Senaste nytt från WiTEC SWEDEN. Problem att visa nyhetsbrevet? Se meddelandet i webbläsaren.

 

Vi önskar alla en härlig sommar!


Josephine marknadsför våra projekt

VÅR MEDLEM Josephine Renström ansvarar för att information om WiTECs pågående projekt sprids i våra sociala medier. Hon är projektkoordinator inom Tech och har jobbat med EU-projekt för WiTEC SWEDEN. Om dessa projekt och mer finns att läsa på vår hemsida.

"För mig är medlemskapet i WiTEC SWEDEN ett solklart val. Yrken inom forskning, teknik, ingenjörskap och matematik (STEM) hjälper till att bygga samhällen, och därför är det extra viktigt att lyfta fram kvinnors kompetenser för att bidra till ett mer hållbart, rättvist och effektivt samhälle. 

Jag är uppvuxen på vackra Bjärehalvön men har rest, levt och bott runtomkring i Sverige och på andra kontinenter. Bjäre är alltid den plats jag kommer för att finna ro och välbefinnande – därmed är jag ”bjäretösen” som alltid återvänder!"


Utmärkelse till STEAMpeople!

I DAGARNA BLEV projektet uppmärksammat med en utmärkelse av den baskiska regeringen och har tilldelats STEAM Euskadi Label.

SEX AV TOLV aktivitetsplaner från WiTEC är nu inlämnade till projektägaren i Spanien. Vi ska i dagarna ha ett Skypemöte om hur vi ska gå vidare.

VARJE AKTIVITET SKA vara vardaglig och vänder sig till vuxna med låg utbildning inom STEAM. Aktiviteterna är, enkelt uttryckt, utförda som en lektionsplanering, med en handledning till läraren eller handledaren och en del är en praktisk instruktion om hur man ska göra. Mycket är dock öppet för experimenterande. Jag har valt att fokusera på Hälsa och Miljö, som ligger mig varmt om hjärtat. 


Save the date - 22 oktober!

Till höstens WiTEC Inspiration kommer vi att presentera användbara resultat från flera av de EU-projekt som WiTEC varit delaktig i. Seminariet kommer att hållas torsdagen den 22 oktober och närmare information om tid och plats meddelas senare. Ta del av projekten på vår hemsida och anmäl intresse till annacarindettner@me.com

WiTEC SWEDEN 

inspirerar kvinnor att studera och fortsätta utvecklas 
inom STEM 
(Science, Technology, Engineering & Mathematics),

och stödjer samt synliggör främst kvinnliga innovatörer och entreprenörer.

www.witec.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i WiTEC SWEDEN 
eller prenumererar på vårt nyhetsbrev. 
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

 

Sent with Get a Newsletter