Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kraftverket för professionella dans- och scenkonstnärer


NYHETER FRÅN SITE

SITE - utsikt. Foto Emelie Johansson.

Tålamod är vårens ledord. Strategierna är (om)planering och långsiktiga samarbeten! Vi är väldigt glada att kunna berätta att SITE inleder nya lokala samarbeten med Unga Kontoret och Konsthall C i Hökarängen. Det kommer bli workshops under våren och förhoppningsvis publika händelser senare i sommar och på SITE/Specific Festival i september.

SITE samarbetar också med Kulturinkubatorerna Klump/Subtopia och Transit kring vikten av riktat och kunnigt stöd för konstnärers verksamhetsutveckling och konstnärliga produktionsplatser i Stockholmsregionen. Tillsammans har vi nu lämnat ett remissvar om Region Stockholms strategi för näringsliv och tillväxt. Hela texten finns att läsa på SITEs hemsida här.

SITE:s residenskonstnärer arbetar på för fullt och flera av dem har nyligen fått glädjande besked om beviljade extra krisstöd och residens. Heja, säger vi! Här i nyhetsbrevet kan du läsa mer om deras arbete.

Med förhoppning om att vi snart kan ses!

Anne-Sofie Ericsson, verksamhetsledare SITE
Emelie Johansson, projektledare SITE


PROJEKTRUM GOES DIGITAL!

Du vet väl att du kan konsultera SITE:s gratis rådgivningstjänst Projektrum online?

Vill du ha råd och stöd kring projektplaner, ansökningstexter, budget och annat som rör din konstnärliga verksamhet? Hör av dig till oss! Vi träffar dig antingen online eller fysiskt - som det passar dig. Läs mer om Projektrum här.


NYHETER FRÅN RESIDENSKONSTNÄRERNA PÅ SITE:

SHAYA KHALIL SKAPAR EN IMMERSIV PILOT

Foto av konstnären.

Shaya Khalil är antagen till Narrative VR Lab, ett innovativt utvecklingsprojekt vid Visual Arena i Göteborg, som undersöker narrativa möjligheter i XR (VR - Virtual Reality, AR - Augmented Reality eller andra immersiva upplevelser). Tre utvalda produktioner ges stöd att utveckla sina XR-piloter. Shaya får stöd att skapa en pilot för att vidareutveckla den dokumentära pjäs som hon skrivit och arbetar med just nu, från scenisk till immersiv. Syftet är att belysa missbruk med ett immersivt och påträngande grepp i 360-film för VR. Projektets vision är att undersöka och sudda ut gränsen mellan att vara åskådare och deltagare i ett rum som annars är stängt. Läs mer om projektet här. Läs mer om Shaya Khalil här.


GÜLBEDEN KULBAY DIGITALISERAR TIDIGARE VERK

Från MOMENT. Foto Martin Östman.

Pandemin har fått performancekonstnären Gülbeden Kulbay att digitalisera tre av sina tidigare verk: MOMENT, MATSLAG OCH POLYRIT. Gülbeden Kulbay söker nu bidrag i form av teknisk support och pengar för att genomföra digitaliseringen. Hon söker även ekonomisk finansiering till nya verket THIS PLAY-DISPLAY, ett performanceverk avsett för skärm med syftet att bevara live-känslan.

Just nu arbetar Gülbeden som dansare i Jacqueline Hoàng Nguyễns utställning UNTITLED (ENTITLED) på Bonniers konsthall. Utställningen är förlängd till och med 23 maj. Varmt välkomna att uppleva den! Läs mer här. Läs mer om Gülbeden Kulbay här


MARI RAUDSEPP AKTUELL I DANSKORTFILM

JAG SKULLE VA MIG SJÄLV. Filmfoto Erik Persson.

Mari Raudsepp är aktuell i danskortfilmen JAG SKULLE VA MIG SJÄLV, som finns tillgänglig på SVT Play. JAG SKULLE VA MIG SJÄLV handlar om att göra slut och om sårbarheten i en relation. Om längtan till att vara själv och fri, varvat med desperationen och längtan tillbaka till ett förhållande. Manus och regi av Måns Nyman. Filmfoto av Erik Persson. JAG SKULLE VA MIG SJÄLV visades i tv-programmet "Kortfilm på årets kortaste dag" som sändes 21 december 2020. Titta via SVT Play här. Läs mer om Mari Raudsepp här.


JANNINE RIVEL SKAPAR DANS FÖR SKOGEN

Foto Jannine Rivel.

Hur rör sig skogen och hur rörs vi av skogen? Jannine Rivel jobbar just nu med dansföreställningen KOREOGRAFISKA UTFLYKTER, en deltagandebaserad dans som sker i skogarna i Region Södermanland och Region Västmanland under maj-september 2021. Medverkande dansare är Jannine Rivel och Amanda Billberg och för dramaturgi står Åsa Holtz. Läs mer om KOREOGRAFISKA UTFLYKTER här.

Jannine undervisar även Klein teknik-klasser varje tisdag via Zoom. Anmäl dig och läs mer här. Läs mer om Jannine Rivel här.


ADAM SEID TAHIR SKAPAR VERKET ALTER X

ALTER X.

Adam Seid Tahir arbetar just nu på ALTER X, en föreställning som ska visas på festivalen My Wild Flag på MDT 6-12 september och på  SITE/Specific Festival 3-5 september.

ALTER X är ett projekt som fötts ur ett behov av att utveckla idéer om och förväntningar på vad svart queer identitet kan vara. Genom att skapa alter egon i andra dimensioner där svarthet och queerhet kan formuleras på nytt, så drömmer vi om vad det skulle innebära att existera i en faktisk postkolonial och post-gender värld. Med residens på MARC-UP och Riksteatern. Läs mer om Adam Seid Tahirs verksamhet här. Se mer på Vimeo här.


ALICA TSERKOVNAJA OCH GLORIA HAO SKAPAR NYTT VERK

MOSCOW MULE (2019) Galleri Femtopia. Foto Joel Olby Dannerup.

Alica Tserkovnaja och Gloria Hao utvecklar just nu YOUR PRIVATE CONCERT, en ny scenkonstföreställning om bekräftelse, och sammanfogar här sina praktiker inom koreografi och visuell konst. Föreställningen tar upp förhållandet mellan scenkonst och affärsekonomi samt live-ögonblickets värde i relation till digitala platser. Premiär på SITE/Specific Festival 3-5 september 2021. Mer info och kontaktinfo om Alica Tserkovnaja och Gloria Hao här. Se mer om Alicas verksamhet här och Glorias här.


UNCOVER CHOREOGRAPHY (UC) HAR FULLT UPP

Foto pavleheidler.

Uncover Choreography (UC) består av Sanna Söderholm och Elinor Tollerz Bratteby, som just nu arbetar med nya dansverket A LITTLE BIT WET N A LITTLE BIT WILD. Verket arbetas fram under residens på Fylkingen i Stockholm, där det också kommer att visas.

UC genomför också ett samarbete med Haninge Kulturhus i april med föreställningar och workshops med verket FLINKING och coronasäker platsspecifik visning av A LITTLE BIT WET N A LITTLE BIT WILD. I maj spelar FLINKING på Remida Skillingaryd, i juni reser UC till Svenska Institutet i Paris för samarbete med musikduon zoviet*france, i juli har UC residens på Köttinspektionen i Uppsala och i september spelar A LITTLE BIT WET N A LITTLE BIT WILD på SITE/Specific Festival.

Ett nytt samarbete har inletts med Region Uppsala för kommande site specific-verk. UC hälsar att de söker spelplatser! Snart kan du läsa mer om dem på en ny hemsida som publiceras i mars. Under tiden hittar du info om UC här.


SITE Sweden │ Mårbackagatan 11 │ Hus H │ 123 43 Farsta

www.sitesweden.se │ info@sitesweden.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.