STORT TACK FÖR I ÅR!

Det har varit ett späckat och spännande år för KEKS-nätverket, med flera nya medlemmar; Burlöv och Uddevalla. Dessutom gick tre städer i Slovenien med i KEKS. Nya medlemmar från och med 2019 är Hässelby/Vällingby, Sigtuna och 11 kommuner i Skaraborg.

Med anledning av att KEKS växer har vi också fått en ny organisation med en nationell styrgrupp samt 5 regionala styrgrupper.  

På årets nationella styrgruppsmöte valdes Henrik Dahlqvist till ordförande i KEKS stödförening. Jenny Haglund (f.d. Andersson) anställdes som generalsekreterare.

Under vecka 41-43 genomfördes den årliga mötesplatsenkäten med inte mindre än 6875 svarande ungdomar.

KEKS arrangerade en egen konferens och var också medarrangör av konferensen Ung Fri Tid tillsammans med bland andra Fritidsforum och Kunskapscentrum och med stöd av MUCF.

 

KEKS-kontoret har julstängt 24 dec-4 jan.  

 


Rekordfullt på KEKS konferens

I år slog vi rekord i antalet deltagande på KEKS-konferensen den 19-20 november. Drygt 380 personer deltog under de två konferensdagarna. Titta på fotodokumentationen och material från konferensen här.   


Nästa KEKS konferens 21-22 oktober 2019

Jajamen! Det blir en konferens även nästa år! Platsen är Folkets hus, Göteborg. Boka in datumet redan nu. 

På de regionala styrgruppsträffarna som hålls i januari utses representanter till den referensgrupp som kommer att delta i planeringen av nästa års konferens. 

Europeiska solidaritetskåren

KEKS har ansökt om och fått beviljat ett projekt inom det sprillans nya EU-programmet Europeiska solidaritetskåren och kommer att ta emot två nya volontärer under 2019.

Volontärerna kommer huvudsakligen att jobba med att stötta internationellt ungdomsarbete för våra medlemmar i KEKS-nätverket.

Är du intresserad av att få besök av volontärerna? Hör av dig till sara.lesch@keks.se


Lyckad InterCity youth konferens

Den 7:e ICY-konferensen, med tema digitalt ungdomsarbete, ägde rum i Thessaloniki mellan den 3-5 oktober. Totalt deltog 122 personer från 12 länder i Europa och njöt av tre heldagar med workshops, studiebesök och seminariepass. Ett trettiotal deltagare från KEKS var på plats och Jonas och Mia från KEKS kansli gav två föreläsningar om the Logbook och om IQ Youth Work. 

Läs det officiella uttalandet från ICY-konferensen gällande digitalt ungdomsarbete här.

Nästa ICY-konferens kommer hållas i Helsingfors nästa höst- missa inte det!

Kära vänner!

Sist men inte minst vill vi tipsa om ett filmprojekt som genomförts i Tjörns kommun. Kära vänner är en film av och med en av ungdomarna på Kultur- och fritidscentra, Emil Johansson. Han har skrivit manus, regisserat filmen och är själv med som skådespelare. Emil kom med sin dröm till fritidsledarna: 
- Hjälp mig göra en film! Se trailern här.


Vad händer i KEKS-nätverket i vår?

Kolla in kalendariet på hemsidan och uppdatera dig om vad som händer i nätverket.

Inför de regionala styrgruppsträffarna i vår - prata med din chef om vilka behov du ser och vad ni vill ha ut av ert KEKS-medlemskap!


Gilla oss på Facebook KEKS nätverket Besök gärna KEKS hemsida