Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Senior alert nyhetsbrev April 2021

Registerhållaren har ordet

I helgen var det dags att ställa om klockorna så att vi nu får njuta av en timme ljusare kvällar och att sommaren är på väg. Något som Senior alerts Nationella arbetsgrupp njuter av är framgångarna som preventiva enheten i Varberg har nått i sitt arbete med Nationella kvalitetsregister. Mer om Varberg kan ni läsa om i Månadens Senior alert profil. Har ni också använt Senior alert för att göra det bättre i er verksamhet? Hör av er till senioralert@rjl.se så kan även ni bli ett av våra goda exempel.


Kommande webbinarier

Du har väl inte missat att Senior alert erbjuder flera kostnadsfria webbinarier varje månad som riktar sig alla professioner inom hälso- och sjukvård. 

Torsdagen den 1 april är det dags för nästa Open Space med fokus på munhälsa. Expert för dagen är Pia Skott, forsknings- och utbildningschef på Folktandvården i Stockholm. Ingen anmälan behövs utan klicka här för att hitta zoomlänken.

Är du sugen på att delta på fler webbinarie så klicka här för att komma till anmälningssidan.

Varmt välkommen


Månadens Senior alert profiler

Månadens Senior alert profiler är två driftiga kvinnor från Varbergs kommun.

Helena Bergström, Utvecklingsledare på den Preventiva enheten har tillsammans med enhetschefen Ann Thomson Ahlbom arbetat teambaserat för att med hjälp av kvalitetsregister förebygga vårdskador. 

Med hjälp av övriga kollegor och ledord som; teamet och kunskap har de under de senaste tre åren utvecklat och möjliggjort en ökad förståelse för "varför gör vi det här och hur ska vi lyckas?" 

Vill du veta mer om Varberg kommuns resa och få inspiration till fortsatt arbete så medverkar Helena och Ann den 7 april i en kostnadsfri webbsändning med SKR klockan 14.00-15.00. 

Klicka här för att komma till SKR sida och anmälan.


Nyheter i registret

Varje år uppdaterar Socialstyrelsen KVÅ-koder och arbetet pågår nu för fullt med de förändringar och tillägg som sker vid nästkommande årsskifte. Senior alert är med i arbetet för åtgärder som rör registrets riskområden och främst koderna som rör nutritionen. Vi hoppas att i kommande nyhetsbrev kunna presentera mer om dessa.


Senior digital influencer

Idag har vår digitala influencer Elsa Ask tagit på sig sina rosa träningskläder för att ge bra och enkla knep till att trimma kroppen. Se filmen här. Har du missat tidigare publicerade filmer så hittar du titlar och länkar nedan:

Länk till filmen: Hälsning till fantastisk vårdpersonal
Länk till filmen: Glad mat
Länk till filmen: Att förebygga fall

Under våren kommer Elsa att presentera flera filmklipp via vårt nyhetsbrev, hemsida och Facebook


Kontakt support

Måndag-torsdag kl. 10:00-12:00

E-post:
senioralert@rjl.se

Telefon:
010-242 12 11

Följ oss på Social media

facebooktwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.