Newsletter with the latest news. Problem viewing? View it in your browser.

Bryggare Peters Julöl och Helsingborgs Vinter

på Systembolaget 1 november

Bryggare Peters Julöl är en kraftfull julporter som lanserades första gången 2015. Passar utmärkt till julbordets dignade och smakfulla härligheter. Kryddad med juliga toner på ett förtjäntfullt sätt. Julportern kan även intas vid brasan till en julkryddig efterrätt.

Helsingborgs Vinter är en Ale som fungerar både på julbordet och under hela vintern. Den har en doft av exotisk humle, torkad frukt, lätt bränd choklad och fudge. Smaken är brända mandlar, russin, fikon och aprikos med en len, bränd och maltig eftersmak med viss beska. Passar perfekt till julbordet.
Helsingborgs Vinter lanserades 2011.

Två härliga specialöl som båda finns på Systembolaget den 1 november


Årets sista Ölklubbsträff 20 november

Välkommen till årets fjärde och sista ölklubbsträff.

Denna onsdag berättar vår bryggare Peter Nilsson om malt.

Var: Oxhallen i Helsingborg

När: Kl. 18.00 onsdagen 20 november 2019

Kostnad: Gratis om du är medlem i Ölklubben. Är du inte medlem i vår ölklubb är kostnaden 100:-.

Anmälan: Anmäl dig här!

 

Vill du bli medlem i vår ölklubb?
Här kan du läsa med om vår ölklubb


Vi är med på Nelly's AW fredag 25 oktober

På Nelly's AW på fredag den 25 oktober har vi ett litet extra samarbete. Kockarna lagar mexikanskt medan Helsingborgs Bryggeri är på plats i baren. Här kan du avsmaka alldeles färsk fatöl eller varför inte en provsmakningsbricka med eget urval av fyra olika ölsorter?

Nelly’s är en restaurang med avslappnad atmosfär inspirerad av den lokala filantropen Nelly Krook (1803-1889). Hon reste jorden runt och när hon kom hem bjöd hon in till stora middagar med nya spännande smaker, presenter och fantastiska berättelser.

Den känslan vill man föra vidare i form av en plats där man träffas, äter och dricker gott. Där man umgås och berättar historier.

Man har också en försmak för det lokala, så förutom omsorgsfullt utvalda råvaror i köket, erbjuds även drycker från bland annat Helsingborgs Bryggeri och Lilla Spritfabriken.

Vi ses och varmt välkomna!
Klicka här för mer information om Nelly's


📷 Hanseric Orre


Bryggerivisningar varje lördag

Vi är stolta över att visa vårt Bryggeri. Vi var ett av de första mikrobryggerierna som startade med bryggerivisning och ölprovning. Våra bryggerivisningar är väldigt uppskattade.

Varje lördag finns det allmänna visningar med ölprovning där du kan boka in precis så många som ni är. 

Under lättsamma former berättar vi om skånsk bryggarkultur och den spännande uppstarten av vårt bryggeri. Därefter går vi tillsammans en rundtur i brygghuset och tapphallen. Ni får följa hela bryggprocessen från maltkross till hur vi fyller flaskorna. Sedan är det dags att prova bryggeriets aktuella sortiment. 
Besöket tar ca 1,5-2 timmar och kostar 300 kronor inkl. moms per person.
Klicka här och gör din bokning


Lilla Spritfabriken tar nästa steg

Vårt dotterbolag Lilla Spritfabriken har under hösten tagit stora kliv mot sin vision om att erbjuda ett sant skånskt brännerihantverk.
Bland annat har brännaren uppgraderats för att säkerställa en ännu högre kvalitet på produkterna. Fabrikens lokaler har renoverats och iordningställts för att vi på sikt skall kunna erbjuda provsmakningar samt visningar om spritframställning. Dessutom har det skett ett intensivt arbete med att se över nuvarande produkter samt utveckling av helt nya.
Håll utkik efter nylanseringar på Systembolaget inom kort!

Följ utvecklingen på Facebook eller Instagram #lillaspritfabriken

Missa inte att besöka vår monter under Den Goda Julen  i Höganäs den 29 november – 1 december. Vi är där tillsammans med Helsingborgs Bryggeri.

Drinktips!
Lilla Bee’s Knees

En toppendrink för hösten för att bota en rasslig hals och ladda upp med c-vitamin. Serveras väl kyld med is, rörd eller skakad. Garnitera gärna med en skiva ingefära.
- 5 cl Lilla Spritfabrikens London Dry Gin.
- 3 cl Färskpressad Citron.
- 2 cl Honungssirap (Honung och vatten)


Hyr Oxhallen och vi fixar ditt event

Oxhallens lokaler är historiska. År 1880 ingick lokalerna i husarregementet innan det i början av 1900-talet flyttade till Berga kasern för att då bli en oxhall. Lokalerna stod sedan tomma under en längre period innan Helsingborgs Bryggeri påbörjade renoveringen av lokalerna år 2014.

Utanför Oxhallen har det också byggts en härlig utemiljö där du som besökare kan njuta av den rustika omgivningen med god mat och dryck.

Hos oss kan ni ha 150 sittande gäster och vi har fullständiga rättigheter att servera öl och andra alkoholhaltiga drycker. Vi har bord, bänkar, 30-talsstolar, porslin och bestick samt glas som alla ingår i lokalhyran.

Dessutom har vi ett välutrustat kök och en servering utomhus som är er att utnyttja när ni hyr av oss.

Vill du veta mer, klicka här


Följ oss på sociala medier

Vi jobbar kontinuerligt med att utöka och förbättra vår marknadsföring. Ett kostnadseffektivt sätt, som även har en enorm spridning, är att använda sociala medier. Vi hoppas därför att du följer Helsingborgs Bryggeri på tex Facebook, Instagram, LinkedIn. Och inte bara Följer utan även Gillar och Delar det som publiceras.

Läs mer om våra öl på vår hemsida och följ oss på sociala medier:

facebookinstagramhomepagelinkedin

You are receiving this newsletter since your are a customer or you have signed up on our newsletter. If you would like to unsubscribe, click here.