Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.

Kära följare av vårt nyhetsbrev, det lackar mot jul och då tänkte vi att det kunde vara på sin plats med lite tips på våra produkter som ligger i beställningssortimentet.

Det blir öl, vin & lite gott i spritväg också.......tomten måste såklart få en snygg Martini som tack för sitt jobb! 

/Gonzo


MAHÓN MARTINI by Xoriguer

5cl Xoriguer, ett stänk torr Vermouth, gröna oliver

Mixa gin & Vermouth över is och häll upp i ett frostat martiniglas, rör försiktigt & servera med 2 gröna oliver 

SMAKBESKRIVNING: Modern, smakrik och intensiv gin med inslag av enbär, citrus, viss blommighet och örter. Serveras iskall ren med is och citron eller i drinkar såsom Dry Martini m.fl.

TILLVERKNINGSMETOD: Traditionell hantverks gin med gamla anor. 100-250 år gamla kopparpannor, man destillerar max 2900 liter/ tillfälle. Alla kopparpanor eldas för hand med ved. Enbären som tillsätts är torkade på stråmattor i cirka 1 år och sorteras sedan för hand för att ha exakt samma storlek på alla enbär. Övriga örter och kryddor är anrikt hemligt recept. Efter destilleringen så får vätskan vila en kort stund cirka 3-6 månader på ekfat. Gin Xoriguer är helt fri från tillsatser.


Julaftonskvällen är snart över, barnen har lagt sig och svärmor snarkar i soffan, det är bara du och glaset, fyllt med mörk kärlek, i handen en gaffel med en bit ädelost. Du lutar dig tillbaka i din Chesterfield, drar filten över benen (svärmors raggsockor är självklart på), tar första zippen och känner en värme sprida sig genom hela kroppen, nu smakar du osten (Stilton) och får uppleva den klockrena kombon WOW!!

Ölsällskapet Gambrinus har precis haft sin traditionella, årliga julölsprovning hos O'Connors där Blizzard knep en hedrande 4e plats av 30 provade "julöl". Rätt snyggt om ni frågar mig.


"Bra Köp" **** - Allt Om Vin, Stora Vinguiden 

Behåll ädelosten framme, bjud in er kära att slå sig ner i er andra Chesterfield, tänd en brasa för nu skall det mysas ordentligt. Häll upp ett glas portvin från översta hyllan och njut, det är trots allt bara jul en gång om året.

SMAKBESKRIVNING: Röd färg, blommig och intensivt fruktig med inslag av körsbär, björnbär, plommon och choklad, mjuka men närvarande tanniner, frisk, söt, lång eftersmak. Utmärkt till choklad-desserter och ostar, eller på sin egen hand efter avslutad måltid. 92 LGP /Livets Goda  


När hertigen Erich överlämnade Martin Luther en mugg Einbecker öl vid Worms Reichstag år 1521 utropade Martin Luther ”den bästa drycken känd för mänskligheten kallas Ainpöckisch Beer.” Hans kärlek till Katharina von Bora och Ainpöckisch Beer visades också på hans bröllop i Wittenberg när rådet i staden Wittenberg gav honom ett fat Einbecker som en gåva.

Tänk om Martin Luther visste hur grym denna bock-öl är till vårt svenska julbord.........eller, det kanske han visste?


"Bra Köp" - Allt Om Vin, Stora Vinguiden

"Tydlig shirazpepprighet i både doft och smak, toppat med ektoner, röda och mörka bär och ett stänk lakrits. Schysst och gott."

Där har ni Allt Om Vin's beskrivning av vinet, låter det gott? Det är det och ännu ett av våra tips som bör finnas hemma över jul/nyår.

TILLVERKNINGSMETOD: Framställt av 96% Shiraz och 4% Viognier. Vinet lagrades på ekfat under 12 månader. 90% på franska nya ekfat och 10% på amerikanska gamla »Hogsheads fat«.  


Old Tom är nästan lika gammal som själva bryggeriet. Denna farligt drickbara öl, dubbad till "det ursprungliga hantverksölet", föddes 1899, när Tom, den gamla bryggerikatten, avtecknades till odödlighet av huvudbryggaren.

Denna överlägsna dark ale är erkänd, nationellt och internationellt, som en av de främsta i sin klass. Old Tom har vunnit några av branschens mest prestigefyllda priser, inklusive World's Best Ale och Champion Beer of Britain.

Old Tom är fyllig, värmande och har en distinkt djupt portvinsfinish, med bitter humle balanserad av aromer från mörk frukt.


”Årets Röda Beställningsvin”- Allt Om Vin, Stora Vinguiden

"Located in Hawke's Bay, our vineyards enjoy a temperate, dry climate and an extended growing season allowing us to grow vines that display wonderful fruit purity and elegance." 

"A medium-bodied Merlot dominant blend displaying blackberry, cassis and plum characters with a succulent texture and great finish. It can be enjoyed for a further 6 to 8 years from vintage."

AWARDS

Gold Medal - China Wines & Spirit Awards 2018
Silver Medal - Royal Easter Show Wine Awards
5 stars, 93 points - Sam Kim, Wine Orbit

Missa inte detta vin, väldigt bra!!


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

 

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

 

---

Skicka vidare till en kollega

 

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se 

 

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

 

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

 

üNN Alkfrei IPA 0,4% - SB.1978 - 21,90kr

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.