Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Företagare i Norrköping! Du är viktig för oss. Det är också därför du får det här nyhetsbrevet. Syftet är att kontinuerligt upplysa dig om vad som händer i Norrköping som berör dig som företagare – och vad vi i kommunen gör för att skapa förutsättningar för ett bra företagsklimat.


Rekordmånga Gasell-företag i Norrköping

Gasellfesten i Linköping den 7 november blev en framgång för Norrköpings näringsliv. Hela 17 av Sveriges snabbast växande företag finns i Norrköping, företag som är både lönsamma och skapar jobb. Det placerar Norrköping i topp nationellt sett jämfört med städer av samma storlek.

- Det är här det händer. Vi har ett starkt näringsliv som är på frammarsch och ständigt utvecklas. Vi är stolta och tacksamma över att de här företagen valt att växa hos oss. Vi vet hur mycket arbete de lagt ned för att bli framgångsrika. Ett stort grattis och lycka till önskar vi alla Gasell-företag, säger Anne Revland, näringslivsdirektör i Norrköping.

 Norrköpings Gaseller är:

  • Balcks & Hjelmgrens Plåt och Smide AB
  • ED Gruppen AB
  • Linotol AB
  • Eddima Teknik AB
  • Optoteknik i Kolmården AB
  • PLC Invest AB (Platinum Cars)
  • Furuheim & Arrelid Förvaltning AB
  • Kanalbuss i Norsholm Aktiebolag
  • Pema Sweden AB
  • Renall AB
  • Redvisa i Norrköping AB
  • Månsson Rör & Värmepumpar i Östergötland AB
  • NH Hjerpes Maskincentra AB
  • ME Maskin & Industriservice AB
  • Packoplock Scandinavia A
  • Östgöta Byggresurs AB
  • Titab Pac Aktiebolag

Dags igen för Östgötamorgon!

Den 24 november är dagen då Stureplan blir Stångåplan igen. Vi tar med oss Östergötland till Stureplan i Stockholm och låter besökarna mingla med andra utflugna östgötar. Den gemensamma nämnaren för de flesta är att de studerat vid Linköpings Universitet eller Campus Norrköping. 

Syftet med Östgötamorgon är att marknadsföra regionen och få fler att flytta hit så dela gärna nyhetsbrevet med någon som du vet är intresserad av Östergötland. Hur ser du som aktiv företagare på detta evenemang? Vill du göra något medskick eller har du frågor så kontakta: stefan.lang@norrkoping.se

På Östgötamorgon den 24 november bjuds det på frukostbuffé och mingel, och dessutom en inspirerande intervju med en Peter Wettergren, assisterande förbundskapten för det svenska herrlandslaget i fotboll.

Vi gästas dessutom av Innovationsriksdagen som pratar digital transformation. Sveriges Innovationsriksdag samlar representanter från science parks, inkubatorer, kluster, forskningsinstitut, ledande politiker, branschorganisationer, innovationsavdelningar och många fler för att diskutera viktiga frågor på innovationsagendan.

LEAD, Norrköping Science Park och Science Park Mjärdevi är 2017 värdar för Sveriges Innovationsriksdag tillsammans med den nationella branschföreningen Swedish Incubators & Science Parks (SISP).

Den kostnadsfria frukosten serveras 07.30–08.00 och strax därpå kliver moderator Claes de Faire och morgonens gäster upp på scenen. 

Först till kvarn gäller och anmälan till Östgötamorgon görs på www.ostgotamorgon.se

Varmt välkommen på Östgötamorgon!


Är du företagare inom livsmedelsbranschen?

Just nu pågår en utredning om vilka taxor och regelverk som ska gälla i Norrköpings kommun vid kontroller av näringsverksamhet inom livsmedelsbranschen. Utredningen kommer att pågå fram till sommaren 2017. Norrköpings kommun vill nu höra hur verksamma företagare ser på detta och samtidigt passa på att informera om det pågående projektet för att tillsammans hitta det bästa upplägget.

Projektet ska bland annat undersöka ifall en utvecklad Rättviks-modell, som kommunen valt att kalla Norrköpings-modellen, med efterfakturering är möjlig att införa i Norrköpings kommun. Vilka konsekvenser skulle det få? Hur påverkas du som företagare av vad utredningen kommer fram till?

Datum: fredagen den 11 november Tid: klockan 09.00-10.00 Plats: Sessionssalen, Förvaltningshuset Rosen

Upplysningar: Maria Pihlajärvi Titel: livsmedelschef bygg- och miljökontoret Telefon: 011-15 14 25


Spontanbesök på företag

Under vecka 46 kommer näringslivskontoret påbörja en serie med spontana företagsbesök för att känna näringslivet på pulsen.

Nils Nyebölle och Sofia Svensk kommer att lyssna på vad som är aktuellt för företagarna runt om i Norrköping just nu och även informera om vad näringslivskontoret arbetar med. Första företagsbesöken kommer genomföras på Kungsängen. Detta är en möjlighet för dig som företagare att ta en pratstund och lyfta fram dina åsikter!

Vill du också ha ett besök av näringslivskontoret så hör av dig till naringsliv@norrkoping.se


Med vänliga hälsningar

Anne Revland
Näringslivsdirektör
Norrköpings kommun

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.