Ett nyhetsbrev från Colombine Teaterförlag. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


UNDERBARA BARNBÖCKER


Kära teaterkollegor!

Egentligen vill vi att dramatiken ska spelas i originalversioner på teatern. Men vi har de litterära rättigheterna till några helt underbara barnböcker som lockar till scenversioner.

Här kommer de:


FRIDA NILSSON

 

Ishavspirater

Den fruktade piraten Vithuvud rövar bort barn och tvingar dem att hacka diamanter i en mörk och farlig gruva. Så fruktad är Vithuvud att ingen vågar söka efter barnen och alla vet att ingen överlever länge i hans gruva.

Men den dag han tar Siris lillasyster Miki får han en motståndare han aldrig räknat med. Siri gör det som ingen annan vågar- hon ger sig ut på jakt efter Vithuvuds ö, trots att hon själv är livrädd. Men hon förstår hur mycket värre det måste vara för lilla Miki i piratens våld.

En fantastisk äventyrshistoria om systerskap, rädsla och mod som utspelar sig i en sagotid där det finns såväl sjöjungfrur som pirater och vargjägare.

Illustratör: Alexander Jansson

 

Jagger, Jagger

Bengt mobbas av de andra barnen på gården, han vill helst inte gå ut alls. Men varje dag lämnar mamma en lapp på köksbordet med ärenden hon vill att han ska gå, om så bara till soprummet.  Den gång han träffade Jagger var han inlåst i soprummet. Jagger är en uteliggarhund och ingen lämplig kompis alls, enligt föräldrarna i huset. De ler vänligt mot Bengt och hans föräldrar, pratar och låtsas minst av allt om att deras barn mobbar Bengt.

Den ende som inte låtsas är Jagger, han tycker att Bengt ska hämnas.

Fler böcker av Frida Nilsson: Apstjärnan, Jag, Dante och miljonerna, böckerna om Hedvig och Det tunna svärdet.


MONI NILSSON

 

BÖCKERNA OM TSATSIKI – Tsatsiki och morsan, Tsatsiki och farsan, Bara Tsatsiki, Tsatsiki och kärleken, Tsatsiki och Retzina, Tsatsiki och Hammarn, Tsatsiki och olivkriget, Tsatsiki och Älva

 En modern klassiker!

Humor blandat med allvar!

Tsatsikis mamma kallar honom för Tsatsiki för att hon tycker så mycket om just tsatsiki. Eller så är det för att han har en pappa som kommer från Grekland och är bläckfiskfiskare. Men honom har Tsatsiki aldrig träffat. Men det gör inget. Han har ju mamma Tina och Per Hammar, världens bästa kompis.

 I berättelserna om TSATSIKI får vi följa en pojkes vardag, upptåg och bekymmer. Med humor och lätthet berättas om livets stora och små händelser. Böckerna är översatta till 20 språk och har även flera gånger filmatiserats. 

Från 6 år

 


AGNES och ELIAS VÅHLUND

 

HANDBOK FÖR SUPERHJÄLTAR, Del 1 – 4

Fartfyllt och spännande om att hitta sina egna superkrafter!
En modern Pippi Långstrump!

Utsedd till årets barndeckare 2018!

Lisa är en vanlig tjej. Det enda problemet är att hon vantrivs och blir retad i skolan. Det finns ett gäng som retar henne för hennes utstående öron och varje dag somnar hon med händerna tryckta mot öronen i hopp om att de ska sluta stå ut så mycket och att det ska få mobbingen att sluta. Men allt förändras när Lisa en dag hittar en bok med titeln Handbok för superhjältar. Med den boken börjar hennes resa mot att hitta sina egna superkrafter. Superkrafter som inte bara kan hjälpa henne själv utan även andra.


I HANDBOK FÖR SUPERHJÄLTAR får vi följa Agnes och Elias Våhlunds unika hjältinna Lisa och hennes väg till att bli en superhjälte. Med stort hjärta, spänning och rättspatos berättas det här om mobbing, ensamhet och vänskap. En Pippi Långstrump för vår tid! Blivande klassiker!

Från 6 år

Illustratör: Agnes Våhlund

LENA & OLOF LANDSTRÖM

 

BÖCKERNA OM BU OCH BÄ – Bu och Bä i skogen, Bu och Bä i städtagen, Bu och Bä blir blöta, Bu och Bä på kalashumör, Bu och Bä på sjön, Bu och Bä i blåsväder, Bu och Bä får besök.
Fina och underfundiga berättelser!

Stor vardagsdramatik för de allra minsta!

Bu och Bä är två små lamm som alltid har något på gång. Ibland ska de ut i regnet. Ibland på kalas. En gång ska de städa. Enkla vardagssysslor blir hissnande äventyr, för när Bu och Bä ska göra något blir det ofta tokigt!

 I de fina små berättelserna om Bu och Bä finns en hel värld att utforska för de allra minsta. Med hjälp av lammen och deras problem med olika saker får vi uppleva livets minsta beståndsdelar och det blir i det lilla stor dramatik.  

Från 0 år


Vill du läsa? Skriv så skickar vi!

Berit, Franka och Ulla

 


Colombine teaterförlag, Gaffelgränd 1A, SE-111 30 Stockholm, tel: +46 (0)8 411 70 85/+46 (0)8 411 80 85, E-post:info@colombine.se, Hemsida: www.colombine.se

facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar med scenkonst eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.