Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Datum & plats

Yoni - Fri att Njuta
1-3 september 2017

(platser kvar)

Stockholm

Yoni II (forts.)
22-24 september 2017
(platser kvar)


Anmälan till helgkursen

Du kan anmäla dig via mail eller formuläret på hemsidan.


Praktisk information

Pris:
Din investering i dig själv är 2.900:-
Om pengar är en bristvara, be om en delbetalningsplan.

Tider:
Fredag kväll 19.00-21.30
Lördag 10.00-17.30
Söndag 10.00-16.00

Plats:
I en kurslokal vid Lindhagensplan i Stockholm. Mer infornation skickas efter att du har anmält dig.


Nästa kurstillfälle 1-3 september 2017

www.yoni.nu

Privat sfär eller rädslor?

Att gå på en kurs som handlar om sexualitet kan för många kännas läskigt. En del uttrycker att det känns för privat. En del aspekter av livet och sig själv är privata och bör vara det. Det finns tankar och känslor som man inte vill dela med någon eller bara någon enstaka nära vän eller partner. Jag tror att det är sunt.

Det finns också tankar och känslor som du kanske rubricerar som privata men som skulle kunna frigöra såväl skam och rädslor om du tog dig modet att dela dem. Rädslor är ofta förknippade med att inte duga eller bli nedvärderad av den som lyssnar. Det är inget roligt att känna skam för det man tänker eller att känna att man inte duger. I de rätta sammanhangen där ramar för kärleksfullt lyssnade finns minskar man risken för att det ska ske. Vinsten kan nämligen betyda att du tar stegen mot det liv som du verkligen vill leva, ha den fantastiska relation du drömmer om, ha det ljuvliga sexliv som du önskar, att bli den du verkligen vill vara... Det kan blir sant.

Det sker många saker i kursrummet. Dels får du teoretiska kunskaper om hur sexualitet funkar - hur de olika orgasmerna beror på vilka nerver som bli stimulerade, hur du kan utforska olika aspekter av sexualiteten för att få bättre sexuell självkänsla och bättre sexliv, hur du kan bli mer bekväm med att kommunicera sex så att du både kan få det du vill ha samt ge det du vill till en sexpartner, och mycket mycket mer. Dels skapar sammanhanget en gemenskap och öppenhet blanda deltagarna som inbjuder till reflektion som är viktig för fortsatt utveckling. Det är också i denna gemenskap som vi skapar de kärleksfulla ramarna för hur vi kan lyssna på varandra. Dels erbjuds övningar som stärker självkänslan, självkärleken och de sexuella upplevelserna. Dessa kan du praktisera hemma i din vardag för att fortsätta leka, leva och utvecklas. Oavsett vad jag erbjuder i kursrummet kommer jag att vara tydlig med hur du kan sätta gränser för vad du vill göra, inte vill göra, vad du vill dela med andra och inte. Allt är frivilligt och du gör och säger bara det du är bekväm med.

Jag läste en vetenskaplig artikel om finsk orgasmforskning häromdagen. Forskningen tydliggör hur viktig kommunikationen i relationen är för kvinnors orgasmer. Ett öppet känslomässigt klimat i vilket man kan tala om sex bidrar till fler orgasmer. Oralsex bidrar till att kvinnor får orgasmer i högre utsträckning. Bra kommunikation bidrar till orgasmer lika mycket som bra tekniker enligt forskningen. Både män och kvinnor anser att deras partners orgasm är viktig och för kvinnor blir det ofta på bekostnad av deras egen orgasm. Forskningsfrågorna fokuserade på penetration och det blev självklart en faktor som forskarna själva diskuterade och som påverkar resultatet på såväl forskningen samt kvinnors orgasmförmåga. Det är möjligt att penetration kommer före oralsex eller annan stimulering på klitoris för många par. En annan viktig faktor som spelar roll för kvinnors orgasmförmåga är sexuell självkänsla och att den kan stärkas genom att lära sig att acceptera sin kropp samt stärka sin förmåga att fokusera på den sexuella upplevelsen. Detta innebär att lära sig att minska på stressen och att öka sin sexuella upphetsning fokuserat. Om dessa kvinnor också har haft tekniskt skickliga partners har orgasmförmågan ökat ännu mer. De vanligaste faktorerna som hindrar orgasmen från att komma är enligt kvinnor trötthet och stress samt bristande koncentration. Den näst vanligaste faktorn är oskicklig partner eller en partner som är "för snabb". 20 % procent av alla kvinnor menade att problemen beror på deras partner.
Jag tänker förstås på vilken utvecklingspotential som finns, att alla kan lära sig att öka sin orgasmförmåga! På en kurs kan du lära dig de tekniker och sätt att kommunicera som du behöver för att få ett skönare sexliv. Är du på?

Den vetenskapliga artikeln i pdf

Praktisk information

Pris:
Din investering i dig själv är 2.900:-
Om pengar är en bristvara, be om en delbetalningsplan.

Tider:
Fredag kväll 19.00-21.30
Lördag 10.00-17.30
Söndag 10.00-16.00

Plats:
I en kurslokal vid Lindhagensplan i Stockholm. Mer infornation skickas efter att du har anmält dig.

 

Läs mer om kursen på hemsidan förYoni - Fri att Njuta  . Har du frågor eller funderingar som inte blivit besvarade efter att ha läst detta – kontakta mig!

Respons från tidigare deltagare

"Jag lärde mig att det är ok att ta sin tid. Att tända på det man tänder på, att lyssna på och respektera sin kropp, och ja, att älska sin kropp och finna den värdig att ge njutning. Denna så viktiga del av tillvaron är helt bortglömd, och det känns som en gudagåva att faktiskt kunna få den insikten. Det hade inte gått utan yonikursen, och utan all kvinnlig gemenskap. Hade helt enkelt levt vidare i ovisshet.

Jag har långsiktigt fått ett mycket mer rikt sexliv. Jag bejakar min lust på mitt sätt och vågar uttrycka vad jag vill ha och vad som känns bra eller inte känns bra. Jag klär mig efter vad jag passar i, och är inte rädd för att vara kvinnlig och våga visa upp mig. Så var det inte innan. Jag välkomnar min lust och det känns ju underbart.

Jag kan därför varmt rekommendera Jennies Yonikurs. Saknar nästan ord för det den givit, då det är svårt att värdera sådana saker som självkänsla, lust, sinnlighet och självkärlek.

Du som vill gå, var beredd på att möta den du är."

(N)

 

 "Omvälvande"  "superviktig", "självförtroendeförbättrande"  "utmanande"  "utvecklande"  "alldeles underbar"  "tillåtande"  "spännande"  "trygg" "varm"  "befriande"  "kraftfull"

och fler ord om vad den öppnar upp för:

"acceptans"  "självkärlek"  "frihet"  "mod"  "stolthet"  "närvaro"  "trygghet"  "glädje"  "insikt"

 

"Tack för en toppenkurs. Du lotsar med varm och avspänd hand oss alla trots att vi hade så olika bagage med oss. Du är en mycket bra kursledare. Kursinnehållet var bra, det ena ledde till det andra. Du ökar successivt utmaningarna på ett sätt att de inte känns som för stora utmaningar när de väl sker.
Jag känner inte att jag har lossnat i min låsning, och vet inte hur framtiden blir. Men jag hoppas att jag ska kunna/orka/vilja/våga ändra tankemönster och attityder. Än så länge lever jag i att jag faktiskt gick kursen….”
(Maria)

 

"Hur upplevde du kursen i sin helhet?
Mycket bra, en förmåga du har som är strålande är att få gruppen trygg.

I detaljerna?
Bra sätt du byggde upp kursen. Alla hann bli bekväma kändes det som. Trivsel och omvårdnad. Alla i gruppen olika men det verkade som att alla fick sitt. Svårt att säga vad som gjorde vad. Du har i ditt lugn och glädje något som smittar av sig.

Vilken upplevelse har stannat som mest med dig efter kursslut?

Modet att jag tog steget, nu har jag tryckt på startknappen

Vilka verktyg (tankemönster, attityd, fysiska övningar....) kommer du att använda själv/har redan börjat med hemma?

Att läsa, tänka, planera vidare så att det blir mera tankar och känslor varje dag.

Vad skulle du vilja ha haft annorlunda - något du själv inte gjort/gjort?

Inte något - jag ser det som en start. En mycket lyckad start.
Kursinnehåll?
Bra känsla för gruppen - bra innehåll

Vad skulle du säga till de kvinnor du rekommenderar kursen till?

En helg som kan vara en lucköppning  för oss - det vi kanske inte visste att vi behövde/har saknat. En härlig början på en ny resa."
(Susanne)

"Att se sin kropp som ett magiskt rum kan vara nyckeln till helande och sexuell njutning. Att se sig själv som en gud eller gudinna och kroppen som ett tempel kan vara den attityd som leder dig till starkare och mer kärleksfulla möten, orgiastiska höjder, sexuellt helande och sexuell självbestämmanderätt".

 - Jennie Rehbinder


Jennie Rehbinder leder kursen

 

Jennie har hållit kurser i ämnena sex, kärlek och relationer sedan 2004. Det har blivit många olika slags kurser med åren, varav många har varit parkurser med sin älskade man Carl Johan Rehbinder. Kurserna ger verktyg till att utveckla den intima relationen och sexualiteten på olika sätt.

Sedan 2007 har Jennie hållit kurser för kvinnor i konsten att närma sig sin sexualitet och utveckla den. Andra förmedlar att Jennie är en trygg och inkännande kursledare och som får alla att känna sig sedda och inkluderade.

Jennies sexpositiva mål:

- att inspirera människor att omfamna sin sexuella utveckling.
- att erbjuda verktyg som stärker kärlek och sexuella upplevelser.
- att minska rädslor kring sexuell öppenhet.
- att älska mer, att välja kärleken så ofta jag bara kan.
- att uppmuntra andra att våga experimentera med sina gränser och att bli mer fria som individer.


Foton & illustration av Jennie är skapade av Carl Johan Rehbinder


Kontakt:

Jennie Rehbinder
jennie@rehbinder.se
yoni.nu
070-285 10 91

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.