Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Senaste nytt från Elpro. Nr 1 mars, 2018.


På bilden syns Eivind Ottoson och Thomas Johansson tillsammans med Minalyze ABs VD Annelie Lundströms vid avtalstecknandet.

Elpro tecknar avtal med Minalyze AB

I slutet av januari tecknade Elpro ett treårsavtal med det Göteborgsbaserade bolaget Minalyze AB för att utveckla, tillverka och leverera företagets komplexa scannerinstrument Minalyzer CS. Ett instrument avsett för grundämnesanalys av borrkärnor för gruvindustrin – något som håller på att revolutionera hela gruv- och projekteringsindustrin i grunden.

 

Elpros del i processen är att bidra till utvecklingen av instrumentet med experthjälp i både konstruktions- och byggnationsfasen.

– Vi ansvarar inte bara för styrningen utan för tillverkningen av hela produkten. Extra kul är att lokala plåtproducenter bistår med leverans av komponenter, säger Elpros VD Eivind Ottoson.

 

Läs mer >> 


Med Johan Asp framför datorn står Elpro väl rustade på konstruktörssidan.

Johan Asp – ny konstruktör hos Elpro

I takt med Elpros expansion under senare tid har behovet av ytterligare en konstruktör ökat markant. Lösning stod att finna i alingsåsaren Johan Asp som är ny på företaget sedan i början av mars.

– Jag kände redan efter en vecka att detta kändes helt rätt, säger Johan och skrattar.

Johan är 56 år och kommer närmast från Limab i Göteborg där han som jobbat konstruktör och utvecklat beröringsfria mätningssystem med laserteknik för industrin. Ett jobb som tarvat många resdagar runt om i världen.

– När jag fick nys om att Elpro sökte folk så blev jag genast intresserad. Dels var jag lite trött på att pendla och resa, dels är Elpro ett spännande företag med en fantastisk utveckling under senare år. Och sedan ska man veta att denna typ av jobb inte är så lätt att få tag på i Alingsås.

Sagt och gjort – Johan tog kontakt med rekryteringsfirman och på mindre än en vecka var allt klappat och klart.

Till saken hör att Johan kände till en del hel kring Elpro redan innan då han samarbetat med dem tidigare när han jobbade på Steeltech för fem år sedan.

Nu ska han alltså bidra till Elpros fortsatta utveckling som elkonstruktör och framtagning av tekniska lösningar. Något han ser mycket fram emot.

– Nu kan jag till och med cykla till jobbet då jag bara bor 5-6 minuter bort i Rödene tillsammans med min fru, ett hemmavarande bonusbarn och två hundar. Lägg därtill två utflugna egna barn och ytterligare ett bonusbarn.

– Sedan är vi familjehem åt en ung tjej, vilket gör det lättare att finnas på plats i Alingsås.

Utöver jobb och familj gillar Johan att vara ute i skog och mark, åka skidor och inte minst ägna sig åt det nyvunna intresset – husbilen.

Vi säger välkommen till Elpro!

 


Elpro på Elmia Automation 15-18 maj

Elpro kommer att ställa ut på Elmia Automation som äger rum på Elmia i Jönköping 15-18 maj. Mässan räknas som Sveriges kanske viktigaste arena för produktion inom tillverkande industri.

– För oss är det en självklarhet att delta på Sveriges ledande automationsmässa, där man som besökare kan utforska de senaste lösningarna i drift och upptäcka morgondagens teknik, säger Eivind Ottoson.

På mässan ges en komplett översikt av systemintegratörer samt komponent- och robotleverantörer. Här kan man effektivt också få svar på hur man kan automatisera sin produktion för att stärka sin konkurrenskraft.

– Vi vill vara på plats bland de absolut bästa inom branschen och möta såväl befintliga som potentiella kunder med vårt breda erbjudande.

Elpros monter är en öppen sådan på 12 kvm och utöver att man rent generellt vill saluföra sig så kommer också någon form av apparatskåp att visas upp för att på så sätt illustrera Elpros kompetens.

Under mässans fyra dagar kommer fem parallella produktionsmässor att äga rum, vilket gör Elmia Automation till en plattform för framtidens industri. Och affären är i fokus. Alla mässor besöks med en biljett.

Vi ses på Elmia Automation 15-18 maj 2018!

 

För öppettider, information och biljetter klickar här!


Hitta rätt direkt!

För att underlätta för dig som frågeställare ber vi dig kontakta nedanstående personer utifrån ditt behov för att få snabbare hjälp.

 

Eivind Ottoson – Nya projekt, offerter/priser samt order/orderkännande

Telefon: 0322-66 85 52

Mail: eivind.ottoson@elpro.se

 

Jesper Ottoson – Utveckling/programmering samt konstruktion

Telefon: 0322-66 85 54

Mail: jesper.ottoson@elpro.se

 

Linus Lindgren – Leveranser och kvalitetsfrågor – kunder

Telefon: 0322-66 85 55

Mail: linus.lindgren@elpro.se

 

Jens Johansson – Leveranser och kvalitetsfrågor – leverantörer

Telefon: 0322-66 85 53

Mail: jens@elpro.se 


Elpro AB
Bultgatan 8
441 38 Alingsås

Telefon: +46-322-66 85 50
Fax: +46-322-66 85 69
www.elpro.se

linkedin

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.