Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hammarö kommuns Näringslivsnytt dec 2020


Hur arbetar Hammarö kommun med näringslivsfrågor och för vems skull finns tjänsten Näringslivsansvarig?

Vi som kommun är mycket medvetna om att det är ett arbete att göra med att få ett ännu bättre företagsklimat i Hammarö kommun och att den rankning som Svenskt Näringsliv presenterade tidigare i höst var ingen munter läsning. Vi vill ge alla förutsättningar till att ge rätt service, information och svar till näringslivet. Det ser vi som det viktigaste uppdragen inom vårt växande näringsliv. Den här Uppväxlingen och klättringen till nästa år vill vi göra tillsammans med er!

Vi kan vi lära oss av andra som gjort en liknande resa. Jag mötte min kollega Birgitta Svensson i Munkfors för några veckor sedan. De låg på plats 250 i Sverige när de bestämde sig att ta det på allvar. Mycket av det de gjorde då och som de fortsatt göra har tagit dem till den plats de är idag. Likaså säger Maria Röhr i Grums kommun. Det tog ca fem år att komma dit de är nu, Grums etta och Munkfors två i Värmland!

Hur lång tid ska det ta innan Hammarö kommun är där, för vem vill vara på 16:e plats?

Har ni frågor, funderingar så hör av er till mig. Låt mig vara kanalen in i Hammarö kommun. Jag lovar snabb återkoppling och tar frågan direkt med den det berör.

Inför 2021 kommer Näringsliv och Besöksnäring stöttas med kommunikatör på 20% och det gör att vi kommer synas mer i olika kanaler.

Hoppas vi ses snart digitalt och fysiskt

Håll kontakt, håll avstånd och håll i och ut!

Varma hälsningar

Annika 

annika.axelsson@hammaro.se 

054-51 56 19

Annika Axelsson Näringslivsansvarig Hammarö kommun
Annika Axelsson Näringslivsansvarig

FÖRETAGSBESÖK

Vi är nu i full gång med att planera in företagsbesök för vinter/vår 2021 och vi tänker att vi kan ses fysiskt eller digitalt. Viktigast är att vi ses.

Hammarö kommun har som mål att tillsammans med näringslivet skapa bra företagsklimat och en stor del är att komma ut på företagsbesök.

Vill du ha företagsbesök? Då är du varmt välkommnen att kontakta Annika Axelsson annika.axelsson@hammaro.se .


DIGITAL FÖRETAGSFRUKOST 9 DEC

Omtag och nytt försök

Utifrån rådande omständigheter har vi inte haft någon företagsfrukost på väldigt länge och det vill vi ändra på. Genom att vi bjuder in till en digital företagsfrukost. Vår tanke är att det blir presentation av Solweig Gard, Kommunalråd (S) och politikerna i majoritet Margareta Ivarsson (C), Lillemor Larsson (V), Britt Zettberg-Bagge (MP).

Vi kommer även att prata om Företagsforum och vårt långsiktiga arbete med att ha ett bra företagsklimat.

Hämta ut frukostpåsen hos Jonas på Vetekransen innan mötet, han kommer ha extraöppet för er från 7.15.

Vi kör via länk från 7.45 så vi kan fika ihop innan själva mötet som startar kl 8.00 till 9.00

 Anmäl dig senast 7 dec till annika.axelsson@hammaro.se  ange om ni har allergier att ta hänsyn till och om ni vill hämta frukostpåse hos Jonas på Vetekransen.

Länk skickas ut som bekräftelse på er anmälan.


Vi har vidtagit försiktighetsåtgärder med hänsyn till den allt mer allvarliga situationen i Värmland med hög smittspridning av Covid 19.

På uppmaning av Hammarö kommuns ledning arbetar vi hemifrån de som kan under en tid och vi undviker även fysiska besök i Kommunhuset.

Vi uppmanar återigen alla att göra allt som är möjligt för att minska smittspridningen. 

Covid-19 - vad gäller för näringsliv och företag i Hammarö kommun

Företagsjouren öppen även på fredagar

Hårdare restriktioner får påverkan på det värmländska näringslivet och därför har företagsjouren nu även öppet på fredagar.

Telefontiden är måndag till fredag kl. 10.00-12.00 och telefonnumret 010-831 90 50.

Företagsjouren finns till för företag som behöver stöd och hjälp i spåren av corona. I jouren arbetar rådgivare som svarar på frågor, informerar om nationella och regionala stödåtgärder och guidar rätt.

Läs mer på Region Värmland - corona

Läs mer om Regeringens arbete härRegeringens krisåtgärder till företag

Sökes: företag som vill lära sig att delta på digitala mässor

Just nu sökes fyra företag som vill öka sin digitala kompetens och samtidigt vara med och ta fram ett utbildningspaket som ska hjälpa värmländska företag att delta på digitala mässor.

Verksamt Värmland och Regional Exportsamverkan Värmland har gett Compare uppdraget att utveckla en digital verktygslåda och läroplattform för att stötta små och medelstora företag som vill öka sin kompetens inom digitala möten. Nu söker vi pilotföretag som vill hjälpa till att utforma verktygen och samtidigt få en unik kostnadsfri möjlighet öka sin egen kompetens.

Kontakta Compare för mer information.

Etablera ditt företag i Norge

Regional Exportsamverkan Värmland erbjuder en effektiv väg för företag att göra entré på den norska marknaden genom ett upphandlat konsultföretag.

Verksamt Värmland och Regional Exportsamverkan Värmland erbjuder kostnadsfri hjälp till små- och medelstora företag, innovatörer och idébärare i Värmland som vill etablera sig på den norska marknaden. Genom det upphandlade företaget Xplorico, med ett stort nätverk inom näringsliv, akademi och offentlig verksamhet i Norge, kan värmländska företag få hjälp att hitta nya kunder eller samarbeten.

Kontakta Regional Exportsamverkan Värmland för mer information och intresseanmälan.

Fastighetsägare se hit

Erbjudande till er fastighetsägare!

Via Objektvision.se avtal med Hammarö kommun  kan du lägga upp kostnadsfri annons 
Objektvision.se är Sveriges ledande marknadsplats sedan 1998 för kommersiella lokaler med cirka 14 000 annonser ute och över 50 000 unika besökare varje vecka.


Erbjudandet innebär att du som fastighetsägare har möjlighet att annonsera kostnadsfritt på Objektvision.se, under kategorierna lokal och mark. Detta ger dig en unik möjlighet att vara synbar och sökbar för din målgrupp och kommer förhoppningsvis att leda till att du får in många nya leads på framtida hyresgäster eller köpare.

Hur går du tillväga?
Det finns enkel manual tillgänglig via objektvisions hemsida Trycka här för att se hur du gör


Information

Köp & upphandling

Upphandlingar annonseras på de allmänt tillgängliga databaserna hos Anbudsjournalen och e-Avrop AB. Mer information om aktuella upphandlingar

Skoghalls Centrumförening

Skoghalls Centrumförenings hemsida www.skoghallscentrum.se visar vad som händer i Skoghalls Centrum


Sprida gärna information till företagskollegor

Du som får det här utskicket har tidigare lämnat dina uppgifter och tackat ja till att ta emot  information och inbjudningar gällande Näringslivfrågor.
Tipsa gärna andra företag som ännu inte får ta del av utskick att registrera sig på: Business Update Företagsregister

Följ oss på:

facebooklinkedinhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är företagare eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.