Se nyhetsbrevet i 
webbläsaren


God Jul & Gott Nytt År!

Vi vill tacka våra medlemmar för det gångna året. Det har varit ett roligt och givande år med ett stort antal nya medlemmar samt intressanta konferenser, workshops och andra spännande aktiviteter.

Tack vare ert stöd och er medverkan har vi åstadkommit så mycket under året! Våra event har varit både välbesökta och uppskattade. Med hjälp av starka insatser och ett EU-stöd har vi nu möjligheten att utveckla certifieringen av underhållspersonal.

Vi avslutade arbetet med översättningen av terminologistandarden och den var klar för publicering i början av året. Nu har vi påbörjat granskningsarbetet gällande den svenska översättningen av processtandarden i samarbete med SIS. Vår vision är att alla underhållsstandarder ska bli översatta till svenska och vara väl använda inom svenskt näringsliv.

Tillsammans gör vi skillnad!

Genom våra nyhetsbrev och den ökade närvaron i press och på sociala medier har vi spridit vårt budskap till en bredare publik. Detta har resulterat i att allt fler känner till föreningen och vi kan tillsammans göra större skillnad i vardagen. Ju fler som inser vikten av underhållets betydelse desto effektivare kan svensk industri bli.

Vi önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!


Nominera till våra tävlingar!

Var med och ansök själv eller nominera någon annan till våra tävlingar; Årets Underhållsledare och Årets Examensarbete samt Stora Produktivitetspriset. Vi kommer att kora vinnarna på Underhållsmässan 2020.

Du kan också anmäla ett lag till tävlingen Maintenance Champions League som vi anordnar i samband Underhållsmässan 2020.

För att ge fler möjlighet att delta i våra tävlingar har vi flyttat fram sista ansökningsdag till den 31 december!

Läs mer om tävlingarna här:

Sista ansökningsdag är 31 december!

Anmälan skickas in snarast, men senast den 31 december till info@svuh.se.

Vinnarna vid Underhållsmässan 2018: Årets underhållsledare; Jimmy Öberg från Kopparbergs bryggeri, Stora Produktivitetspriset; Bauer Watertechnology och Maintenance Champions League; Elitfönster (f.d. Inwido)


Underhållsdagarna 2019

Den 20-21 november genomfördes Underhållsdagarna 2019 i samarbete med tidningen U&D. Det var ett både välbesökt och uppskattat event med ett brett startfält av olika föredrag inom underhåll och driftsäkerhet.

Robert Eriksson, vd för Scania Industrial Maintenance, inledde konferensen med ett föredrag om vikten av att ledningen stöttar verksamheten för att öka driftsäkerheten.

Efter en kort presentation, av Christopher Sunmo från Svenska Mässan, om allt det spännande som kommer att hända på Underhållsmässan den 10-13 mars 2020 gav Anna Lindqvist & Thomas Fant, Ahlstrom-Munksjö & Metsä Fibre inspiration om hur personsäkerheten kan öka genom samverkan och erfarenhetsutbyte.

Ramin Karim från Luleå Tekniska Universitet gav ett föredrag om eUnderhåll och hur industriell digitalisering kan användas inom underhåll. Torbjörn Karlsson, med lång erfarenhet från Stora Enso, avslutade första dagen med en presentation om hur underhållet kan optimeras genom att använda kritikalitetsanalyser.

Därefter gavs det möjlighet att nätverka och utbyta erfarenheter med kollegor inom branschen. I samband med middagen delades certifikat ut till underhållsledare och underhållstekniker som har blivit certifierade under året.

Under dag två bjöds det på olika föredrag om hur den nya tekniken kan användas i underhållet, däribland additiv tillverkning av Johan Nyström från Protech, drönare av Rolf Aaberg Broch från Statnett och digitaliseringens risker och utmaningar av Nicklas Keijser från MSB.

Efter en mycket spännande presentation av Ulrika Garbe från IKEA Industry om hur de använder använder förstärkt verklighet, Augmented Reality (AR) för att förenkla underhållsarbetet avslutade Mohamad Abosh från Volvo Cars Underhållsdagarna med ett föredrag om hur den nya tekniken kan användas i praktiken.

Vi riktar ett stort tack till alla föredragshållare, deltagare och samarbetspartners som gjorde årets upplaga av Underhållsdagarna till ett mycket bra event.

Vi gratulerar alla certifierade underhållsledare och underhållstekniker

Glada och stolta underhållsledare och underhållstekniker som just har erhållit sina certifikat vid middagen i samband med Underhållsdagarna.


Nordens största mötesplats gällande renovering, ytskydd och förstärkning av utrustningar och konstruktioner i betong och metall.

Ytskyddsdagarna 2020, den 28-29 januari, arrangeras av Ytskyddsakademien i samarbete med organisationer som FROSIO, SSG, Riksorganisationen Svenskt Underhåll, Auktoriserade Rostskyddsföretag samt Ytskyddsgruppen.

Som vanligt finns de främsta branschföreträdarna och spetskompetensen inom en mängd olika områden på plats för att kunna förmedla bästa möjliga kunskap.

Läs programmet här!

Tommy Thörn, grundare av Ytskyddsakademien

Ytskyddsdagarna arrangeras för att ge beställare, tillverkare, konsulter och entreprenörer möjlighet att träffa verkligt kunniga personer och många av dessa har 20 till 40 års erfarenhet i sitt specifika område. Allt för att hjälpa till med att finna rätt lösningar både på betong och metall.

Detta medför en ökad livslängd på utrustningar och konstruktioner, vilket ger säkrare drift och minskad miljöpåverkan. Viktigt är också att förstå hur viktigt det är att utföra inspektion och tillståndsbedömning av utrustningar och konstruktioner i TID så att det är möjligt att renovera och ytskydda betong och metall.

Tommy Thörn, Ytskyddsakademien


Konferens - Maintenance Summit

Modernt, digitaliserat underhåll har blivit en fråga för styrelserummen och det ökade intresset avspeglas under Maintenance Summit. Programmet samlar flera av näringslivets tunga beslutsfattare och experter inom området.

Under de två halvdagarna kommer du bland andra få lyssna till Terrence O’Hanlon från Reliability Web, Essy Dahlin från Sogeti, Annika Malm från RISE och Staffan Söderberg från AMAP Sustainability.

Välj om du vill delta en eller två halvdagar

Maintenance Summit är indelat i två halvdagarspass den 10-11 mars, 2020. Det första passet inleds efter lunch tisdagen den 10 mars och kommer ha fokus på Innovation och digitalisering för ökad driftsäkerhet. Under onsdag förmiddag, den 11 mars, fortsätter konferensen som då fokuserar på Hållbart underhåll.

Maintenance Summit arrangeras gemensamt av Riksorganisationen Svenskt Underhåll och Underhållsmässan

Läs hela programmet här!


Vi hälsar vår nya medlem välkommen!
Torsten Ekström, vd för Svenskt Underhåll AB

Årsbokslut

Ännu ett år har passerat och det är återigen dags att göra en sammanfattning av året som gått, och det är med glädje som vi ser att föreningen blir allt starkare och ger verklig effekt inom underhållet.

Vi har provat ett nytt koncept genom att besöka olika orter runtom i landet och ge föredraget "Lätt att göra underhåll rätt". Närmare 300 deltagare har tagit del av olika metoder och verktyg för att förenkla underhållet. Det gav mersmak och vi fortsätter därför vår turné, nu med budskapet om att "Underhåll skapar värde!"

Vår ambition är att kontinuerligt öka vår närvaro hos våra medlemmar och få chansen att träffas, diskutera underhåll och sprida kunskaper och erfarenheter inom området. Under året har vi därför genomfört ett antal inspirationsföreläsningar inom olika områden.

Arbetet tillsammans med alla engagerade deltagare i våra kommittéer har tillfört nya och spännande idéer kring underhållets olika utmaningar och möjligheter. Ett viktigt arbete med att tolka standarder, främst den som handlar om underhållsterminologin har påbörjats.

Våra konferenser och workshops har varit uppskattade och givit ett ökat mervärde för deltagarna. Insikten om nyttan av underhåll ökar och vi ser att det successivt sker en positiv förändring. Allt fler förstår att underhåll bidrar till en ökad lönsamhet och hållbarhet.

Det var extra spännande att fira föreningen som fyllde 50 år. Jag vill framföra ett stort tack till alla som gjorde detta till ett oförglömligt event med både konferenser, nätverkande och en enastående jubileumsbankett.

Nu är det dags för en period med avkoppling och god mat i gott sällskap, med tid för rekreation, reflektioner och en möjlighet till återhämtning. Det är en viktig del i vårt eget, personliga förebyggande underhåll.

Jag önskar er alla en God Jul och Ett Gott Nytt År!

Torsten Ekström
Vd för Svenskt Underhåll AB och European Expert in Maintenance Management


Följ oss via sociala medier!

Håll dig uppdaterad om vad som händer på Svenskt Underhåll. Vi uppdaterar våra sociala medier löpande med de aktiviteter som vi genomför och planerar att göra.

Du hittar oss via:

linkedinfacebookhomepageyoutubeSvenskt Underhåll är en del av EFNMS


Riksorganisationen Svenskt Underhåll, Vretenvägen 13 B, 171 54 Solna

08-664 09 25   info@svuh.se   www.svuh.se


Vill du inte längre ha nyhetsbrev? Avsluta prenumeration

Dataskyddspolicy