Petra Brask & Partners inspirationsbrev. Se det i webbläsaren.

JANUARI INSPIRATION

Börja året med nya goda vanor och rutiner

Meningsfulla möten

Det finns få saker som ger en sådan tillfredställelse i början av året som att få rensa upp i strukturen. Nytt år är lika med ny struktur. Det känns som att ha en ouppackad ryggsäck eller ett alldeles för stökigt hus när den gamla strukturen ligger kvar en bit in i det nya året. Det tar bara några minuter och är en enormt befriande känsla. Lika viktigt är det att rensa upp i att göra-listan och att se till att vara först på plats i din kalender. Vilka vanor och rutiner vill du främja i år? Står det inte i kalendern så finns det inte. Läs mer om hur du gör 2018 till ett år fyllt av goda vanor och rutiner.


TIPS OCH INSPIRATION

Behov av en energiboost?

Nu kan du gå in på tidningen Chef och få Petras bästa tips på hur du kan frigöra tid och energi.

Se alla tips här


AKTUELLT

Effektivare möten

Nu som e-bok

Nu finns Vem bestämmer över din tid som e-bok.

Köp den hos Adlibris


PB & PARTNERS FRUKOSTFÖRELÄSNINGAR

Våra frukostföreläsningar i höstas var väldigt uppskattade och vi vill tacka alla som kom och alla som hört av sig och önskar fler föreläsningar. Nu tar vi ett uppehåll med frukostföreläsningarna under våren och återkommer när det blir föreläsningsdags i våra lokaler igen.


UTBILDNING

Hjärnstyrka

Så här i början på året vill vi hjälpa dig att komma in i sunda vanor och rutiner. Vi får väldigt härlig feedback på vår nya utbildning Hjärnstyrka. Den gör nytta både när det gäller att frigöra tid och energi under arbetsdagen men ger också kraft, inspiration och styrka för alla dygnets 24 timmar tack vare kunskap och coaching till att få till de där sunda kost- och träningsvanorna. Just nu erbjuder vi alla som bokar in vår utbildning Hjärnstyrka 10% rabatt om den bokas före den 31 januari, 2018.


STATISTIK

Våra värsta tidstjuvar 2017*

 1. Svårt att säga nej
 2. Ofullständig information
 3. För många eller långdragna möten
 4. Oklara beslutsvägar / otydlig ansvarsfördelning
 5. För noggrann

*Statistik från vår förstudie som över 700 deltagare svarat på innan de gått en av våra utbildningar under 2017


ÖVNING

Tips för en proaktiv kalender för 2018

 1. Ha EN kalender där du får full överblick över din tid.
 2. Sätt av tid för det som är viktigt för dig, dina uppgifter, träning, reflektion, återhämtning, hämta och lämna på dagis, fri tid och så vidare.
 3. Ange förberedelsetider och kompletterande arbete (till exempel vid möten).
 4. Se till att ha utrymme för återkommande saker och rutinuppgifter.
 5. Boka in komma-ifatt-tid efter resor och frånvaro.
 6. Ha tillräckligt med tomt utrymme för oförutsedda/oplanerade uppgifter.
 7. Schemalägg en fast tid för veckoplanering varje vecka. Se till att du höjer blicken och går igenom det som varit, men också granskar vad som händer ett par veckor framåt i tiden så att du är förberedd för det som kommer.
 8. Om andra är beroende av dig hemma eller på jobbet så se till att ha en fast tid när ni regelbundet stämmer av hur nästkommande vecka/veckor ser ut och därmed kan förebygga arbetstoppar, dubbelbokningar eller saker som krockar. Det gör också att vi får en större förståelse för varandra när vi vet vad någon har framför sig, och det ger dig en ännu större anledning att faktiskt ha koll på din egen kalender, när du vet att du ska avrapportera till någon annan.

 

Petra Brask i media

Redo för nya jobbrutiner? 3 sätt att bli effektivare på jobbet Femina

Ta makten över din tid. Låt 2018 bli året då du lär dig prioritera, strukturera och satsa på det som är viktigt i livet. Tidningen Hälsa


"Står det inte i kalendern så finns det inte."
Petra Brask


Får du inte vårt inspirationsbrev direkt i mejlen än?
I så fall, klicka här eller på knappen ovan och anmäl dig!

twitterfacebookinstagramlinkedinyoutube

 Petra Brask & Partners • info@petrabrask.sewww.petrabrask.se

Du får detta inspirationsbrev eftersom du är kund till oss eller för att du har registrerat dig som prenumerant. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.