Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

November 2020

Hej!  

Välkomna till läsning, lyssning och tittande med Swedish Edtest. I det här nyhetsbrevet riktar vi oss främst till dig som är på väg att dra igång ett test med oss. För att göra det så enkelt som möjligt har vi med mobilkamera och hemmastudio satt ihop en liten introfilm till vad du ska tänka på när du testar. Vi bjuder också på Sveriges professor i Edtech Italo Masiellos erfarenheter av att testa med oss, en chans att testa sin lärresurs med förskolelärarstudenter i Halmstad och ett kunskapsseminarium om tillgänglighet.  

Trevlig läsning,  

Hanna Elving, huvudprojektledare  


Så skapar du en tillgänglig lärmiljö med digitala och fysiska lärresurser

Välkomna till ett morgonseminarium med Peter Lippman den 27 november.  Anmälan


Fler bolag får nu chansen att testa med förskolelärarstudenter

Under hösten har 100 förskolelärarstudenter på Högskolan i Halmstad testat och utvärderat två digitala lärresurser som en del av sin utbildning. Nu ger vi fler bolag som vänder sig till förskolan chansen. Läs mer och anmäl dig! 

https://edtest.se/testa-din-digitala-larresurs-med-forskolelararstudenter-i-halmstad/


Nyckeln heter systematik

På höstlovet genomförde Swediish Edtest en workshop med lärare och bolag tillsammans med Linnéuniversitet och Italo Masiello, professor i Edtech. Lyssna gärna på Italos lärdomar och tankar om hur ett test är ett sätt att bygga upp en systematik för att testa, utvärdera och välja digitala lärresurser. Italo har med sig det medicinska sättet att arbeta systematiskt – hur kan vi lära av det inom utbildning och lärande? Det är en fråga som vi lovar att återkomma kring.  

Se filmen här

Hur funkar ett test?

Många av er som får det här nyhetsbrevet är precis i startgroparna för att testa. Det här är en film för dig som testande lärare och testande bolag kan kika in på för att enklare kunna följa vår process och få ut så mycket nya lärdomar som möjligt av att testa. Filmen är drygt fyra minuter lång.

FILM: https://youtu.be/5Yipi6HKCOQ

TESTGUIDE: https://edtest.se/larare-och-edtechbolag-testar-tillsammans/Besök oss på edtest.se eller följ oss i våra sociala kanaler.

homepagefacebooklinkedininstagramyoutube

Detta är ett nyhetsbrev från Swedish Edtest, ett Vinnova finansierat projekt i syfte att utveckla en långsiktigt hållbar testbädd för edtech i Sverige. Du som får brevet delar på något sätt i tester, har anmält ditt intresse att göra det eller fått nyheter av oss tidigare. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.