Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev februari och mars 2018

Hej! Hoppas du haft en bra start på 2018. Vi tycker det passar bra att inleda vårprogrammet med att tala om förra årets medialt mycket uppmärksammade #metoo-kampanj och härskartekniker. Därför bestämde vi att inför Internationella Kvinnodagen bjuda in Sveriges mest kända feminist, Gudrun Schyman, att hålla lunchföredrag onsdag den 7/3 kl. 11:30. Därefter äter vi en enkel lunch medan vi lyssnar på den interreligiösa kvinnopanelens reflektioner. Du får möjlighet att köpa en signerad bok av Gudrun. Begränsat antal platser. Anmälan här  


Gudrun Schyman OM HÄRSKARTEKNIKER OCH #METOO, onsdag den 7 mars, lunchföredrag kl. 11:30

Gudrun Schyman
Foto: Elisabeth Ohlson Wallin. www.ohlson.se

Föreläsning av professor emerita Britt-Marie Näsström om NORDISKA GUDAR OCH GUDINNOR, tisdag 13 mars kl. 18:00

Gudinnor hade de tidiga kristna författarna svårt för, säger Britt-Marie Näsström i sin bok Nordiska gudinnor: Nytolkningar av den förkristna mytologin (2009). Det fanns en kristen teologisk orsak att marginalisera gudinnorna i historien. Under medetiden föredrog man att inte nämna dem. Missionärernas berättelser handlar i stort sett bara om manliga gudar. I modernare tid har det varit på samma sätt. Först på 1900-talet började man över huvud taget tala om gudinnor. Kom och lyssna på ett spännande föredrag om nyare forskning. Läs mer 

Britt Marie Näsström

Försmak av något i april

Vad gör vi med minnen av våldsamma konflikter där den andre, av en annan trosuppfattning, brukat våld mot oss, våra nära och kära?

Nordiskt interreligiöst nätverk konferens måndag 9 - tisdag 10 april

med tema Healing of Memories  Läs mer

FILMVISNING: BESA THE PROMISE – på Blå Stället i Angered onsdag 11 april

Tala-film-tala-liv relaterar film till vår egen vardag och våra egna minnen. En personlig berättelse om hur albanska muslimer räddade judiska flyktingar under andra världskriget. 

Läs mer

Har du frågor att ställa kontakta oss gärna, se kontaktuppgifter här 

Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookyoutube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på en lista för nyhetsbrev eller ingår i vårt nätverk. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter