Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

DETTA HÄNDER I MOVES - OKTOBER 2020


Förberedelser

LO logga

Veckorna har fyllts med studiebesök och föreläsningar. Bland annat har gruppen varit på ett studiebesök på BrVux, där två studie- och yrkesvägledare berättade om aktuella datum för ansökningar samt vilka möjligheter som är tillgängliga beroende på om man har eller inte har en gymnasieexamen sedan tidigare.

 

Gruppen har även fått information från facket av Anders Brandin på LO Ung samt besök av Fristads folkhögskolas rektor Inka Horstmann som berättat om skolans utbildningar. 

Teambuildning

Foto - gruppen i solnedgång vid udden

En annan viktig förberedelse har varit vistelsen på Åsengården, 17-18 september. För första gången fick gruppen umgås under ett helt dygn. Tillsammans planerade och genomförde gruppen aktiviteter för och med varandra, vilket bland annat resulterade i en rafflande kubbkamp, en ”bygga-högst-tävling” ute på en udde vid vattnet samt ett mysigt lägerbål på kvällen.


Reseplanering

Resan är nu bokad! Gruppen åker tåg upp till Kalix och ser fram emot att resa miljövänligt till resmålet. Resan blir samtidigt en gruppstärkande aktivitet och fyller därmed fler syften än att enbart ta gruppen från punkt A till punkt B. Väl på plats kommer deltagarna att dela rum två och två och alla har nu varsin rumskompis. Vid en promenad på Vänga Mosse förra veckan fick alla tillfälle att prata ihop sig kring förväntningar och behov med den de ska dela rum med.

Deltagarna har en budget att utgå från, de får en matpeng på 420 kronor per vecka. Samplanering av inköp samt gemensam matlagning är metoder som diskuteras för att få pengarna att räcka till mer.

Gruppen har även haft ett digitalt möte med kontaktpersonerna på Kalix folkhögskola, dels i grupp, dels har var och en haft ett enskilt samtal där de fått prata om möjligheter utifrån de önskemål deltagarna skrev i sina personliga brev. Personalen i Kalix jobbar just nu för fullt med att hitta arbetsplatser som är villiga att ta emot våra deltagare, i skrivande stund är inga platser klara.


KONTAKT

Malin Karlsson - projektledare
malin.karlsson@sjusam.se
073 – 140  27 64

Mikael Törnqvist - projektmedarbetare
mikael.tornqvist@sjusam.se
073 – 200 33 72

facebookhomepage

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter