Pressinformation från Wexthuset. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Välkommen till Wexthuset

Trädgårdstrender 2020

Vi på Wexthuset vill önska Gott nytt år och gärna dela med oss av våra gröna spaningar inför 2020: Hemester, Genuin kunskap och Klimatsmarta material och odlingssätt. Vi ser fram emot ett givande samarbete också under det nya decenniet. Tveka aldrig att höra av dig om du behöver mer material, bilder eller undrar över något. 

Här kommer du till vår hemsida, sprängfylld med klimatsmarta produkter och allt som gör odling roligt och enkelt. Och här finner du högupplösta bilder som hör till vår trendspaning. Varmt välkommen!

Återanvända plankor leder in i det nya decenniet. Vi gynnar det vilda samtidigt som trädgården blir mer lättskött. Den arbetskrävande och ekologiskt utarmade gräsmattan ersätts av marktäckande växter och barkflis (en restprodukt från skogsindustrin). 

Hemester

Vi har tröttnat på passiva solresor och tar ansvar för vårt flygresande. Att stanna hemma och återupptäcka närmiljön ger sinnesfrid och komma-ikapptid. Vi återhämtar oss i hängmatta och dagbädd men pysslar också med kreativa projekt som ger hemmatrivsel. Både knopp och själ får sitt!

Många vill odla vindruvor som ger både läckra frukter och Medelhavskänsla

Lättskötta, rejäla krukväxter i enhetliga krukor ger en harmonisk stil. Här är suckulenter suveräna – lätta att lyckas med och blir bara pampigare med åren.

Genuin kunskap och hantverk

Vi söker genuin odlingskunskap. Intresset ökar för att verkligen förstå odling genom kurser i beskärning, pomologi (läran om äpplen, bilden från kurs på Julita) och hydrokultur. Vi på Wexthuset ser en enorm tillströmning till vår Kunskapsbank.

Distansutbildning via Trädgårdsakademin ger många en chans att till och med byta yrkesbana till den gröna sidan. Vi vill bevara och vårda våra växter i stället för att köpa nytt. Balkongväxterna vinterskyddas och vi byter krukväxtersticklingar med varandra.

Intresset för mathantverk ökar, vi vill lära oss ta hand om och konservera det vi odlat med nya kryddor och förenklade metoder. Syrning av grönsaker, äppelsorter som kan lagras över vintern och odling av kulturarvssorter som bönor för torkning och lagring. Bilden visar tillredning av kimchi, ett koreanskt sätt att konservera grönsaker i en god, syrlig kryddlag.

Klimatsmarta material och odlingssätt

Allt fler produkter riktar sig till stadsboende med balkonger, små uteplatser och lägenheter. Väggodling, bokashikompost, hydrokultur och växtlampor ger odlingslust året runt.

Vi byter ut dålig plast mot biologiskt nedbrytbara material som bambu- och sockerbaserade krukor.

Kokos ersätter torv som är en ändlig resurs. Solceller driver automatisk bevattning som spar vatten och gör odlingen enklare.

Med vertikalodling ryms ett eget jordgubbsland på balkongen!

Du hittar dessa och många fler smarta produkter som gör odling enkelt och roligt på www.wexthuset.com. Välkommen på besök och hör av dig om du behöver material som bilder på något annat trevligt från vår trädgårdsbutik.


Vänliga hälsningar

Karin Elmberg

Trädgårdsredaktör, presskontakt.


www.wexthuset.com

karin.elmberg@wexthuset.com

Tfn: 08-22 50 80 /  +46 8 22 50 80

Direct: 070-2929595 / +46 70 2929595

Wexthuset är ett ledande företag inom e-handel för odling och trädgårdsprodukter. Vi har flera egna agenturer från internationella kvalitetsmärken som även återfinns hos våra återförsäljare och partners.

facebooktwitterinstagramyoutubegoogleplus

Vi reserverar oss för felskrivningar och slutförsäljning av våra erbjudanden.

Vi skickar detta till dig som vi tror kan vara intressad av att få nyheter och information från oss. Om du inte önskar fler utskick från oss, klicka här.