Nyhetsbrev från Hemslöjden. Se det i webbläsaren.


Nyhetsbrev 2018:2


Karta över Norden med flaggor

Nordiskt slöjdmöte i Stockholm

Under två dagar – 5-6 mars – var Hemslöjden värd för Nordens hemslöjdsförbunds presidiemöte. I Nordens hemslöjdsförbund ingår Norge, Danmark, Finland, Island, Estland, Färöarna och Sverige. Representanter för ländernas medlemsorganisationer träffas en gång varje år och utbyter erfarenheter och diskuterar gemensamma frågor.

Inom förbundet ordnas även läger och seminarier, i sommar kommer exempelvis ett slöjdläger för ungdomar att arrangeras i Norge. 


RöllakanskuddeFelix Wink täljer

Röllakan på Digitalt museum

Felix aktuell i bok och podd

5 mappar med röllakan är nu publicerade i Zickermans studiesamling på Digitalt museum. Det finns även mappar med stickning, knyppling och rya/flossa. Många fler mappar med tusentals bilder kommer publiceras det närmaste halvåret. 

Se smakprov ur samlingarna på Youtube

Zickermans studiesamling på Digitalt museum

Mer om projektet på hemslojden.org

I Ute med P1 delar Felix Wink med sig av sina täljkunskaper, som t ex vilka material och knivar man använder. Felix är hemslöjdskonsulent och har ett företag inom design och möbelsnickeri. Han är också en av grundarna till "Täljogram" och är en av författarna till Hemslöjdens förlags nästa bok: Täljboken.

Hör specialpodden med Felix Wink

Läs mer om Täljboken

 


Sätergläntans yrkesutbildningar - ansök nu

En man och en kvinna i profil

Kniv, yxa, ässja, slända, nål. På Sätergläntan får du verktygen att forma din egen framtid. Yrkesutbildningarna på 1-3 år kombinerar kunskap om material, verktyg och hantverkstekniker med formgivning, entreprenörskap och utställningar. Du väljer om du vill inrikta dig på smide, sömnad, trä eller väv. Det är unikt lärande om hela processen, från björkträdet i skogen till pallen i ditt kök, från kolmila till yxa, från skiss till färdigt plagg, från ull till vävt tyg. Hållbarhet är en självklar del av utbildningen. Utbildningen är på heltid och berättigar till studiemedel från CSN. Sätergläntan är Nordens centrum för lärande inom slöjd och hantverk sedan 1923.

Nästa läsår börjar i augusti – ansök senast 15 april!

Till ansökan och mer info på saterglantan.se


Sommarkurser på Sätergläntan

Maskinstickning med rosa garnKroklist i träSpelpipor och verktyg

Ny kurs: Maskinstickning för nybörjare med Anneli Renborg

Plopp, knopp och krok med Frej Lonnfors (@frejlonnfors)

Svarva en spelpipa med Stefan Ekedahl


Stickspår - nytt vasst nummer

Stickning, stickning, stickning! Och andra vassa tekniker. Nytt nummer med tema Stickspår kommer till dig som är prenumerant från den 28 mars. I Pressbyrån kan du köpa den från 3 april.

Vill du bli prenumerant?

Hemslöjd startar upp sitt nyhetsbrev igen. Vill du ta del av extra bonusmaterial från tidningens fantastiska fotografer, tips, tävlingar och erbjudanden anmäl dig här.

Till anmälan för nyhetsbrev

Händer som stickar
Stickspår i tidningen Hemslöjd 2/2018.

Bli bokvän innan 26 mars

Till dig som är bokvän och ännu inte fått Brodera på stickat så kommer den att skickas ut vecka 13. Årets andra bokvänsbok är Brodera fritt på ylle som kommer i september. Du som ännu inte är bokvän men som gärna vill ha årets böcker till bra priser har fortfarande möjlighet om du går med innan 26 mars.

Läs mer om Hemslöjdens bokvänner


Ålandsbåt i skärgårdenStickade tröjor i olika färger

Hemslöjds- kryssning

Stickutställning i Bengtsfors

Snart är det dags för premiär av Hemslöjdskryss med maskor och stygn. På söndag den 18 mars går 200 slöjdsugna resenärer ombord på M/S Birka till Åland för att under ett dygn få lära sig en massa nytt på workshops och syjuntor.

 

Nu håller vi på med de sista förberedelserna och hälsar alla anmälda varmt välkomna till kryssningen!

I lördags (10 mars) var det vernissage på Ulla Engquist utställning  i Bengtsfors. Utställningen består av material från Ullas båda böcker "Sticka - Detaljer som gör skillnad" och "Sticka - Egna modeller och fler detaljer". Det är första gången som allt material visas i en utställning. Utställningen pågår till och med 28 april.

Läs mer om utställningen

Mer info om de båda böckerna


Save the dates!

Längtan - Handmade Issues - 17/11 - 13-16.30 - Stockholm

Hemslöjdens dag 1/9 – på en plats nära dig! 


Instagram

Följ oss gärna på Instagram där vi delar med oss av lite bilder och tips från vår verksamhet. Sök på @hemslojden, @hemslojd eller @hemslojdensforlag direkt på Instagram.

Hemslöjdens Instagram

Hemslöjds Instagram

Hemslöjdens Förlags Instagram


Facebook

Om du vill ha tips och nyheter lite oftare så är det en bra idé att följa oss på Facebook.

Hemslöjdens facebooksida

Hemslöjds facebooksida

Hemslöjdens Förlags facebooksida


Bli medlem

Vill du bli medlem i en hemslöjdsförening? Läs mer om medlemskapet på hemslojden.org.

hemslojden.org


Du får det här nyhetsbrevet om du är medlem i en hemslöjdsförening eller om du har anmält dig som prenumerant hos oss. Nyhetsbreven skickas från riksförbundets kansli cirka en gång i månaden. Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från oss klickar du på länken längst ner.


Klicka här om du vill avsluta din prenumeration.