Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.

Vilken härlig fredag vi får med 2 högklassiga lanseringar på Systembolaget som helt enkelt inte får missas.


TILLVERKNINGSMETOD: Field blend av minst 80 år gamla vinrankor. Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional, Sousão och Tinta Barroca. Druvorna fottrampas i stora lagares av endast två personer för en så försiktig extrahering och jäsning som möjligt. Vinet jäser långsamt och tappas sen på franska ekfat varav 30% nya där 14 månaders lagring tar vid. 
SMAKBESKRIVNING: Tät röd färg, fyllig smak med en balanserad frisk syra, inslag av mörka bär, mineral och ceder. Mjuka tanniner och en lång eftersmak. Kan lagras många år men även avnjutas nu tack vare vinets elegans.

Passar till smakrika rätter av fågel, fläsk och nöt, gärna med tillbehör som svamp, rostade rotfrukter och vitlök.

92 poäng/Robert Parker
 
Quinta do Poeira

Poeira grundades 2001 då Jorge Moreira köpte en liten vingård i Pinhâo valley i hjärtat av Cima Corgo. Vingården vetter mot norr och ligger på hög höjd, 200-400 möh, vilket ger svalka och förutsättning för viner med elegans. Delar av vingården planterades om men gamla vinrankor, ”vina velha” 80 -100 år, har behållits och utgör kärnan i prestigevinet Poeira.

Jorge lät bygga ett helt nytt vineri där gravitation utnyttjas för självavrinning. Genom skonsam hantering framställs idag viner som kombinerar djup och komplexitet med en skön elegans. Jorge är också en av vinmakarna bakom vinet M.O.B. 


 

Van Steenberge har under många år levererat öl i världsklass där deras Gulden Draak är den vi känner igen bäst. Nu har Gulden Draak fått ännu en lirare i laget i form av en Imperial Stout som inte går av för hackor, "herrejösses" är en spontan kommentar när den konsumeras. 

Idag är Paul Van Steenberge (II), son till Jozef och sonson Paul Van Steenberge (I), de styrande i bryggeriet. Han gick in i familjeföretaget 1978 och 1985 tog han över ledningen från sin far. Under de senaste tio åren har mer än 10 miljoner euro investerats i bryggeriet Bios – Van Steenberge och antalet anställda har fördubblats. Ett nytt datorstyrt Brew House byggdes 1993. 1995 skedde ytterligare investering i ett vattenreningsverk som garanterar maximal biologisk och kemisk vattenrenhet. 1997 installerade man en ångpanna och under 2000 kom en ny malt kvarn och förpackning linje.
​Allt detta görs för att kunna fortsätta att serverar utsökt kvalitetsöl till våra många uppskattade kunder, både inhemska och utländska, långt in i framtiden.


Sådärja, då är arbetet med vår nya hemsida klart och vi själva är rätt så nöjda med den, hoppas ni tycker detsamma. Vi skall inte bli så långrandiga idag utan låter er surfa runt på sidan i lugn och ro.

Ni hittar den på vår gamla adress www.wickedwine.se. 

Sköt om er och ha en trevlig helg!

/Wicked Wine


www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

 

---

Skicka vidare till en kollega

 

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se 

 

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

 

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.