Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Oktober 2020

Hej du som följer Swedish Edtest! 

Visste du att lärare från förskola till högskola har chansen att testa över 50 digitala lärresurser med Swedish Edtest i höst? Den 22 oktober drar vi igång samtal med de första bolagen och det finns allt från samarbetsspel för förskolan till progressionsmätning i matematik och entreprenörskap för vuxna studenter.

Om du är lärare och vill vara med är det dags att anmäla dig och om du känner en lärare som vill vara med är det dags att tipsa! 

Den 15 oktober ordnar vi också ett samtal om komplexiteten i att mäta kvalitet i digitala lärresurser. Ta chansen att lära dig något nytt och få nya perspektiv.

Vänliga hälsningar,

Hanna Elving


52 edtech bolag vill testa sina nya produkter 

Här kan du se beskrivningar på vad alla bolag vill testa.

https://edtest.se/anmalda-bolag-host-2020/

Rune Elmström, från Weco Play i Danmark berättar om vad han lär sig av att testa med Swedish Edtest och hur han kan använda återkopplingen från lärare för att utveckla sin produkt. Klicka på bilden för att se kortfilmen.

 


Inbjudan 15 oktober

Den 15 oktober bjuder vi, tillsammans med EdtechSwedish  Industry in till ett samtal om att välja och värdera digitala lärresurser. Tillsammans med flera internationella talare för vi ett samtal för att dela erfarenheter, diskutera vägval som gjorts, ge goda exempel och lyfta fram komplexiteten. Vilka arenor behövs för metodutveckling och samarbete, där vi kan förbättra kvalitet och värde i klassrummet? Mer om talarna, samtalet och anmälan nedan. 

https://edtest.se/educational-technology-how-can-we-talk-about-and-measure-quality/ 


lärare och techutvecklare testar tillsammans

Våra tester utgår alltid från lärarens behov och vilka värden en lärare får ut av att testa är det viktigaste för oss. Läs intervjun med Bojan Ralevic om vad han och hans elever har lärt sig. 

https://edtest.se/larare-och-techutvecklare-testar-tillsammans-for-hogre-kvalitet/

Hur funkar ett test?

Du som är nyfiken på hur ett test funkar eller vill förbereda dig för höstens tester. Ta del av vår testguide som tar dig från A till Ö i ett test. Guiden är utvecklad med Anna Åkerfeldt, Dr i didaktik. 

https://edtest.se/larare-och-edtechbolag-testar-tillsammans/ 

 

Ladda ned Testguiden som PDF här.

 Besök oss på edtest.se eller följ oss i våra sociala kanaler.

homepagefacebooklinkedininstagram

Detta är ett nyhetsbrev från Swedish Edtest, ett Vinnova finansierat projekt i syfte att utveckla en långsiktigt hållbar testbädd för edtech i Sverige. Du som får brevet delar på något sätt i tester, har anmält ditt intresse att göra det eller fått nyheter av oss tidigare. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.