Pressrelease från musikförlaget Sångfågeln Musik.
 Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Pressrelease


Ny utökad och omarbetad utgåva av sångboken

I Vänerland
sånger om Vänern, Kinnekulle och Kållandsö

Sångboken I Vänerland - sånger om Vänern, Kinnekulle och Kållandsö innehåller 80 sånger som i målande ord och toner skildrar såväl naturens skönhet och skiftningar som människornas liv och tro
både förr och nu.


Följ med på en resa genom Vänerlands sagolika värld och känn historiens och tidens vingslag!

ISBN: 978-91-519-3467-9
Utgiven: April 2020
2:a utgåvan


Arne Appelqvist - textförfattare

Arne Appelqvist har efter studier vid Handelshögskolan i Göteborg varit verksam som civilekonom. Numera är han pensionär och bosatt i Lidköping.
2014 gavs hans första diktsamling Bländad av skönhet ut på Ebes förlag med 36 dikter om Vänern, Kinnekulle och Kållandsö. Allt sedan dess har han fortsatt dikta på detta tema och har blivit uppmärksammad för sin diktning i olika sammanhang. Hösten 2016 blev Arne Appelqvist utsedd till Förbundet Tankelänkens litteraturstipendiat.
Med sin stora kunskap om trakten kring Vänern, dess natur och historia kombinerat med ett livfullt och innerligt språk skapar han dikter som hänför och berör.

Katarina Torgersson - kompositör

Katarina Torgersson är utbildad musikpedagog vid Musikhögskolan i Göteborg och frilansar som sångerska, pianist och kompositör. Sin hemvist har hon i Alingsås.
Vackra melodier och sambandet mellan ord och ton har alltid fascinerat Katarina och på senare år har komponerandet kommit att uppta en allt större del av hennes tid och liv.
Hon har tonsatt dikter av välkända poeter som Karin Boye och Nils Ferlin och har ett regelbundet samarbete med ett flertal textförfattare.
Tillsammans med psalmtextstipendiater i Anders Frostenson-stiftelsen har Katarina skapat ett stort antal nya psalmer och sedan hösten 2016 driver hon även musikförlaget Sångfågeln Musik.         Läs mer om sångboken
och projektet "I Vänerland"
på projektets egen hemsida:

www.ivanerland.se


Musikförlaget Sångfågeln Musik
Bälinge-Torpvägen 9
441 92 ALINGSÅS

www.sangfageln.se
info@sangfageln.se

homepagefacebook

Du får detta mejl eftersom vi tror att du kan ha intresse av denna pressrelease.
Skulle du inte vilja få fler meddelanden från Sångfågeln Musik , klicka här.