Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Nu startar vårt nya Arvsfondsprojekt!

Åren går fort och vårt första Arvsfondsprojekt, som möjliggjorde att vi tog fram Återhämtningsguiden - för dig som mår dåligt och Återhämtningsguiden - för dig inom heldygnsvård är nu avslutat och vi har påbörjat vårt nya projekt som möjliggör att vi nu kan ta fram; Återhämtningsguiden - för dig som är anhörig/närstående. I början på april befann vi oss på Arvsfondens introduktionsdag för nya projekt!

Återhämtningsguiden - för dig som är anhörig/närstående kommer tas fram i tryckt format, mobilapplikation och som studiecirkel. Självklart kommer vi att fortsätta berätta om arbetet här i nyhetsbrevet!


Konferenser

I mars deltog vi på Svenska Psykiatrikongressen (SPK) i Stockholm och på återhämtningskonferens i Jönköping. I Jönköping deltog även Ing-Marie Wieselgren från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) som pratade positivt om arbetet med Återhämtningsguiden.


Återhämtningsguidens tomteverkstad

Många har blivit involverade i Återhämtningsguiden! Här ser ni vår projektsamordnare Lindas pappa Lennart som packar 167 kuvert med Återhämtningsguider. I går gick ytterligare 260 kuvert iväg! Heja Lennart och Linda!


Återhämtningsguiden hos Suicide Zero

Den viktiga organisationen Suicide Zero har publicerat en artikel om Återhämtningsguiden. Gå gärna in och kika här!

2000 nedladdningar

Nu har vi fått över 2000 nedladdningar av vår på Google Play och App Store. Inte laddat ner den än? Sök på Återhämtningsguiden och ladda ner idag! Appen finns nu även i Danmark, Norge och Finland.


Utbildningsfilmer på gång!

Under den senaste månaden har vi också hunnit med filminspelning! Inom kort kommer vi att publicera utbildningsfilmer på hemsidan. Håll utkik!


Återhämtningsgrupp i Ängelholm

Avslutningsvis vill vi berätta om öppenvårdsmottagningen i Ängelholm som har arbetat mycket aktivt med att starta upp Återhämtningsgrupper. Återhämtningsgruppen är en diskssionsgrupp med Återhämtningsguiden som verktyg. Mellan träffarna får patienterna även hemuppgifter.

Gruppen träffas en gång i veckan under åtta veckor och under sista träffen får patienterna utvärdera gruppen, som hittills varit uppskattad. Efter en månad följs patienterna upp enskilt, och efter två månader sker en uppföljning i gruppen.

Fantastistiskt initativ och arbete tycker vi!

Har du och din verksamhet berättelser eller tips på hur ni arbetar med Återhämtningsguiden? Hör gärna av dig och berätta!


Har du frågor eller funderingar om projektet? Hör av dig till projektledare
Jessica Andersson på jessica@nsphskane.se eller 073 232 57 47.

facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.