Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Månadsbrev

Välkommen till månadsbrevet för mars. Vii hoppas att du hittar något som intresserar dig.


Några ord från ordföranden

Corona utbrottet påverkar oss alla och jag är inte rätt person att uttala mig om det. Men vi som arbetar med digitala lösningar, kan bidra med att hålla liv i de tjänster och produkter som behövs för att kunna hjälpa de som är sjuka och alla andra som måste vara i karantän i flera veckor.

För vårt chapter får det också konsekvenser framför allt när det gäller konferenser och medlemsevent. Vi arbetar med alternativa planer avseende om eller hur dessa genomförs. Vi har från och med februari fått tillgång till tjänsten Zoom, tack vare ett initiativ från ISACA International. Vår förhoppning är att kunna använda denna tjänst som ett alternativ för att du som medlem skall kunna delta på årsstämman. Men vi hoppas kunna använda Zoom i större utsträckning.

Senaste information som berör ISACA Sweden chapter kommer att läggas ut som nyhet på www.isaca.se samt i vår LinkedIn-grupp https://www.linkedin.com/groups/1851076. Den närmaste tiden kommer vi att vara återhållsamma med att skicka mail och gör det endast då vi anser att det är nödvändigt.


Nu rutin för anmälan till medlemsevent

Vi har nu tagit en ny tjänst i drift för att hantera anmälningar till medlemsevent, vilket vi börjar använda för Vår-Konferensen och Årsstämman den 23 april. 

Detta har ISACA International gjort möjligt genom att ge ekonomiskt stöd till alla chapter som arrangerar event, vilket ger oss nya funktioner för att skapa event och hantera anmälningar, vilket på sikt även omfattar att kunna ta emot betalningar med kreditkort, som alternativ till faktura, för event som kräver detta.


ISACA Vår-Konferens med Årsstämma den 23 april 2020

Vi är observanta på hur Corona utbrottet påverkar möjligheten att kunna genomföra årets Vår-Konferens och Årsstämman. Oavsett vad kommer vi att behöva genomföra årsstämman enligt stadgar och avtalet som finns mellan ISACA Sweden Chapter och ISACA International. Det finns inget som kräver att man måste delta fysiskt, men vi arbetar på en lösningar för att hantera röstlängd och beslut på stämman, tillsammans med Zoom-tjänsten för sändning. Men det är bara ett problem att lösa och det fixar vi.

Men planen just nu är att Vår-Konferensen och Årsstämman genomförs den 23 april op Westmanska palatset i Stockholm. Detta event är gratis för alla medlemmar.

Mer information hittar du i aktivitetskalendern på www.isaca.se eller via denna länk

Anmälan

Anmälan till Vår-Konferensen, med reservation för eventuella ändringar under rådande omständigheter.

http://www-eur.cvent.com/events/isaca-v-r-konferens-med-rsst-mma-2020/event-summary-8f2d3692a4ab4c91999b7e7b9aa278e3.aspx

Anmälan enbart årsstämman

http://www-eur.cvent.com/events/isaca-rsst-mma-2020/event-summary-e46c0748a08b4606880bd0a191e3d280.aspx


ISACA Arctic Conference 15-17 april 2020

** Mot bakgrund av den senaste utvecklingen med Coronavirus och reseförbud inom många verksamheter, kommer ett beslut att tas inom kort om vi kan genomföra denna konferens.


CISM-kurs i april och maj

Nu närmar det sig för CISM-kursen 20, 27 april och 4 maj​. Passa på att anmäla er till den så snart som möjligt. Anmälan sker via länken nedan. Vi reserverar oss dock för att flytta fram kursen under rådande omständigheter.

Just nu ligger planen kvar att anordna en CRISC-kurs innan sommaren och i höst kommer ytterligare kurser.

Kommande planerad kurs är: CRISC 26-28 maj vilken hålls centralt i Stockholm.

Anmälan till vårens kurser sker via denna länk >> https://forms.gle/tkUViW3Jv3GQfqCd7

Intresseanmälan för kurserna hösten 2020 gör du via denna länk >> https://forms.gle/wS1QyCR5Awnra4GK9


Fakta – Kontinuitets och krisplanering

Det är inte rätt tillfälle att ta fram nya kontinuitets- och krisplaner, men det är definitivt läge att ta fram det som finns formellt och informellt för att vara beredd när det drabbar verksamheten. Om dessa planer inte inkluderar tillgång till underleverantörer och deras personal, så kan det vara en bra start att få med det. Sen är det som alltid, komplicera det inte för att få det 100 % korrekt utan se till att det blir 100% användbart. Du kan använda länkar nedan som inspiration.

ISACA - IT Continuity Planning Audit Program - https://www.isaca.org/bookstore/it-governance-and-business-management/wapcp

ISACA - Business Continuity Management Audit Program - https://www.isaca.org/bookstore/it-governance-and-business-management/wapbc

DSS04 Manage Continuity Audit Program - https://www.isaca.org/bookstore/it-governance-and-business-management/wdss04

MSB Kontinuitetshantering - https://www.msb.se/sv/amnesomraden/krisberedskap--civilt-forsvar/samhallets-funktionalitet/kontinuitetshantering/

MSB Krisberedskap & civilt försvar - https://www.msb.se/sv/amnesomraden/krisberedskap--civilt-forsvar/

ISACA Control Journal - Ensuring Vendor Continuity -
https://www.isaca.org/resources/isaca-journal/issues/2016/volume-3/ensuring-vendor-continuity

ISO 27001 Annex A.17: Infosec Forms of Business Continuity - https://www.isms.online/iso-27001/annex-a-17-information-security-aspects-of-business-continuity-management/

ISO/IEC 27031:2011 — Information technology — Security techniques — Guidelines for information and communications technology readiness for business continuity - https://www.iso27001security.com/html/27031.html

ISO 22301:2019 Security and resilience — Business continuity management systems — Requirements - https://www.iso.org/standard/75106.html

ISO 22313:2020 Security and resilience — Business continuity management systems — Guidance on the use of ISO 22301 - https://www.iso.org/standard/75107.html

 


Aktiva medlemmar - Årsmöte 23 april 2020

Vi håller årsstämma den 23 april 2020 och den officiella kallelsen kommer att gå ut i slutet av mars. Men du får gärna sätta ett kryss i kalendern kl 15:15 - 15:45.

Som vi nämnt inledningsvis har vi som målsättning att göra det möjligt att delta på årsmötet online.

Anmälan enbart årsstämman, dvs om du inte kan delta på Vår-Konferensen.

http://www-eur.cvent.com/events/isaca-rsst-mma-2020/event-summary-e46c0748a08b4606880bd0a191e3d280.aspx


Kommande aktiviteter och utbildningar

Följande aktiviteter och utbildningar kan komma att ändras

  • ISACA Arctic Conference, 15-17 april 2020, Svalbard
  • ISACA Vår-konferens med Årsstämma, 23 april 2020, Stockholm
  • CISM kurs 20, 27 april och 4 maj 2020, Stockholm
  • ISACA KickOff verksamhetsplanering 2020/2021, 19 maj 2020, Stockholm
  • CRISC kurs 26-28 maj, Stockholm

Vi planerar för att läget har återgått till det normala och att vi kan genomföra aktiviteter efter sommaren enligt följande:

  • GRC Conference, 14-15 oktober 2020, Stockholm
  • EuroCacs, oktober 2020, Helsingfors
  • ISACA Dagen 2020, 19 november 2020, Stockholm

För senaste information om våra aktiviteter besök www.isaca.se och för de internationella aktiviteterna www.isaca.org.


GRC Conference 2020

Konferenssidorna för årets GRC konferens den 14-15 Oktober är nu öppna och du kan följa hur programmet utvecklas där flera talare redan är klara.

Program och anmälning: http://www.grc-conference.eu/


Om månadsbrevet

Månadsbrevet tas fram av informationskommittéen och vi är intresserade av små artiklar och tips som kan vara bra för andra medlemmar. Har du något sådant på lager får du gärna skicka det till oss.

Informationskommitteen

Vakant (ordf.) – Ulf Linnarsson, Ekaterina Zuckermann

Ordförande:
John Wallhoff

… och du når oss på info@isaca.se


Vill du nätverka med andra medlemmar och få de senaste uppdateringarna, besök vår LinkedIn grupp och följ oss på vår LinkedIn sida.


www.isaca.se - info@isaca.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem i föreningen eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.