Nyhetsbrev med våra bästa erbjudanden och lite av varje. 
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Gå fort och le stort!


En vecka har gått sedan jag kom hem från min och makens semesterresa till......Mallorca! Tycker du att vi är enkelspåriga? Ja, kanske lite men vi har upptäckt den vackra ön så sent som för två år sedan och insett att vi kan göra allt det vi gillar bäst tillsammans utan att behöva resa så långt.
Vi promenerar oss svettiga, skvalpar runt i ett salt hav, pratar med hemlösa katter, läser goda böcker i skuggan och så äter vi söta apelsiner så långsamt vi kan. Svårare än så behöver inte semesterlivet vara.
En oplanerad semestervecka ger gott om tid att bara låta tankarna komma och gå. Så här gick mina...

Noor klänning är sval, skön och otroligt snygg i sommar. Pris 799:-
Noor klänning är sval, skön och otroligt snygg i sommar. Pris 799:-

Att vara den bästa möjliga versionen av sig själv - det inspirerar mig just nu.
”Jag är som jag är, det får duga” sa maken en kväll när han okammad och sömn-rufsig inte ville fixa håret till middagen trots mitt påpekande. Detta efter att jag duschat, smort in mig, blåst och plattat håret, böjt och målat ögonfransar, bytt kläder och målat läpparna röda. Min första tanken var; ”Dålig respekt för andra. Han kunde ju åtminstone tänka på mig?” Nästa tanke; ”Jag borde följa hans exempel och gå o-fixad till middagen och ändå känna mitt värde”. Tredje tanken; ”Nej, det är ju viljan att vara den bästa möjliga versionen av mig själv som innehåller drivkraft, optimism, respekt för andra och förändringsbenägenhet så det är jag som har rätt. Gå och kamma dig människa!”
Hur det gick? Maken kammade sig för min skull och vi hade en trevlig kväll.

Ofelia tunika är i 100% viskos vilket gör den perfekt för varma dagar. Ärmen går att fästa upp till armbågs-längd. Snygg till byxor, shorts och korta kjolar! Finns i svart och turkos, pris 699:-
Ofelia tunika är i 100% viskos vilket gör den perfekt för varma dagar. Ärmen går att fästa upp till armbågs-längd. Snygg till byxor, shorts och korta kjolar! Finns i svart och turkos, pris 699:-

"Jag har slutat bada" sa en kär bekant nyligen och det var inte första gången jag hörde dessa ord från en kvinna. WHAT!? Slutat bada? Varför då? 

"Njaa.... mummel mummel...kallt... ingen baddräkt...vill inte visa xxxx kroppsdel..."

Jag har aldrig hört något sorgligare! Nu när termometern står på +26 och solen skiner här hemma i Sverige och kvinna efter kvinna stapplar in i vårt showroom och kvider "Jag döör, ge mig något ärmlöst...."Mina jeans dödar mig, har ni shorts?" 

Nej, de får inte vara för korta, för då syns mina knän. Nej de får inte vara för tunna för då syns mina gropar i låren. Nej de får inte vara för låga för då syns min mage som väller över. Ja sommaren kan verkligen vara en plåga, och om man dessutom slutat bada, vad ska man då med sommaren till? 

Nu är det dock så att många (ja - jag är väl en av dem) tycker det är lättare att gå utan ärm, med synliga knän och till och med i baddräkt/bikini på annan (helst icke-svensk) ort.

Hur kommer det sig att det är lättare att visa benen-magen-armarna för vilt främmande människor som man aldrig mött och aldrig kommer lära känna än inför vänner, bekanta, släktingar som ju faktiskt borde älska oss mer? 

Jag älskar att bada och bor ju vid en av Sveriges vackraste kustremsor så jag klär faktiskt av mig i Sverige också. Men - varför känns det så outsägligt pinsamt att träffa bekanta iklädd baddräkt?

Maken har inga som helst betänkligheter utan hojtar glatt och igenkännande i sina fladdrande badbyxor "Hallå - hur är läget?" över halva stranden när en gammal granne uppenbarar sig på en annan filtfyrkant medan jag låtsas inte känna igen en fd kollega som passerar på två meters avstånd. Som om min avklädda uppenbarelse skulle göra ett bättre intryck när den tittar åt ett annat håll? Nu ska erkännas att jag ser ganska skralt utan linser/glasögon men så dåligt ser jag inte. Men den medhavda boken kräver liksom min totala uppmärksamhet vid minsta tecken på att en människo-silhuett som jag vet namnet på närmar sig. 

I detta fallet tycker jag maken har rätt. "Jag är som jag är och det får duga" men här har jag en bra bit kvar innan jag känner mig bekväm i min kropp. Har jag kläder på mig är det absolut inga problem. Men avklädd med blött hår, mullvadsögon och med blottad kängurumage och blåfläckiga ben är inte självförtroendet på topp. Därför behöver jag en Jolly sarong att svepa in mig i i kritiska situationer.
Den blir liksom som en trygg snuttefilt att gömma sig bakom. Så mogen är jag!

Audrey i Jolly sarong/sjal. Perfekt på stranden i sommar. Pris 99:-
Snygg-Audrey i Jolly sarong/sjal. Perfekt på stranden i sommar. Pris 99:-

Att tatuera sig eller inte, det är frågan!

Jag är konservativ när det gäller tatueringar, men det känner jag mig ganska ensam om på ett hotell utanför Palma. Man har skorpioner, rosor, barnens namn och diverse obskyra tecken både här och där. 

En illa placerad spegel på vårt hotellrum sänkte dag för dag mitt självförtroende då jag såg min spegelbild varje gång jag gick upp ur sängen. Om jag tycker att jag är hyfsat snygg iklädd byxor och kimono så blir det lite av en chock att se sig själv sittandes i trosor och BH på sängkanten.
Där föddes tanken.... tänk om man skulle tatuera hela vaderna i något slingrande blått eftersom de ändå är blå-fläckiga? Hade inte det varit coolt så säg? Nej, jag vet...men det var iallafall en idé.


Nu när sommaren är här, låt oss bara försöka vara lite mer obrydda och njuta av allt härligt! Gå i klänning med kort ärm, ät en stor mjukglass, stråla i något färgstarkt, bada i havet!  

Själv ska jag tänka på Lasse Åbergs fantastiska råd: "Gå fort och le mycket så är det ingen som märker att du är ful" :)


Räddningen är här!

Uppmärksamma läsare minns att Fanny lovade dela med sig av tips på hur man får getingfria middagar! Marie i Jonstorp tipsade om Waspinatior getingskrämma som Fanny illa kvickt inhandlade. Resultatet? DEN FUNGERAR!

Getingskrämman är designad för att se ut som ett getingbo, och getingar är ganska noga med vem som får vara på vilken plats. Med andra ord: om de ser något som liknar ett getingbo flyger de inte dit, eftersom de vill undvika bråk. Perfekt!

Dessutom avger döda getingar feromoner som får andra getingar att komma till undsättning. (En död geting = massor av getingar!) Så vi vill inte att de dör, bara att de bor någon annanstans.. :)

 

Finns att köpa på Coolstuff.se, Fröhandeln i Höganäs och troligtvis även hos din lokala blomhandlare!

Klicka på bilden för mer information
Klicka på bilden för mer information

När du har vägarna förbi Höganäs...

...så håller vi vårt showroom öppet varje TORSDAG kl 14,00 - 18,00 och ser fram emot att se dig här på Centralgatan 43 i Höganäs. Vi har aldrig semesterstängt!

Är torsdagar en dum dag för dig? Vi är flexibla - bara hör av dig!

För långt att åka? Vi blir glada att höra av dig även på andra sätt! 
maila oss på hello@aliceandfay.com eller ring oss på 0760 34 93 00

 

Psst..
TORSDAGEN DEN 26 MAJ håller vi öppet en timme extra 14,00-19,00. Välkomna!

Cecilia och Fanny Alatalo alias Alice & Fay. Välkomna hit!
Cecilia och Fanny Alatalo alias Alice & Fay. Välkomna hit!

 Vill du vara uppdaterad på det senaste som händer
och påverka och följa vårt arbete?
Följ oss på Instagram och Facebook!

facebookinstagrampinterestlinkedin

www.aliceandfay.com
butik.aliceandfay.com

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

 

Vill du bara ändra din emailadress så går det bra HÄR.