Newsletter with the latest news. Problem viewing? View it in your browser. Unsubscribe? Click here.

NU STARTAR SÄSONGEN 2020

Golfvänner och medlemmar, nu drar säsongen som vi så länge väntat på igång. På söndag öppnar vi banan och har ni inte redan bokat er tid så kan ni göra det på min golf eller hos oss på kansliet. Vi har bokning från 08.10-16.00, nytt denna säsong är att banan är öppen för peggränna för er som vill gå ut innan kl 08.10. Det betyder att ni får gå ut innan bokningstid denna säsong.
Ni som inte har betalt medlemskap kan inte boka tider innan betalning skett. Så välkommen in till oss och gör klart ert medlemskap för säsongen.

 

Banpersonalen har slitit hårt och gjort ett fantastiskt jobb tillsammans med ideell arbetskraft, vi kan inte tacka er nog. Ni är guld värda och utan er hade en öppning av banan inte kunnat ske så snart.

För att ni medlemmar ska få så bra förutsättningar som möjligt för att spela och utöva den idrott vi alla älskar på en fin bana ber vi er nu att inte beträda våra greener. Om ni är ute och går på vår bana så undvik att gå på greenerna. (Under pågående rond får ni givetvis beträda greenen).

Vi vill bidra med en bana och en anläggning i hög klass och hjälps vi åt så kan vi uppnå detta genom att undvika enkla saker, puttinggreen är avstängd tills att flaggor är placerade i hålen, lika gäller träningshål och vid rangen slår vi alla från mattorna och inte från gräset. Den uppslagna torven förstör gräset och resulterar i en förstörd gräsmatta.   

 

På söndag öppnar vi inte bara banan utan restaurangen öppnar sina dörrar för säsongen. Vi hälsar återigen vår nye restaurangägare Peter välkommen till klubben. Vi ser mycket fram emot hans luncher på restaurangen i sommar. Peter kommer att erbjuda luncher varje dag mellan 11-14. Peter är en erfaren och duktig kock och kommer servera god lunch lagad från grunden varje dag. Menyer kommer finnas veckovis på vår hemsida och på våra sociala medier. Ni kan också följa Mora golfrestaurang på facebook. Där Peter själv informerar er om vad som händer på restaurangen. 

 

Samarbetet med Golf runt Siljan fortsätter som vanlig även i år och alla fullvärdiga medlemmar spelar för 150 kronor på alla GRS banor hela säsongen, under maj månad gäller priset för hela dagar och från juni efter klockan 13.00. Samtliga banor runt Siljan har nu öppnat sina banor för säsongen där vi är sist ut nu på söndag.

En annan rolig nyhet är att vi i år kommer att ha ett samarbete med Högbo Golfklubb, alla fullvärdiga medlemmar får spela en fri runda på deras fina 18 hålsbana. Sedan tidigare har vi liknande samarbeten med Gagnef och Älvkarleby.   

 

Shopen drivs fortsatt av Johns Sport och den fylls nu på med ett nytt fint sortiment. Artiklar kommer att fyllas på hela tiden under den närmsta tiden men ni kan redan nu komma och handla i shopen.  

 

På kansliet finns som föregående säsong Sara och Kenneth, laddade att dra igång en ny säsong. Erik Olsson fortsätter som klubbens PRO, Erik är ansvarig för alla lektioner och kurser på klubben och redan nu är första nybörjarkursen fullsatt. Tveka inte på att kontakta Erik eller kansliet om ni vill boka lektion, gå med i träningsgrupper eller anmäla er till en kurs. Erik hjälper er att greppa om klubbor och om ni har andra funderingar.

Datum för Eriks nybörjarkurser är: 15-17 maj (fullsatt), 22-24 maj, 12-14 juni och 26-28 juni. Fler kursertillfällen kommer. 

Datum för fortsättningskurser är: 12-13 maj och 5-6 juni, boka er plats redan nu. 

 

Idag lanserade vi på Mora Golfklubb vår nya hemsida. Så ta en kik, det finns många nya trevliga funktioner. Kom gärna med eventuella synpunkter och feedback. 

 

Vi är mitt uppe i en pandemi vi sent kommer att glömma, coronaviruset träffar oss alla direkt eller indirekt. Golfen blir såklart också hårt drabbat och vi fortsätter att följa alla rekommendationer från svenska golfförbundet och folkhälsomyndigheten.  Vi hjälps alla åt så gott vi kan och tänker på att tvätta händerna noga och ofta, hålla avstånd och stanna hemma vid symtom. Vi ber er att följa våra restriktioner på klubben, när vi drar igång säsongen finns tillfälliga lokala regler att följa samt får max 2 personer vistas på kansliet samtidigt. Detta för alls säkerhet och hälsa.

 

”Golfen kan fortsatt erbjuda en plats för friskvård och aktivitet i rådande läge men det är allas ansvar att minska risken för smittspridning i samhället”.

 

Mora Golfklubb har efter noggrant övervägande bestämt att ställa in all tävlingsverksamhet fram till och med den 30 juni 2020.  

Vi följer SGF:s skarpa rekommendation om att hjälpa till och ta ansvar för att motverka smittspridningen av covid-19.

Folkmyndigheternas allmänna råd om att skjuta upp all tävlingsverksamhet till och med 30 juni kommer vi därför att följa.  

Vi hoppas naturligtvis att situationen snart förbättras och att vi kan upphäva detta beslut och återuppta vår tävlingsverksamhet på vår anläggning.

Vi hoppas att du som golfare, medlem och kund hos oss på Mora GK har respekt för detta och ställer dig bakom beslutet.

Vi återkommer om nya datum och hur det blir med tävlingar som ligger innan detta datum.

Företagscupen startar 1 juli om inga andra restriktioner sker.

Vi har som förhoppning att kunna anordna Moraveckan V.30 som vanligt och vi utgår från att kunna arrangera den som planerat. Vi kommer att uppdatera er så snart vi vet mera om läget och restriktioner.  

 

Vecka 21 drar juniorverksamheten igång med sina träningar.

Elitgruppen kommer att tränas av Erik Olsson som vanligt och han kommer att informera berörda om träningstider.

Juniorgruppen – grönt kort

Tränas av Hugo Paulsen och Victor Byström.

Tisdagar och Torsdagar mellan klockan 18.15-19.45

Juniorgrupp – golfäventyret

Tränas av Sara Hedenström, Joachim Paulsen och Peter Engström.

Tisdagar och torsdagar klockan 17-18.30

Mora GK hälsar er varmt välkomna till golfsäsongen 2020. 

Du hittar även information om restaurangen på hemsidan under fliken restaurang.

instagramhomepage

You are receiving this newsletter since your are a customer or you have signed up on our newsletter. If you would like to unsubscribe, click here.