Petra Brask & Partners inspirationsbrev. Se det i webbläsaren.

OKTOBER INSPIRATION

Den härliga frihetskänslan av att komma till avslut

Meningsfulla möten

Äntligen känner jag den där enorma friheten av att ha fått slutföra ett mastodont-projekt, som det ändå är att skriva en första bok. Ja, jag skriver första och tänker att det här är precis som när jag födde vårt första barn. Några dagar efter förlossningen hörde jag mig själv säga att det blir säkert enklare med nästa barn. Jag som skrikit i förlossningssalen till barnens pappa; ”Det här gör vi inte om!” Hur kan man utsätta sig för den kreativa process fylld av vånda som bokskrivande, i alla fall, har inneburit för min del? Låt mig ta dig igenom stegen i den kreativa processen. Den har varit som en berg- och dalbana i 8 galna loopar.


TIPS OCH INSPIRATION


AKTUELLT

”…humoristiskt och träffsäkert…”

Effektivare möten

BTJs bokrecension

”… Brask skriver humoristiskt och träffsäkert om bl.a. Homo techno, som ständigt är böjd över sin smartphone eller Homo populus, som anpassar sig till att leva genom sociala medier. Varje kapitel avslutas med övningar och tips på t.ex. hur vi kan börja dagen, hantera e-post och bli bättre på att säga nej. Författaren ger tips för effektivare möten, men även övningar med plats för egna anteckningar för att reflektera över våra värderingar. Brask presenterar en hoppfull och användbar bok om att handskas med livet och tiden." 
Helhetsbetyg: 4. 
Håkan Stenow, Bibliotekstjänst


PB & PARTNERS FRUKOSTFÖRELÄSNINGAR

9 november, kl. 7.30 – 9.00 – Fokus på hälsa och en effektivare hjärna

Den här morgonen får du träffa Petra Brask och Tony Fagerdahl, näringsexpert från LivsstilsCompaniet. Han har jobbat med elitidrottare och människor som vill förändra sin livsstil i över 20 år och vet vad som fungerar och vad som ger resultat.

Vi har några få platser kvar. Först till kvarn gäller.

 

6 december, kl. 7.30 – 9.00 – Lycka på fullt allvar

Hur kommer det sig att hjärnan fungerar som ett kardborrband för oro och negativitet? Och är du medveten om hur viktigt vårt välbefinnande är? Inte bara för den ”banala” lyckan utan för att det skyddar oss från stress, ökar vår inlärningsförmåga, får oss att fatta bättre beslut och bli mer produktiva och kreativa. Välkommen till en inspirerande frukostträff med Petra Brask och Sara Hammarkrantz, författare till ”Lycka på fullt allvar”.


UTBILDNING

Hjärnstyrka

När fungerar du och din hjärna som bäst och hur använder du din arbetsvecka, egentligen? Med vår nya utbildning, Hjärnstyrka – frigör tid för rörelse och hälsa, får du ett program som fokuserar på hur du och ditt team skapar och behåller en jämn energi under dagen som stimulerar till välmående, engagemang och en effektivare hjärna. Vi har fyllt utbildningen med praktiska verktyg, övningar, inspirerande insikter, föreläsningar samt viktig kunskap om hur vår kropp och hjärna arbetar bättre tillsammans.


STATISTIK

Homo nono i topp

En kartläggning av våra fantastiska gäster under bokreleasen visade följande:

  • 45% Homo nono
  • 31% Homo techno
  • 24% Homo populus

ÖVNING

Att säga Nej, hur svårt kan det vara?

Lista några tillfällen i ditt liv då du kan träna dig i att säga nej med samma tonläge som du har när du ber någon räcka dig smöret vid frukostbordet (låt oss hoppas att du har en trevlig ton då).

Den här övningen och många fler hittar du i Petra Brasks bok ”Vem bestämmer över din tid?”


"Ibland kanske vi till och med behöver säga nej till saker som är roliga,
för att vi har bokat in för många saker samtidigt
."
Petra Brask


Får du inte vårt inspirationsbrev direkt i mejlen än?
I så fall, klicka här eller på knappen ovan och anmäl dig!

twitterfacebookinstagramlinkedinyoutube

 Petra Brask & Partners • info@petrabrask.sewww.petrabrask.se

Du får detta inspirationsbrev eftersom du är kund till oss eller för att du har registrerat dig som prenumerant. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.