklare. Vi hälsar Mats välkommen till Sala.


facebook

Vänliga hälsningar från oss på Näringslivskontoret i Sala

Vi har semesterstängt v28-31

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter