Pressinformation från Wexthuset. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Välkommen till Wexthuset

Wexthusets frönyheter 2021

Välkommen till ett nytt, roligt trädgårdsår 2021!
Wexthuset ser tillbaka på ett fantastiskt 2020 med ett enormt intresse för pollengivande blommor, ätbara växter och ekologisk odling. Vi fortsätter succén och erbjuder många trevliga nyheter.

 

Här kommer en förtitt på några av dem. Länk till högupplösta bilder hittar du här.
Vi får kontinuerligt in fler spännande nyheter, så tveka inte att höra av dig om du letar efter något speciellt.

Välkommen att botanisera på www.wexthuset.com  bland drygt 2 000 fler frösorter och allt roligt som hör odling till.

För våra pollinerande vänner

Röd solhatt ’Autumn Beauty’

De sensommarblommande solhattarna hör till våra mest älskade perenner som förlänger sommaren med flera månader! Också vinterns fröställning har ett högt prydandsvärde. ’Autumn Beauty’ får stora, 10 cm i diameter, blommor i flera nyanser i den varma färgskalan som orange, gult och vinrött. En frisk, lättodlad sort som också är en viktigt pollineringsväxt som lockar fjärilar och bin till täppan.

Till köksträdgården

Paprika ’Loran’

Regnbågsfärgade, vackra frukter som först är lila men övergår i röda nyanser vart efter de mognar. Söta, krispiga paprikor med lite kubisk form. Lång skördesäsong, en trevlig sort för balkong, uteplats och uterum.

Plommontomat ’Gennaro’

En frisk, tålig och mycket god plommontomat. Ger stor skörd av söta, 12 cm långa frukter, också under sämre väderförhållanden. God både färsk och till tomatsås och grytor. Lång skördeperiod. Ett bra val för balkong, uteplatsen eller uterum.

Vattenmelon ’Mini Love’

En mycket tidig vattenmelon med små frukter. Läskande, saftigt och krispigt, rött fruktkött med få frön. Hög avkastning, varje planta ger 5-6 meloner. Kompakt växtsätt vilket gör 'Mini Love' lämplig för pallkrage eller stor kruka.

Mangold ’Five Colours’

En vacker, regnbågsskimrande mangold med flera olika färger på stjälkarna. Lång skördesäsong från början av juli till tidiga vintern. Ekologiskt frö.

Isbergssallat ’Derel’

En fantastiskt vacker isbergssallat; mörkvioletta ytterblad och med ett ljusgrönt inre. Krispig och söt med långa hållbarhet efter skörd. Varje huvud väger ca 600 gram!

Paprika ’Timia’

En läcker, avlång paprika av så kallad kapia-typ. Dessa paprikor är långsmala, krispiga och söta. Läckra i sallad och att fylla med till exempel färskost. ’Timia’ får drygt 2 dm långa, glänsande, orange frukter.

Spenat ’Amador’

En snabbväxande, frisk spenat med lång skördesäsong. Får ovala, kraftiga och mörgröna spenatblad med god smak. ’Amaron’ är resistent mot bladmögel. Så på våren/försommaren eller under sensommar och höst för skörd under lång tid.

Botanisera gärna vidare i vårt stora frösortiment som du finner här.

www.wexthuset.com hittar du också alla tillbehör som näringar och Nordens största sortiment av växtlampor. Hör av dig om du behöver material som bilder på något annat trevligt från vår trädgårdsbutik.


Vänliga hälsningar

Karin Elmberg

Trädgårdsredaktör, presskontakt.


www.wexthuset.com

karin.elmberg@wexthuset.com

Tfn: 08-22 50 80 /  +46 8 22 50 80

Direct: 070-2929595 / +46 70 2929595

Wexthuset är ett ledande företag inom e-handel för odling och trädgårdsprodukter. Vi har flera egna agenturer från internationella kvalitetsmärken som även återfinns hos våra återförsäljare och partners.

facebooktwitterinstagramyoutubegoogleplus

Vi reserverar oss för felskrivningar och slutförsäljning av våra erbjudanden.

Vi skickar detta till dig som vi tror kan vara intressad av att få nyheter och information från oss. Om du inte önskar fler utskick från oss, klicka här.