Pressinformation från Wexthuset. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Välkommen till Wexthuset

Hållbar helg med Wexthuset - skippar Black Friday!

Klimat – och miljöfrågor ligger oss på Wexthuset särskilt varm om vårt gröna hjärta. Därför lanserar vi Hållbar helg under kommande Black Friday, 27-29 november. 
Välkommen att kika in i vår butik. Länk till högupplösta bilder finner du här.

-Trädgård och odling är vårt DNA och går hand i hand med att värna om vår jord och en hållbar livsstil, berättar vd Lena Ljungquist.

Vi är noga med att välja produkter av bra kvalitet, det ger lång livslängd, förklarar Lena. Vi erbjuder till exempel engelska Wildlife Worlds sortiment, med garanterat miljövänliga produkter som gynnar det vilda.

Eftersom Black Friday för många associeras med konsumtionshets, vill vi som e-butik ta vårt ansvar och uppmana till en ansvarsfull och förnuftig handel.

Trädgårdar och balkonger är viktiga oaser för en ökad biologisk mångfald och alla de kryp vi är så beroende av för en ekologisk balans.Till vänster vår solcellsdrivna automatvattnare Irrigatia (985 kr). Till höger igelkottbo Igloo (329 kr) från Wildlife World.

Hållbar helg – detta händer hos Wexthuset

  • Extra bra pris på flera av våra bästa produkter för miljövänlig odling.
  • Satsning på information med smarta tips för klimatsmart och hållbar odling inne och ute.
  • Utförsäljning i vår outlet via hemsidan. Hela överskottet går till Världsnaturfondens projekt för hotade arter.

Blåmesen tackar för husrum med dammsuga äppelträdet på bladlöss, kvalster och äppelvecklare. Den häckar gärna i trädgårdens holk som Multi Species från engelska the National Trust. Holken kan enkelt göras om till fågelmatare vintertid. Capris 379 kr.

Wexhusets miljöpolicy

Sedan företagets början 2002 tänker vi miljöstrategiskt och hållbart i varje led, som val av produkter och transporter. Läs gärna här om hur vi konkret jobbar hårt för ett klimatsmart tänk i varje process.

Några exempel:

  • Frakten klimatkompenseras med certifierad CDM (Clean Development Mechanism). Transporterna går med fossilfritt bränsle som sänkt utsläppen med 90 %.
  • Vi packar kompakt för att inte ”skicka luft” och använder återvunnet material som fyllnad.
  • Vi väljer i första hand eko-smarta och miljöcertifierade produkter av hög kvalitet med lång hållbarhet.
  • Vi har marknadens största sortiment av nyttodjur och andra miljövänliga produkter för att mota ohyra och sjukdomar, istället för att ta till onödiga bekämpningsmedel.
  • Inget spill! Returprodukter som fått något skönhetsfel säljs i vår outlet (länk). En del av intäkten skänker vi till Världsnaturfondens projekt för hotade arter.

Kunskap är nyckeln!

Med vår Faktabank satsar vi stort på att förmedla kunskap om hur man odlar på ett hållbart och klimatsmart sätt. Vi märker av en enorm ökning av intresset för odling, särskilt av ätbart. Många kunder är nybörjare och behöver hjälp. Vår välbemannade kundtjänst svarar rådvilla kunder och vår hortonom Karin Elmberg lotsar rätt med gedigen odlingskunskap.

-Vi vill ju att alla ska lyckas med sin odling! Om det så bara är en solros på balkongen eller ett hektar broccoli. Ingen fråga är oviktig och vi lämnar ingen i sticket, berättar Karin.

Wexthuset växer stadigt och vi har skapat en fantastisk och stark relation till våra kunder. Vi är stolta över varje person som vi inspirerat till ett fortsatt intresse för det vi brinner för – att odla!

Vi hoppas och tror att satsningarna på hållbarhet, kunskap och att värna det vilda bidrar stort till vår framgång. Med detta önskar vi en särskilt Hållbar helg den 27-29 november!

 

www.wexthuset.com hittar du vårt stora sortiment, från frön till växthus. 
Hör av dig om du behöver material som bilder på något annat trevligt från vår trädgårdsbutik.


Vänliga hälsningar

Karin Elmberg

Trädgårdsredaktör, presskontakt.


www.wexthuset.com

karin.elmberg@wexthuset.com

Tfn: 08-22 50 80 /  +46 8 22 50 80

Direct: 070-2929595 / +46 70 2929595

Wexthuset är ett ledande företag inom e-handel för odling och trädgårdsprodukter. Vi har flera egna agenturer från internationella kvalitetsmärken som även återfinns hos våra återförsäljare och partners.

facebooktwitterinstagramyoutubegoogleplus

Vi reserverar oss för felskrivningar och slutförsäljning av våra erbjudanden.

Vi skickar detta till dig som vi tror kan vara intressad av att få nyheter och information från oss. Om du inte önskar fler utskick från oss, klicka här.