Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.


The Grossman's & deras gäng har gjort det igen!!

Herreguuud vilken smaskig Imperial IPA, den skall vi ha!!

Kika in humlen i ölet så förstår ni........

Chinook - citrus & tall 

Azacca - intensiv tropisk arom, mango

Amarillo - apelsin, mandarin

Idaho 7 - saftig tropisk- & stenfrukt uppbackad av talliga toner & en hint av svart te 

Strata - till bristningsgränsen laddad med citrus & tropisk frukt

"We were in search of something fantastic. Something juicy, something hazy, something ripe with notes of mango, melon and citrus. So we said, "Reason be damned," and filled our kettles with five hop varieties and loads of malt, oats and wheat. Some may call that absurd. We call it absurdly fantastic."


Sierra Nevada's Hazy Little Thing blev en sådan succé att de bestämde sig för att lansera en hel "Hazy" serie. Öl nr.2 i denna serie blev en session variant på sköna 4,6%, perfekt för allt från utflykten till husvagnen.

Beställs om 12st burk

Senare i maj kommer öl nr.3..............stay tuned!!

"We wanted to share this brewery-only treat with you, so we present the Session Edition of our Hazy Little Thing IPA. We toned down it's ABV whilst keeping the hop volume high-unfiltered, unprocessed flavor, straight from the tanks and into the can."  


Domaine des Tourelles grundades av franske Francois-Eugène Brun år 1868 i Chtaura. Familjen var ursprungligen jordbrukare med en djup förståelse för miljö och naturligt jordbruk.

Vid senaste sekelskiftet tog familjen Issa över Domaine des Tourelles från ättlingar till vinpionjären Brun och man har idag över 35 hektar vinmark och  ambitionen är klar – alltid kvalitet före kvantitet!!

I vineriet används naturliga metoder och ingen elektricitet behövs för kylning, vid framställning av röda viner. Allt sker naturligt. Firman återvinner också allt mtrl och pressrester etc. så inget går till spillo. 

Jordmånen är rik på kalksten och järn och bidrar till mineralrika viner. Man använder endast naturlig jäst och vid buteljering tillsätts minimalt med Sulfiter. Serien Marquis de Bey och Syrah du Libanon mognar i ekfat, övriga framställs i ståltank. De röda får mogna på flaska ytterligare ett år innan lansering. 

Domaine des Tourelles räknas som en av de allra främsta vinproducenterna i Mellanöstern och vinerna har erövrat flera internationella utmärkelser. Financial Times har förtjust utnämnt det till "Libanons mest förföriska vinegendom".

Vid sidan om vinframställningen är Domaines des Tourelles kända för sin tillverkning av deras Arrak Brun som  räknas bland de absolut bästa i världen.

Domaine des Tourelles White 2018 - SB.76407 - 155kr 

65% Viognier, 20% Chardonnay, 10% Obedei, 5% Muscat d´Alexandria. Handskörd, jäsning i ståltank med naturlig jäst. Malolaktisk jäsning undviks för bevarande av den friska syran.

Frisk och blommig med karaktär av citrus, exotisk frukt och mineral. Passar till sällskapsvin och till libanesisk mezze, spanska tapas och lätta rätter av fisk och skaldjur.

Domaine des Tourelles Rosé 2018 - SB.90602 - 149kr 

40% Cinsault, 30% Syrah, 30% Tempranillo. Handskörd, jäsning i ståltank med naturlig jäst. Syrah får en kort skalmaceration följt av saignémetoden (vinet tappas av utan att pressas), Cinsault och Tempranillo pressas direkt. Malolaktisk jäsning undviks för bevarande av den friska syran.

Blommig och fruktig med frisk syra och inslag av körsbär, vildhallon, örtkryddor, grape och mineral. Passar som aperitif och mingel, till mezze och tapas liksom till lätta rätter av skaldjur, fisk eller fågel.

Domaine des Tourelles Red 2017 - SB.79397 - 155kr

40% Syrah, 40% Cabernet sauvignon, 15% Cinsault, 5% Carignan. Handskörd, jäsning i cement-tank med naturlig jäst. Vinet mognar under 12 månader i cement innan klarning och buteljering.

Fruktig och aromatisk med smak av röda och mörka bär, mineral och kryddor. Passar till sällskapsvin, lätta rätter av fågel och ljust kött, gärna grillat liksom till tapas och libanesisk mezze.

Domaine des Tourelles Marquis des Beys 2017 - SB.79934 - 249kr

100% Manuell skörd. Jäsning sker i rostfria ståltankar i 10 dagar. Ingen malolaktisk jäsning. Vinet är lagrat 8 månader på franska ekfat 50% på nya fat och 50% på 1-2 år gamla fat.

Friskt och elegant vin, 100% Chardonnay som har lagrats på fat blir ju för det mesta gott. Detta vin har en frisk och fin syra med en inslag av citrus, stenfrukter och mineralitet. En bra balans med fatkaraktären som rundar av det hela till en fin avslutning

Domaine des Tourelles Vielles Vignes Cinsault  2017 - SB.79496 - 235kr

100% Manuell skörd, jäst betongtankar i ca 10 dagar, med malolaktisk jäsning som påbörjas spontant. Vinet lagras sedan på franska ekfat i 8 månader. Ålder på vingården är över 50 år gammal.

Ett mycket elegant och smakrikt vin med inslag av röda och mörka bär, kryddor fat och örter. Mjuka och fina tanniner, bra syra med en fin rundhet i avslut. I stil med en elegant Bourgogne. 

Domaine des Tourelles Syrah du Liban 2014 - SB.78830 - 368kr 

100% Manuell skörd, jäsning sker i betongtankar i ca 10 dagar. Malolaktisk jäsning påbörjas spontat efter jäsningen. Vinet lagras sen 24 månader på nya amerikanska ekfat innan buteljering.

Kraftigt och mycket fylligt vin med inslag av mörka bär, svartpeppar, mynta, fat, choklad. Ett kraftpaket till vin som kan lagras i många år men även gott att dricka nu. Bör för bästa upplevelse dekanteras innan servering.


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se 

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

---

Skicka vidare till en kollega

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se 

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar. 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.