Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev vinter 2020

Jul, jul strålande jul...

Vi är mitt i allt julstök, även om det blir en annorlunda jul i år för oss alla. Årstiden nu är mörk, så ge dig själv kärlek och omtanke tex genom att ta en kort promenad varje dag gärna när det är som ljusast på dagen. Rörligheten är också viktig att jobba med kanske särskilt om du sitter på ditt hemmakontor och arbetar, då det kanske är svårare med de naturliga pauserna. Friskis och svettis har värdefulla onlinepass på ca 2 min Ta en Timeout! (friskissvettis.se Det behövs också tid att bara vara, släppa vardagen och känna in andetaget och landa i dig själv och kroppen. 

Vi vill tacka för året 2020! Vi vill tacka er alla som varit hos oss på behandling under året, till er som avbokat för ni varit sjuka eller känt minsta förkylningssymtom, till er som inte varit hos oss under året för att ni tillhör riskgrupp eller inte varit här på behandling av andra anledningar. Vi hjälps alla åt så gott vi kan, viktigast av allt är att vi fortsätter vara rädda om varandra och oss själva.


Landa i kroppen med kroppsscanning

Visa din kropp tacksamhet och uppskattning.

Se till att landa in i kroppen med jämna mellanrum. Kroppsscanning kan vara ett sätt att landa och få bättre kontakt med kroppen. Om vi är i kontakt med vår kropp kan vi bättre uppfatta de små signaler den ger oss i vardagen. Observera det du upplever på ett ickedömande sätt och möt din kropp med vänlighet.

 Här följer en enkel övning. 

1 Sätt dig på en stol med båda fötterna i underlaget. Låt händerna vila i knäet . Eller lägg dig ner på rygg, på en matta på golvet med händerna längs kroppens sidor.

2 Slut dina ögon och följ några andetag in och ut en stund och tillåt dig sjunka ner lite djupare på underlaget för varje utandning.

3 Gå igenom kroppen kroppsdel för kroppsdel. Börja med att notera dina tår på vänster fot och hur det känns där, är det varmt/kallt kanske hårt eller mjukt. Gå nyfiket vidare genom hela foten och vänster underben osv. Gå igenom hela kroppen upp till ansikte och till sist hjässan.

Tacka din kropp och notera tyngdkänslan.

Läs mer på exempelvis https://www.mindfulnesscenter.se/


Boktips

Maria Borelius har släppt en ny bok i höst, FÖRUNDRAN.

I sin nya bok fortsätter hon sin antiinflammatoriska, vetenskapliga resa och gör en djupdykning i det fascinerande området förundran. Hon hittar de 30 förundransnycklarna som kan minska stress och väcka glädje och lugn. För det är inte bara motion och rätt kost som får oss att må bra. Upplevelsen av förundran kan rent biologiskt minska den låggradiga inflammationen i kroppen. Så att njuta av livet är ingen lyx - utan en ren nödvändighet.

Maria Borelius ger sig ut på pilgrimsvandring, lyssnar på opera, påtar i trädgården, vinterbadar, träffar techgurus i Silicon Valley och hjärtspecialister i Stockholm. Du kommer även att få lära dig om JOMO-tekniken - "The Joy Of Missing Out", och den vediska legenden om de 12 husen, liksom om begrepp som dopaminfasta, njurvila, förundranspromenader, stjärnskådande, Kirtan och tempeldagen. Hon söker upp världsledande forskare och andra experter och visar hur just du kan hitta din förundran.


Dadelbollar

Det finns mycket gott att göra till godisbordet på jul. Här kommer recept på världens godaste chokladbollar från Foodpharmacys kokbok. De är veganska och innehåller inget vitt socker.

Cirka 10 st

7 st färska dadar, urkärnade

2 dl havregryn

3 msk kallpressad kokosolja

2 msk raw kakao

1/2 dl riven kokos + 1 dl att rulla i

1 nypa salt

1 skvätt kaffe

Blanda allt i en mixer. Forma smeten till små bollar och rulla i kokos. In i kylen några timmar, sedan är det bara att njuta av dessa härliga bollar :)


VI ÖNSKAR ER ALLA EN RIKTIGT GOD JUL och ETT GOTT NYTT 2021!

Kram från teamet på Massagekliniken

Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är kund till oss och för att du har sagt ja tack, till vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.