Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev nummer 9 2020

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Hej igen alla strandsatta och upptagna sjöflygare.

Då var det dags igen för en AD på flygplan som berör oss sjölygare. Den här gången handlar det om 180/182/185. Det gäller möjlig sprickbildning i infästning av stabben. Sprickor och korrosion har hittats i ett antal flygplan i stjärtkonen . Orsaken uppges av FAA troligen vara påfrestningar i samband med start och landning som genereras av sporrhjulet. varför 182:an är med är något oklart då den inte har sporre. Vår egen 185:a drabbades för några år sedan av att det näst sista spantet i bakkroppen fick sprickbildning. Cessna hade då ett kit med ett förstärkt spant att montera i. Bökigt jobb men fungerade. Mer info i länken nedan

https://www.federalregister.gov/documents/2020/11/02/2020-24046/airworthiness-directives-textron-aviation-inc-airplanes

Christer LeinehedFI/FE/SEPS) kommenterar följande angående vad som händer efter Brexit för de som har ett UK certifikat.

För ett par veckor sedan kom det information från EASA/Ts och vad som gäller för dig som har ett certifikat utfärdat av the UK i samband med Brexit. 

Från och med 1 januari 2021

betraktas Storbritannien som ett tredjeland, vilket innebär att kontrollanter, instruktörer och flygskolor som har ett brittiskt tillstånd inte kan godkännas för utbildning, flygprov, kompetensbedömningar eller kompetenskontroller för certifikat och behörigheter till svenska certifikatinnehavare. En pilot som önskar konvertera sitt brittiska certifikat till ett Part-FCL certifikat måste uppfylla de konverteringskrav som framgår i kommissionens delegerade förordning (EU) 2020/723.

Det finns i dagsläget inga tillgodoräknanden eller övergångsbestämmelser för piloter som innehar ett brittiskt certifikat och önskar erhålla ett Part-FCL certifikat."

Brexit blir nog inte vad de trodde när de röstade för utträde, fr o m 1/1-21 räknas brittiska certifikat som tredjeland precis som alla andra länder utanför EASA (som USA, Burkina Faso, Australien, Peru etc etc)... Känner du någon som har ett brittisk certifikat så kan det vara läge att belysa detta!

Konkret: brittiska certifikat efter den 1/1-21 kan valideras under en begränsad tid, men inte konverteras (förutom PPL).

Ack så vackert......

.......snart är vi där igen

Ansvarig utgivare: Filip Nilsson, ordförande SSA, 0706-084 100

ivoclack@gmail.com

Redaktör: Robert Wagner, 0709-647 637

flygrobert@gmail.com