Petra Brask & Partners inspirationsbrev. Se det i webbläsaren.

NOVEMBER INSPIRATION

Motivation i höstmörkret

Mörkret sänker sig stilla. Om vi förknippar sommaren med ledighet, spännande resor och roliga saker som händer. Vad förknippar vi då hösten och vintern med? När jag frågar mina deltagare svarar de; mer ansvar, längre timmar i skolan eller på jobbet. Det är inte ovanligt att fler vittnar om att de får svårare att sova, att de grubblar och känner att det är motigt och tungt. Vad kan vi då göra för att lätta upp de mörka månaderna före jul?


AKTUELLT

Tidspodden

Tidspodden med effektivitetsexperten Petra Brask och ledarskapsforskaren Lena Lid Falkman, är en guldgruva för dig som är intresserad av frågor som tidsoptimering och stresshantering.

Senaste avsnittet handlar om Skärmtid som har blivit ett omdebatterat fenomen. Att sitta framför en skärm, dator eller mobil, är såklart en del av vardagen idag. Men finns det risker? Hur ska vi tänka och vad ska vi säga till våra barn?


SPECIALERBJUDANDE

Frigör tid och energi med vår Effektivare Outlook utbildning

Effektivare Outlook är en effektiv utbildning på tre timmar som ger dig och ditt team på upp till 15 personer, konkreta verktyg för att hantera och effektivisera Outlook och ditt mejlflöde. Under utbildningen får du träna på ett beteende där du bättre kontrollerar din egna arbetssituation. Du lär dig skapa en personlig digital struktur som möjliggör ett enkelt och snabbt hanterande av inkommande uppgifter. Du lär dig optimera Outlook användningen i det dagliga arbetet och att hitta lättare genom en logisk struktur på ditt digitala arbetsmaterial. Vi går igenom hur du kan använda verktygen i Outlook effektivare för att planera och prioritera bättre.

Öka kontrollen över din arbetssituation – Boka nu! 15 000 kr exkl. moms (ord. pris 17 500 kr). Boka in din utbildning senast fredagen den 23:e november för att ta del av vårt specialerbjudande. Mejla oss på info@petrabrask.se så hör vi av oss och bokar in själva utbildningsdatumet tillsammans.


TIPS OCH INSPIRATION

Appar som underlättar din vardag

Vår appexpert Jan Winstedt har lovat att han ska prova 100 appar under ett år som underlättar din vardag och är ett stöd både i ditt arbete och på din fritid. På vår hemsida hittar du de appar som han rekommenderar inom följande områden; anteckningar, må bra, arbeta smartare samt mejl & planering.


FÖRELÄSNING/BOK

Koll på tiden?

Tack alla fantastiska deltagare; ungdomar och föräldrar som kom på vår ungdomsföreläsning om Koll på tiden? Tips för skola, fritid, vänner och sömn. Och tack till Åsa Emås på @tushochkrita som så inspirerande fångade upp innehållet under föreläsningen.

Boken Koll på tiden? kommer ut den 8 januari 2019. Nu kan du förbeställa den hos oss!


UTBILDNING PB & PARTNERS

På PB Academy kan både privatpersoner och företag beställa och gå våra digitala utbildningar. Expedition Tid är vår senaste webbkurs i personlig effektivitet och tar totalt en timme att genomföra och finns på både svenska och engelska.


ÖVNING

Värden är något du har tillgång till här och nu

Våra mål är något som vi siktar mot och som vi önskar uppnå i framtiden. Våra värden är något som vi har tillgång till här och nu. Att må bra är ett mål – att leva hälsosamt är ett värde. Här kommer några enkla frågor som kan hjälpa dig att hitta det som är värdefullt i din vardag.

  • Vad mår du bra av?
  • Vad ger dig energi?
  • Nämn något som du kan göra och helt tappa tids- och rumsuppfattning för att det är så intressant, spännande och roligt?
  • Vad kan du längta efter att få mer tid till?

Övningen kommer även att finnas i ungdomsboken ”Koll på tiden?” av Petra Brask som kommer ut i bokhandeln i januari 2019


STATISTIK

Hur konverserar vi digitalt?

  • Flest kommunicerar med e-post (97 %), följt av chatt (84 %), ringa röstsamtal över internet (69 %) och videosamtal (67 %)
  • Det dagliga användandet av e-post bland de yngsta är dock lågt (21 %). Det är vanligare att man använder chatt än e-post upp till 25 års ålder
  • Det är vanligare att ringa röstsamtal via internet och videosamtal bland personer födda utanför Norden än infödda svenskar
  • Facebook Messenger (64 %) och WhatsApp (32 %) ökar, medan Skype minskar (48 %)

Källa: Rapporten ”Svenskarna och Internet 2018” från Internetstiftelsen. Du hittar hela rapporten på 2018.svenskarnaochinternet.se


Petra Brask i media

iBokhandeln - I januari släpper Petra Brask boken ”Koll på tiden?” för ungdomar – redan nu lång väntelista

Petra Brask har skrivit boken som alla unga skulle behöva. En bok som tar ungdomars stress, psykiska hälsa och fysiska mående på allvar. ”Koll på tiden?” kommer i januari men redan nu finns en lång väntelista. - Det här är en bok för ungdomar som känner sig stressade och pressad av skolan. Som känner krav från olika håll och som skjuter upp saker, säger Petra Brask. Läs hela artikeln

Sveriges Radio P4 Extra - Mejl, möten och människor. Dina jobbsabotörer!

Titti Schultz på P4 Extra träffar och pratar med Petra Brask. Lyssna på inslaget på 5 minuter här


"Autumn is a second spring when every leaf is a flower…”
– Albert Camus


Får du inte vårt inspirationsbrev direkt i mejlen än?
I så fall, klicka här eller på knappen ovan och anmäl dig!

twitterfacebookinstagramlinkedinyoutube

 Petra Brask & Partners • info@petrabrask.sewww.petrabrask.se

Du får detta inspirationsbrev eftersom du är kund till oss eller för att du har registrerat dig som prenumerant. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.