Nyhetsbrev #2 2017 - läs online

Snart är det sommar och vi vill passa på att tacka för den här våren!


Hej!

Nu tror jag att vi alla är sugna på mer värme, solsken, grönskande träd och långa ljumma sommarkvällar. Snart är vi där. Sommaren står för dörren och min första vårtermin vid rodret för Women In Progress är förbi. Det har varit en, minst sagt, spännande vår.

I det här nyhetsbrevet kan du läsa mer om våra Breakfast Meetups, Women In Progress Styrelseutbildning, hur det var när vi höll föredrag för Jönköping Universitets kvinnliga Alumner, vårt nya samarbete med Insight Consulting samt var och hur ni kan träffa oss under Almedalsveckan i Visby.

Det mycket på gång hos oss just nu och vi jobbar på högvarv så håll utkik på Facebook och i din mailbox så att du inte missar något. Tveka inte att höra av er om det finns något vi kan hjälpa er med.

Ha det fint i vårsolen och ta hand om varandra!

Hälsingar,
Ewa


Breakfast Meetup våren 2017 och datum för hösten 2017

Ännu en termin av Breakfast Meetup har genomförts och vi vågar kalla även denna för en succé.

Vi har haft fyra energifyllda, inspirerande och glada mornar på Hard Rock Café tillsammans med både deltagare och talare. Vi har lärt oss mycket av våra fantastiska talare Anna Lindberg (VD Barbro Dahlbom Hall och partner i Atoll), Tania Ilic (VD svensk Fastighetsförmedling), Jeanette Holm (Entreprenör och grundare Nanny.nu) och Linda Nordin (f.d. generalsekreterare Svenska FN-förbundet). Helt enkelt fyra kvinnor med helt olika inriktning, bakgrund och historia, men med utomordentlig förmåga att inspirera.

Ett litet urval av vad i tar med oss från vårterminen är:

 •  ”Slow down to go fast”– se till att få den återhämtning du behöver och att tanka den livsviktiga energi du behöver för att kunna jobba så hårt du vill resten av tiden
 • Var inte rädd för att byta jobb, bransch och inriktning när du känner att det är dags.
 • Våga satsa på det ditt hjärta säger att du ska köra på och jobba hårt för det.
 • Lyssna på din magkänsla och ge regeringskansliet en chans som arbetsplats.

Nu ser vi fram ytterligare en höst med Breakfast Meetup hoppas att få se ännu fler av er där då. Att få tillbringa en fredagsmorgon i månaden tillsammans med Breakfast-Meetup-gänget är verkligen en ynnest och en av de bästa energikickarna vi kan tänka oss.

Du  hittar mer information om Breakfast Meetup här

Datum för hösten är satta och talarna kommer inom kort. Se datum och anmälan nedan. 

 

15 september
13 oktober
17 november
15 december

 

Anmäl dig till hösten 2017 här

 


Styrelseutbildning i Berlin våren 2017 och intresseanmälan inför hösten

En av vårens absoluta höjdpunkter var styrelseutbildningen i mars.

15 stycken kvinnor träffads i Berlin för att få 2,5 dagars utbildning i vad styrelsearbete egentligen innebär, vad som förväntas av en styrelseledamot och vilket ansvar man har. Utbildningen ges av Styrelseakademien och Women In Progress är väldigt stolta att som enda partnern i Sverige få erbjuda den. Efter avslutad utbildning får deltagarna göra en tentamen och vid godkänt resultat blir de certifierade i styrelsearbete. 

Utbildningen genomförs av den alltid lika professionella, pedagogiska och kompetenta kursledaren Ewa Ljunge från Styrelseakademien som har en förmåga att på ett enkelt sätt lära ut styrelsearbetets grunder, vilka stundtals är ganska snåriga. Kursen kommer tillbaka i höst.

Om du vill veta mer om vår Styrelseutbildning så kan du läsa mer här på vår hemsida. Länk till intresseanmälan finns nedan.

 

Intresseanmälan för styrelseutbildning hösten 2017

 


Föreläsning hos Jönköping Universitets Alumni

I mitten av april fick vi göra en av de sakerna vi tycker allra bäst om att göra, nämligen föreläsa!

Vi blev inbjudna att hålla en inspirationsföreläsning för en grupp hungriga kvinnliga alumner från Jönköpings Universitet. Föreläsningen fokuserade på nätverkande; varför man ska nätverka och hur man praktiskt gör det.

Här de fem avslutande tips som vi skickade med alumnerna: 

 • Nätverka, nätverka nätverk
 • Skaffa en mentor som du litar på och som du inspireras av
 • Skaffa en buddy som du kan bolla saker med
 • Var uppmärksam, men inte paranoid, på vad som sker runt omkring dig när det kommer till jämställdhet på din arbetsplats och i övriga livet.
 • Våga be om hjälp!

Nytt samarbete med Insight Consulting

 

Vi är mycket glada att presentera vårt nyaste tillskott av samarbeten: Insight Consulting.

Insight Consulting arbetar med kompetensinsikt och erbjuder konsulttjänster inom ledarskap, karriärfrågor, omställning och rekrytering och Women In Progress kan nu, genom Insight Consulting, erbjuda ett kostnadsfritt individuellt intro-samtal i syfte att skapa möjlighet till utveckling. Intro-samtalet är perfekt om du känner att du skulle ha nytta av att se över ditt arbetsliv med en utomstående samtalspartner. Du kanske har funderingar kring ditt ledarskap, din roll, dina medarbetare eller din framtida karriär?

Välkommen att ta en kontakt och boka:

katinka.kubenka@insightcon.se eller ring 073-025 70 59

www.insightcon.se


Almedalen 2017

 

Under årets Almedalsvecka kommer vi att samarbeta med Asyjnor Invest och WomEngage. Läs mer om bägge samarbetena nedan.

 

Vi hoppas att vi ses i Almedalen

 

Assynjor Invest: Hur aktiverar vi kvinnors kapital på bästa sätt?

I år kommer Women In Progress att vara en av samarbetspartnerna till Asynjor Invests seminarium under Almedalsveckan. Om du är intresserad av att veta med om hur man aktiverar kvinnors kapital på bästa sätt ska du inte missa Asynjor Invests seminarium, Hur aktiverar vi kvinnors kapital på bästa sätt? Den 4 juli 11.00-12.00.

Seminariet kommer vara ett utforskande samtal med ledande nyckelpersoner om hur man kan göra det möjligt för kvinnor att ta makten över sitt eget liv och kapital och hur man kan använda kapitalet på ett sundare sätt. Det kommer bli ett intressant samtal eftersom det idag finns ett stort dolt kapital hos kvinnor.

Samtalet sker under ledning av Thomas Frostberg, före detta ekonomisk krönikör och redaktör för Sydsvenskans näringslivsredaktion.

 

Datum: 4 juli

Tid: 11.00-12.00

Plats: Monicas trädgård, Rosas Pensionat, S:t Hansgatan 22, Visby.

 

WomEngage: Riskfylld gubbröra - hotar kapitaldiskrimineringen Sveriges tillväxt?

Intresset för entreprenörskap är stort i Sverige och avgörande för att öka sysselsättningen och tillväxten. Men kvinnors och mäns företagande ser olika ut, och kvinnor har i regel svårare att attrahera kapital för att förverkliga sina idéer. Vad beror det på och går det att förändra?

 

Deltagare är bland andra:

 • Maud Olofsson, Hillary Clintons råd för kvinnors företagande och ledarskap ICWBL och f.d. partiledare för Centerpartiet
 • Britt Bohlin, direktör för Nordiska Rådet, f.d. landshövding och tidigare riksdagsledamot för Socialdemokraterna
 • Anna Hallberg, vice vd Almi
 • Ewa Andersen, vd Sparbankernas Riksorganisation

 

Datum: 4 juli, 2017

Tid: 16.00-17.00

Plats: Innovizion arena 


Women In Progress på Facebook

För att enklare kunna dela information, erbjudanden och ha en daglig dialog med dig och resten av Women In Progress medlemmar, kunder, samarbetspartners och övriga som brinner för samma frågor och värderingar som vi, har vi skapat en Facebook-sida där du kommer kunna ta del av vad som händer hos oss, vad vi läser om i media, samt ställa frågor direkt till oss. 

Du hittar oss här på Facebook