Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Anmäl ditt företag till jobbmässan 2020

Kompetensförsörjningen är den största utmaningen på arbetsmarknaden - den 5 Mars 2020 är det dags för Jobb & Utbildningsmässa i Strömstad igen!

Jobb & Utbildningsmässan i Strömstad är en stor möjlighet för er företagare och utbildningsanordnare att kunna inspirera och rekrytera på plats - över 1000 elever förväntas besöka mässan - ta möjligheten att finnas på plats som företag!

Anmälan till jobbmässan.


Kommunen inför inköpslegitimation

Syftet med legitimationen är dels att kommunens leverantörer ska kunna identifiera den person som handlar men även att ge leverantörerna information till fakturans innehåll. På kortet står all information för att rätt fakturering kan ske till kommunen och referenskoden som ska anges på fakturan. Under en övergångsperiod så har inte alla fått inköpslegitimation så be om personens id-handling och referensnummer vid inköp.

Lagkrav
Från den 1 april 2019 är det lag på att alla inköp i offentlig sektor ska faktureras med e-faktura.

Läs mer om hur du går tillväga.


Guide för hållbart företagande

Här får du tips om hur du kan arbeta med hållbarhet i ett nytt företag eller i ditt befintliga företag. Informationen är uppdelad i åtta delar och under varje avsnitt finns frågor du kan fundera kring för att utveckla ditt hållbarhetsarbete. Vilka delar som är relevanta för dig och ditt företag beror bland annat på om du säljer varor eller tjänster, inom vilken bransch du verkar och hur långt du kommit i ert hållbarhetsarbete.

Hämta guiden.


Avdragslexikon för enskild firma

Driver du en enskild firma, och är osäker på vid vilka tillfällen du får dra av momsen? Nu har Skatteverket lanserat ett avdragslexikon där du hittar information.

Avdragslexikon


Ta chansen att utveckla ditt företag!

Almi Väst erbjuder, tillsammans med Strömstad kommun, möjlighet till en kostnadsfri nulägesanalys som resulterar i en tydlig prioriteringslista för dig som företagare. Dessutom kan du få vidare affärsutveckling inom:

Kontakta: Linn Blakstvedt, Almi Väst, linn.blakstvedt@almi.se, 072-160 21 47


Nyhetsbrev från Strömstads kommun, november 2019

Redaktör: Hans Friberg, näringslivsutvecklare Strömstads Kommun, tel 0521-19169, hans.friberg@stromstad.se
Ansvarig utgivare: Mats Brocker, Kommundirektör, Strömstads Kommun, mats.brocker@stromstad.se

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.