Klicka här för att se nyhetsbrevet i webbläsaren.


NYHETSBREV nr 5/2019

Hem Ljuva Hem en förebild för lokalhandeln

Vi har hälsat på hos Hem Ljuva Hem, som för fem år sedan flyttade från Småstaden till en egen lokal i vår fastighet Stadsvapnet. Utvecklingen har sedan dess gått snett uppåt för den populära inredningsbutiken.


Vällkommen till luciafika på Furunäset Företagsby

Kom och njut av nygräddade lussekatter, varm glögg och kaffe en stund på morgonen, samtidigt som ni träffar andra hyresgäster på Furunäset. Vi får även besök av Musikhögskolans Kammarkör, som lussar för oss med klassiska julsånger i fina arrangemang.

Fredag 13/12 i restaurangen hos Borggårdens Matsalar, Hampas gränd 1, Furunäset Företagsby.

kl. 8:00 Fikaserveringen börjar
kl. 8:30 Luciatåget skrider in

Anmälan via Simple SignUp: https://simplesignup.se/event/160662

Som hyresvärd hälsar AB Furunäset Fastigheter alla hyresgäster varmt välkomna till en god och stämningsfull morgon.


Lundqvist Trävaru på plats i Trähallen

Efter ganska precis ett år av byggnationer står Trähallen på Haraholmen klar. Lundqvist Trävaru AB är installerade och produktionen har kommit igång. Den toppmoderna fabriken, som är den allra första byggnaden på det nya industriområdet, är dubbelt så stor som den förra och skräddarsydd för att optimera och effektivisera produktionen. En officiell invigning väntar en bit in på det nya året. 


Succé för P.S Saknar dig

Solen sken över huvudstaden och stämningen var på topp. Över tusen personer besökte förra helgen P.S. Saknar dig på Skansen i Stockholm, ett hemvändarevent som arrangerades för andra året i rad.  

Som värd stod Piteå och Skellefteå kommuner som bjöd in utflyttade piteå- och skellefteåbor, för att visa på de stora möjligheter som finns för den som funderar på att återvända till hemorten.

Bland annat fanns Piteå Näringsfastigheter på plats, för att visa på den stora bredd av lokaler som är möjliga att hyra som företag. Kanske vill någon ta med sig hela eller delar av sitt jobb eller starta en filial på en ny marknad i Piteå. Att hyra kontor i något av våra fyra kontorshotell kan till exempel vara en bra start tills en verksamhet är etablerad och redo att växa i större lokaler.

Vi passade också på att berätta att Piteå Näringsfastigheter inom en femårsperiod kommer att rekrytera inom områdena fastighetsprojekt, fastighetsförvaltning samt verksamhetsstöd. Du är alltid välkommen med din spontana intresseanmälan till oss. Hör av dig till David Wimander med en kort beskrivning av dig själv, tel: 0911-933 81 eller mail: david.wimander@pnf.se.

Sist men inte minst – stort tack till alla som kom och besökte oss!


PnF har fastigheter av många olika slag och hyr ut lokaler på alla möjliga platser runt om i kommunen. Det är nu dags för en ny omgång i vår tävling. Vilken är fastigheten på bilden? Ange adressen eller något/några av de företag som hyr lokaler här.

Skicka ditt svar till info@pnf.se tillsammans med namn, mailadress och mobilnummer, senast tisdagen den 10 december. Bland de rätta svaren lottar vi ut ett fint hemligt pris.


Spännande tider för Norrbotniabanan

Vi har hälsat på hos Gusten Granström, VD för Norrbotniabanan AB, som har kontor i Hus 4 på Berget, Piteå Science Park. Hur ligger det egentligen till med det gigantiska järnvägsprojektet?


Information från Piteå Näringsfastigheter

Vi har övergått till e-faktura

Som ett led i att värna miljön och uppfylla nya lagkrav har vi ersatt hanteringen av pappersfakturor med e-faktura. Vår samarbetspartner är Pagero. Vi räknar med att alla våra leverantörer uppmärksammar detta snarast. Mer information finns här.

Nya öppettider

Vi har ändrat våra öppettider vid kontoret på Furunäset. Välkommen in till oss måndag-fredag kl. 07:00-16:00. Lunch kl. 11:00-12:00.


FURUNÄSET FÖRETAGSBY

Furunäset Företagsby är den nya tidens arbetsplats. Den unika miljön är naturnära, omgiven av parkliknande områden, vatten och vackra byggnader, bara några kilometer från Piteå centrum. Ett stort antal företag är verksamma här och bekvämligheterna är många. På området finns fri parkering, restaurang, café, fina promenad- eller joggingstigar, konferenslokaler, gym och hotell. Här kan du jobba i en stimulerande miljö där både arbetet och ditt välmående sätts i fokus.

Lokal i Borgen lämplig för vandrarhem, kursverksamhet eller liknande

Lokal lämplig för exempelvis vandrarhem, kursboende eller för den med en passande affärsidé med krav på separata låsbara rum eller övernattningsmöjligheter. Lokalen finns i Borgens norra del på plan 3 och omfattar ca 482 m². Längs korridoren finns 16 enkelrum, jourrum, grupprum, tvättrum, wc, stort kök med skafferirum samt matsal/allrum. Enkelrummen sitter ihop parvis, med en gemensam hall och wc/dusch där dörrarna är utrustade med kodlås. Ett större rum för umgänge/matsal/allrum finns i direkt anslutning till det stora köket som är avdelningsbar med vikvägg. Lokalen har vackra fönster, med utsikt mot den lummiga innergården på ena sidan och norrut på den andra.

Intresserad? Hör av dig så bokar vi in ett möte och visning. Läs mer här.

Furuvalvet Kontorshotell

Trevliga och moderna kontor i trivsam miljö vid Furunäset Företagsby. Kontoren, som mäter 9-17 m², har kodlås, generös takhöjd, ljusa ytskikt och mörkgrå ljuddämpande golvmatta. Entrélounge, lunchrum och omklädningsrum delas med övriga hyresgäster i huset. Hyresgäster har tillgång till fri parkering. Internetanslutning tecknas via vår partner PiteEnergi. Träningsanläggningen Step In ligger dörr i dörr.  Läs mer här

Unik fristående villa med hög mysfaktor

Det så kallade "Pepparkakshuset" är en riktig kulturskatt vid Furunäset Företagsby.

Villan, som endast hyrs ut i sin helhet, har fått sig en uppfräschning invändigt med nya ytskikt. Huset är i två plan, varav bottenplanet inhyser kök, veranda och möjlighet till tre kontor. På övervåningen finns en toalett och ett större kontor. 

En mycket personlig lokal för det mindre företaget eller flera egenföretagare som vill jobba i nära samarbete. Läs mer här.

BERGET, PITEÅ SCIENCE PARK

Kontor i hus 4

Två trevliga kontorsrum i hus 4, huset med spiran på taket. Rummen ligger på plan 2 och mäter 9m² respektive 10m². Ett stort fika- och lunchrum delas med övriga hyresgäster på våningsplanet. 

Fri parkering finns i anslutning till byggnaden. Vintertid har våra hyresgäster möjlighet att hyra motorvärmare med personlig kod.

I samma hus finns restaurang, servicedesk, bokningsbara konferensrum och stora möjligheter till samverkan med många andra företag och verksamheter. Runt hörnet finns en nyöppnad matbutik och på cirka 5 minuters promenadavstånd finns motionsspårm på Grisberget. Läs mer här

Fler lediga lokaler hittar du HÄR.

Vill du ha mer information om lokalerna eller hittar du inte det du söker? Hör av dig till Johannes: 0911-933 91 eller Jenny: 0911-933 99.


Behöver du göra en felanmälan?

När du upptäcker att något inte fungerar är vi mycket tacksamma om du meddelar oss så snart som möjligt. Felanmälan är öppen dygnet runt och kan göras via webbellertelefon: 0911-933 66. 

PNF är ett helägt kommunalt fastighetsbolag. Vår uppgift är att stödja näringslivet och sysselsättningen i Piteå kommun. Hos oss får du inte bara en lokal – du får också ett stöd utöver det vanliga. Vi vill hjälpa dig att växa – oavsett vad du söker har vi lokalen för dig. 

www.pnf.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är kund hos oss eller för att du har anmält dig till vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta prenumerationen, klicka här.