Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Filmer från seminarium, jubileumslunch och Årets Svensk i Världen 2018


I augusti firade föreningen 80-års jubileum. Bland gratulanterna fanns Carl Bildt, Jan Eliasson och medlemmar som flugit in från hela världen för att delta i firandet. 

Programmet inleddes med seminariet "Sverige i världen och världen i Sverige - utmaningar för vår gemensamma framtid. Se inspelning från seminariet nedan.

Efter årsmöte på Grand Hôtel avslutades firandet med utdelningen av utmärkelsen Årets svensk i världen till Nina Stemme under lunchen, där inte mindre än sju tidigare mottagare av utmärkelsen också deltog.

Under sommarprogrammet hann vi även med en ombudsträff där hela 17 st ombud deltog. 

Jubileet avslutades med en vacker mottagning på Utrikesdepartementet där utlandssvenskarna hälsades välkomna av kabinettsekreteraren Annika Söder. Använd denna länk för att läsa mer om vårt Jubileumsfirande.

Se Expressens TV-inslag från jubileumslunchen den 20 augusti, då Nina Stemme tilldelades utmärkelsen Årets Svensk i Världen 2018.
För den som har Facebook kan man se seminariet "Sverige i världen, världen i Sverige - utmaningar för vår gemensamma framtid". Klicka på bilden. Foto:Bengt Säll

Årets Svensk i Världen 2018

Nina Stemme blev utnämnd till Årets Svensk i Världen 2018. Läs gärna vår intevju med henne om hur det känns att få denna utmärkelse. Länk till intervju.

Nina Stemme är Årets Svensk i Världen 2018. Foto: Bengt Säll

Riksdagsvalet 9e september

Det börjar närma sig riksdagsvalet!

Du som utlandssvensk kan rösta i Sverige i vallokalerna, PÅ valdagen, eller förtidsrösta genom att beställa ett dubblettröstkort. Kontakta Valmyndigheten

Är du utomlands kan du förtidsrösta genom att brevrösta eller att lägga din röst hos din utlandsmyndighet INNAN valdagen. Ta reda på när sista dagen är som du kan rösta i ditt land, eftersom utlandsmyndigheterna har olika öppettider. Det viktiga är att rösten hinner komma fram till Sverige innan valdagen. 

Läs mer om valet...


På tapeten


Gillar du surströmming?

Nu är det högtid att avnjuta denna traditionellt norrländska rätt.

Ny praktikant på kansliet

Vi välkomnar Adam Nilsson till oss på kansliet! Han kommer vara hos oss fram till Januari 2019.  

Här berättar Adam lite om sig själv: 

- Jag flyttade till Nederländarna när jag var sex år och bodde där tills jag tog studenten. Därefter började jag min kandidat i Storbritannien, en 4-årig utbildning där jag gjorde en termin i Göteborg och ett år i Tyskland som Erasmusstudent. 2017 återvände jag till Sverige för att fortsätta min utbildning hos Försvarshögskolan.


Medlems-erbjudande!

Drottningholms Slottsteater erbjuder Svenskar i Världens medlemmar ett gratis pauspaket vid bokning av föreställningen "Om Syskonen i Mantua". Läs mer via denna länk


Kalendarium

9 september:
Riksdagsval

13-14 oktober:
Köpa Hus Utomlands-mässan i Stockholm

17 oktober:
SISA Global Study Forum på Anna Whitlocks Gymnasium 


facebookinstagramyoutubelinkedintwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.