Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Europa Direkt Jönköpings läns nyhetsbrev nr. 4 2017


Demokratisoppa den 22 september

Höstens första Demokratisoppa äger rum på Kristinagården bredvid Kristinekyrkan (OBS ny lokal) i Jönköping den 22 september kl. 12-13. Gapminder World är ett verktyg som initierades av framlidne professor Hans Rosling. Journalisten Staffan Landin, som tidigare har arbetat vid FN:s utvecklingsprogram UNDP, ger en spännande föreläsning om hur Gapminder World kan användas för att ge en rättvis bild av världen.


Tillståndet i unionen 2017

Hur kan EU bli en säker, välmående och inkluderande union i framtiden? Onsdagen den 13 september håller EU-kommisionens ordförande Jean-Claude Juncker sitt årliga tal om tillståndet i unionen. Talet kommer handla om unionens väg framåt i ett förändrat politiskt och ekonomiskt landskap.


Parlamentsval i Tyskland 24 september

Bild: EU-Parlamentet

Söndagen den 24 september är det parlamentsval i Tyskland. Europaparlamentets tidigare talman, Socialdemokraternas Martin Schulz, och den nuvarande förbundskanslern, Kristdemokraternas Angela Merkel, är de främsta utmanarna. Någon av de två kandidaterna kommer vara förbundskansler efter valet och få stort inflytande i EU då Tyskland är unionens folkrikaste medlemsstat.

Merkels främsta utmanare - En EU-fantast, europaportalen.se


Lärarutbildningsmaterial om mat och jordbruk i Europa

Studier har visat att i synnerhet unga människor inom EU har bristande kunskaper om böndernas och jordbrukets viktiga roll i samhället. Europeiska kommissionens generaldirektorat för jordbruk och landsbygdsutveckling har därför framställt ett lärarutbildningsmaterial, med syfte att öka på kunskaperna om mat och jordbruk hos elever i åldrarna 11 till 15. Lärarutbildningsmaterialet finns att hämta kostnadsfritt.

Lärarutbildningsmaterial, ec.europa.euDu får detta nyhetsbrev eftersom du prenumererar på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.