Nyhetsbrev #1 2017 - läs online

Välkommen till 2017 med Women In Progress!


Hej och god fortsätting!

Jag hoppas att året har börjat bra och att du, liksom jag, har fått en skön vila över helgerna och är redo att ta dig an 2017 med storm. 

På Women In Progress har vi massor med aktiviteter planerade för 2017; återkommande favoriter så väl som nya aktiviteter där du får chansen att lära dig nya saker och självklart, som alltid på Women In Progress aktiviteter, en chans att nätverka och skapa nya kontakter och relationer. 

I det här första nyhetsbrevet för 2017 kan du läsa om vårens Breakfast Meetup, vårens styrelseutbildning (som det fortfarande finns ett fåtal platser kvar till) samt bekanta er med Women In Progress nyaste kommunikationskanal: vår rykande färska Facebook-sida. Vi har också en hälsning från vår samarbetspartner WomEngage som gärna vill ha din input inför årets turné. 

Trevlig läsning och åter igen, välkommen till 2017 tillsammans med Women In Progress.

 

Vänligen, 

Ewa Johansson


Landets enda skräddarsydda styrelseutbildning för kvinnor

Women In Progress bjuder in dig som är chef med erfarenhet av verksamhetsutveckling, alternativt dig som driver eget företag, till certifieringsutbildning i styrelsearbete.

Den här omgången av utbildningen hålls i Berlin 21-24 mars 2017 + 1 dag i Stockholm vid senare tillfälle

Under kursen, som ges i samarbete med StyrelseAkademien, lär du dig grunderna i professionellt styrelsearbete och bekantar dig med den svenska aktiebolagslagen, den nya svenska koden för bolagsstyrning, samt mjuka värden kring styrelsearbetet och hur man får det att fungera i praktiken.  

Kursen riktar sig till dig som redan sitter i, eller har som mål att snart gå med i en styrelse och för dig i ledande befattning som vill få bättre insyn och förståelse för hur styrelsearbete går till.

Efter avslutad utbildning och godkänt slutprov erhålls ett certifikat utfärdat av StyrelseAkademien.

Läs mer och anmäl dig via vår hemsida

 


Breakfast Meetup våren 2017

Breakfast Meetup återkommer även under våren 2017 och riktar sig, som tidigare omgångar, till kvinnor som vill utveckla sitt ledarskap och karriär. 

Vad är Breakfast Meetup?

Under hösten 2015 drev Women In Progress ett projekt där kvinnliga nätverk i olika mansdominerade branscher möttes. Projektet avslutades med ett seminarium i januari, vilket i sin tur sin tur utmynnade i Breakfast Meetup.

Breakfast Meetup är det perfekta nätverket för kvinnor i bland annat mansdominerade branscher och fungerar lika bra för er som inte har ett kvinnligt nätverk på er arbetsplats, som för er som är vana nätverkare och redan aktiva i nätverk. 

Under träffarna får medlemmarna chansen att utbyta erfarenheter med kvinnor från andra arbetsplatser och branscher samt inspirerar och lära av erfarna föreläsare.

Programmet är i dagsläget inte helt färdigt men du kan redan nu boka upp följande datum:

V.7 – 17/2
V.11 – 17/3
V.14 – 7/4
V.18 – 5/5

Kostnad

Företagsabonnemang
(platserna tillhör företaget och är inte personliga)
20 platser a 1 000 kr styck exkl. moms
10 platser a 1 300 kr styck exkl. moms

Individuellt abonnemang
(platsen är personlig)
1500 kr exkl. moms. 

I mån av plats är det möjligt för deltagare att ta med en gäst till en engångskostnad av 450 kr exkl. moms.

I kostnaden ingår 4 träffar inklusive frukost, föreläsning samt en digital stängd mötesgrupp för diskussion, artikeldelning etc. 

Antalet platser är begränsat och det är först till kvarn som gäller.

Du kan läsa mer om Breakfast Meetup på vår hemsida. Anmälan för 2017 görs till Ewa Johansson, ewa@womeninprogress.se.


Women In Progress på Facebook

För att enklare kunna dela information, erbjudanden och ha en daglig dialog med dig och resten av Women In Progress medlemmar, kunder, samarbetspartners och övriga som brinner för samma frågor och värderingar som vi, har vi skapat en Facebook-sida där du kommer kunna ta del av vad som händer hos oss, vad vi läser om i media, samt ställa frågor direkt till oss. 

Du hittar oss här på Facebook


Hjälp WomEngage att göra sin Sverige-turné fantastisk! 

Som vi tidigare rapporterat om deltog Women In Progress i en konferens om Kvinnors företagande under hösten. Konferensen hölls i Sveriges Riksdag och var fullspäckad av inspirerande och informativa föreläsningar som alla belyste hur viktigt kvinnligt företagande är för jämlikheten och välfärden i Sverige.

Under kommande år, 2017 kommer WomEngage bege sig ut på turné i landet (Umeå, region väst, Almedalen, Östersund, Region Syd, Stockholm). Women In Progress kommer även fortsatt att ha den stora äran att få fortsätta att vara representerade i samband med detta.

Som ett led i att kunna göra de kommande konferenserna så intressanta bad vi dig tidigare att fylla i en enkät men tyvärr blev det fel på länken i tidigare utskick och vi skulle därför vilja be dig att fylla i den här enkäten igen.

Din feedback är viktig vare sig du var med i Riksdagen i november då innehållet i den kommande Sverige-turnén kommer att baseras på enkätsvaren.