Pressinformation från Wexthuset. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Välkommen till Wexthuset

Tips för en torktålig odling

Med fjolårets rekordtorka i minnet behöver odlingsvänner och trädgårdsägare förbereda sig bättre på att hushålla med vatten och ändå få en prunkande oas. Wexthuset har många klimatsmarta odlingstips och produkter som löser detta! Här kan du ladda ner högupplösta bilder till flera av våra vattenbesparande produkter.

Droppbevattning är det mest effektiva sättet att vattna vist och sparar 90 % av vattenmängden jämför med slangvattning. Vårt solcellsdrivna system Irrigatia behöver varken el eller vattenutkast. Slangen läggs i ett vattenmagasin som en regntunna. Perfekt för krukodling, växthus, pallkragen, amplar och kökslandet - hemma eller i sommarstugan.
Du kan lämna växterna ensamma hemma och vara trygg med att de vattnas från ett driftsäkert system: praktiskt, miljövänligt och billigt. Pumpen går automatiskt var tredje timma. Ju mer sol, desto mer laddas batteriet som orkar skicka ut mer vatten.
I växtbäddar kan droppmunstyckena ersättas med en svettslang som avger en jämn fuktighet längs med hela slangen. Bästa valet för grönsaksodling i pallkrage eller i köksland.
Irrigatia levereras komplett med slangar, droppmunstycken och batteri. Bara att köra igång! Pris från 985 kr för Irrigatia Sol-12. 

Ibland är en vattenspridare enda alternativet att bevattna. Men många gamla spridare ger en ojämn spridning vilket ger onödig vattenförbrukning. Vår spridare Flopro Monsoon spar vatten genom att den kan ställas in så att spridningen skräddarsys efter behovet. Så här testar man enkelt om en spridare är jämn: Ställ ut några tomma burkar i spridningsfältet. För varje mm som hamnar i burken har jorden på samma ställe fått 1 liter vatten per kvadratmeter. Pris Monsoon 419 kr.

Med en sprutpistol kan man punktbevattna i blomlådor och amplar så att exakt rätt mängd matas ut. Här hittar du vårt stora sortiment av Flopro, ett nytt effektivt bevattningssystem som är kompatibel med marknadens gängse kopplingar.
Bildens Professional Multispray är ergonomisk, matar med enhandsfattning ut exakt mängd vatten och är tillverkad i slitstark metall. Pris 269 kr.

Täckodla!

En fiberduk hindrar avdunstning och skapar ett bra mikroklimat. Den släpper igenom regnvatten och är samtidigt ett skydd mot skadegörare. 

Smidiga odlingstunneln ’Easy Fleece’har inbyggda bågar som är enkla att fälla upp och ihop. Finns i flera storlekar. Från 269 kr. Vår och höst fungerar den som frostskydd.

Välj rätt växter

Genom att välja robusta, torktåliga växter blir skötselbehovet minimalt. Wexthuset har ett stort sortiment torktåliga perenner, häckar, träd och buskar. Med torktåliga gräsmattan Fritidshus blir dessutom klippbehovet minimalt. Därtill vårblommande lökväxter som har som strategi att sova bort sommartorkan. 

Ölandstok är en fantastisk häckväxt som tål det mesta och dessutom inte behöver klippas. Blommar kontinuerligt från försommar lång in på hösten. Finns i massor av härliga färger, här 'Abbotswood’. 

 

Här en torktålig plantering där avenbokshäcken skapar lä och lönnen silar solens strålar till behaglig skugga. Marktäckande stor ormrot ger minimalt skötselbehov.

Självvattnande rabatt och kruka

En sjävvattnade kruka på balkong och uteplats spar mycket tid och vatten. Vi har ett fint sortiment sjävvattnande krukor, här Casa Matt Tall planter, 649 kr.

Med en dammduk kan man skapa både ett vattenmagasin för regnvatten och en fuktbädd i rabatten. Som fuktbädd grävs duken ner på rejält djup och förses med en avrinning så att inte vatten blir stående. Avrinningen gör man genom att vika duken till en pip som leder bort överskottsvatten. Vi har dammduk i olika storlek från 5 kvm för 375 kr.

Du hittar dessa och många fler smarta produkter som gör odling enkelt och roligt på www.wexthuset.com . Välkommen på besök och hör av dig om du behöver material som bilder på något annat trevligt från vår trädgårdsbutik.


Vänliga hälsningar

Karin Elmberg

Trädgårdsredaktör, presskontakt.


www.wexthuset.com

karin.elmberg@wexthuset.com

Tfn: 08-22 50 80 /  +46 8 22 50 80

Direct: 070-2929595 / +46 70 2929595

Wexthuset är ett ledande företag inom e-handel för odling och trädgårdsprodukter. Vi har flera egna agenturer från internationella kvalitetsmärken som även återfinns hos våra återförsäljare och partners.

facebooktwitterinstagramyoutubegoogleplus

Vi reserverar oss för felskrivningar och slutförsäljning av våra erbjudanden.

Vi skickar detta till dig som vi tror kan vara intressad av att få nyheter och information från oss. Om du inte önskar fler utskick från oss, klicka här.