Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.

Eikendal Classique, Sommelierernas Dag, Alsace Vindagen


Classique - Ett av Eikendals riktiga flaggskepp där årgång 2016 hamnade högst upp på Tim Atkins South Africa Report 2018 i kategorin "Bordeaux Blends", den ser vi verkligen fram emot.

52% merlot, 28% cabernet sauvignon, 20% cabernet franc.

Var druvsort jäste för sig i ståltank med 2-3 pump overs/dag för att extrahera färg och arom ur druvornas skal. Malolaktisk jäsning i 300 l franska ekfat, följt av 18 månader lagring, 25% ny ek. 

Ett fylligt, smakrikt och komplext vin med inslag av mörka bär, viol, cassis, mocka, choklad, tobak, mineral, kryddor och ekfat. Bör serveras till en smakrik rätt av fläsk, nöt eller vilt med rotfruktsgratäng, svamp, vitlöksmör eller en tillhörande mustig rödvinsås.Eikendal grundades 1981 av den schweiziska familjen Saager. Vingården ligger i Stellenbosch och är omplanterad med utvalda druvor och kloner för klimat och jordmån. På en jordmån av ”Coffeyclip” odlas druvorna till flaggskeppen Cabernet sauvignon och Classique. Vinmakaren Nico Grobler har utvecklat kvalitén och för varje år ges högre betyg av vinpressen.

I ”Tim Atkins South Africa Report 2017 + 2018” tilldelades Eikendal en hedervärd 2:a Cru (av 5), med hela 9 viner (2017) och 10 viner (2018) på +90 poäng. Eikendal är certifierad med ”Integrity & Sustainability” och inom kort även med "WIETA".


Lotta dahlbäck, Stefan Hellström & Martin Moll från Nik Weis guidar er igenom ett utvalt sortiment av viner från (självklart) Nik Weis Tyskland men även Conceito, Quinta do Poeira & Niepoort Portugal - Pittnauer & Pfaffl Österrike - Alpha Box & Dice Australien - Schubert Nya Zeeland - Eikendal Sydafrika samt Plaimont Frankrike.  

Stefan "Mr.Mohawk" Gustafsson finns också på plats och pratar lite öl.

Info om alla producenter ovan hittar ni på vår hemsida www.wickedwine.se


Alsace Vindagen 4e februari - Grand Hotel Spegelsalen 

4e februari är det så dags för Alsace Vindagen på Grand Hotel igen.

Irene, Mattias, Micke, vårt nya stjänskott Zoi samt Pierre Holtz, Brand Ambassador Wolfberger tar emot och vägleder er igenom deras underbara sortiment.

Varmt välkomna!


Sådärja, då är arbetet med vår nya hemsida klart och vi själva är rätt så nöjda med den, hoppas ni tycker detsamma. Vi skall inte bli så långrandiga idag utan låter er surfa runt på sidan i lugn och ro.

Ni hittar den på vår gamla adress www.wickedwine.se. 

Sköt om er och ha en trevlig helg!

/Wicked Wine


www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

 

---

Skicka vidare till en kollega

 

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se 

 

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

 

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.