Nyhetsbrev med våra bästa erbjudanden och lite av varje. 
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Pingvin eller påfågel?

Att vakna upp och se grannens snötäckta tak genom fönstret efter att ha förväntat sig sol, knoppande björkar och kärleks-kranka koltrastar blev för mycket! Eller snarare för lite. För lite sol och framförallt för lite värme. Nu räcker det tack så mycket, jag behöver mer värme och D-vitamin nu på stört.

Jag vill ha min tunna fladdriga kimono, jag vill slänga av mig strumporna, kavla upp byxorna, lämna jackan hemma, använda alla mina kjolar utan strumpbyxor under och så få lite färg i ansiktet.
Näpp, istället blev det ännu en dag i kofta på kontoret och så en stimulerande garderobsröjning till kvällen. Här ska sorteras ut och grävas fram "bästa basen" inför varmare dagar. 

Peggy t-shirt i lyocell/organisk bomull, bästa bas och bra miljöval. Finns i många färger. Pris 449:-
Peggy t-shirt i lyocell/organisk bomull, bästa bas och bra miljöval. Finns i många färger. Pris 449:-

Bästa basen låter ju verkligen trist. Ungefär lika spännande som Maizena redning, vetekli, fullkornsbröd och filmjölk. Men så mycket sexigare än så är ju ändå inte livet en ovanligt kall och blåsig april onsdag så häng med hem på en garderobsröjning vetja! 

För min egen del brukar en djupdykning in i garderoben resultera i det ena av dessa scenarior (heter det så eller ska det vara scenarier? Kom ihåg att googla...):

Scenario 1)
Jag sliter ut och slänger allt på sängen, granskar det kritiskt och börjar stoppa det ena plagget efter det andra i en stor sopsäck medan jag samtidigt känner mig stark, beslutskraftig och fri. Inget är så välgörande som luft mellan galgarna! Maken ler lyckligt och åker snabbt till Loppan med hela bytet innan jag hinner ångra mig.

Scenario 2)
Jag sliter ut och slänger allt på sängen, granskar allt med blida ögon och tänker att den där blir bra om jag går ner/upp i vikt, den där färgen är så fin när jag blir brun, den där skjortan är ju praktisk när jag ska måla, de där byxorna var dyra så de är synd att slänga....och så vidare tills samtliga plagg åter trängs i garderoben med undantag för ett par uschligt korta noppriga och solkiga linnen som jag högtidligt bär ut till soptunnan.

Efter scenario 2 röjningar har jag kvar ett enormt urval av oformliga t-shirts, urtvättade skjortor och säckiga byxor att iklä mig vid en eventuell större ommålningsaktivitet men just inget snyggt bärbart till vardag och fest. 

Olina top av viskos i svart storlekar 42-56 är ett typiskt bästa basen plagg. Pris 499:-
Olina top av viskos i svart storlekar 42-56 är ett typiskt bästa basen plagg. Pris 499:-

Det som oavsett sinnesstämning alltid förtjänar sin plats på min första parkett är långa svarta eller vita t-shirts, linnen och så svarta och vita byxor. De är de trogna livskamraterna som ger min kropp en neutral bas att utgå ifrån. Med en bra svart topp och svarta byxor kan nästan vad som helst formas.
En färgstark mönstrad kimono utanpå när jag vill synas, sprätta runt och ta för mig.
En svart långskjorta och en grafisk sjal när jag bara vill förvandla mig till en diskret stilren spolformad kropp i mängden.

Vissa dagar sprättig påfågel so inte tvekar att ta plats, andra dagar en mer modest pingvin med mycket små rörelser. Ju mer sol och värme desto mer vill den där påfågeln släppas ut.


Då är det bra att ha gott om både diskreta bästa bas-plagg och så några väl valda sprättiga påfågel plagg därtill!

Pamela byxan finns i storlek 42-54. Pris 699:-
Pamela byxan finns i storlek 42-54. Pris 699:-

Hur kommer det sig att man alltid behöver ett par bra nya svarta byxor? Kanske för att de är vad som används mest om man skulle räkna i rena tjänstgöringstimmar? 

Pamela byxan har perfekt kvalitet för oss med håriga djur och dammiga soffor. Inget fastnar, man kan lugnt gå o-rollad till jobbet. 
Pamela byxan finns storlek 42-54 i en kort och en lång benlängd och i vit, sand och svart. Den har fuskgylf, resår och hällor i linningen och så framfickor. Sval, skön, formfast och håller stilen efter tvätt. Vad mer kan man begära av en bra bas-bralla? 

Sotsvart bas med färgstänk. Matilda jacka av viskos i kombination med turkos Emma tunika av samma kvalitet. och toppat med Happy sjal i blågrönt. Vårfint. Pris 799:- 699:- 249:-
Sotsvart bas med färgstänk. Matilda jacka av viskos i kombination med turkos Emma tunika av samma kvalitet. och toppat med Happy sjal i blågrönt. Vårfint. Pris 799:- 699:- 249:-
Oksana kimono utanpå vita Pim linnet och vita Power jeans passar bra när jag vill synas. Lika snygg utanpå helsvart! Pris 799:- 399:- 899:-
Oksana kimono utanpå vita Pim linnet och vita Power jeans passar bra när jag vill synas. Lika snygg utanpå helsvart eller sandbeige om du föredrar det! Pris 799:- 399:- 899:-

Handla och vinn en valfri* vara!

I helgen kan du handla i vår webbshop eller i vår butik** i Höganäs och ha chansen att vinna en valfri* vara ur vårt sortiment. Se regler och villkor nedan.

Pingvin eller påfågel? Tryck på bilden.
Pingvin eller påfågel? Tryck på bilden.

Reglerna är enkla!

Handlar du för 449kr kan du vinna ett plagg värt max 449kr. Handlar du för 699kr kan du vinna ett plagg värt max 699kr osv. Allt du behöver göra är att skriva texten ”JAG VILL TÄVLA” som ett meddelande i din order - så är du med i tävlingen.

Tävlingen pågår tom söndag 1 maj 2016 och vinnaren dras måndag 2 maj 2016. Vinnaren meddelas per e-post eller telefon. Vinsten skickas hem eller hämtas i vår butik i Höganäs.

*Varans värde kan max motsvara det värde du handlat för. Max en vara per vinst, inte flertal. Med reservation för slutförsäljning av önskad vara, storlek och färg.

**Öppet TORSDAG 28 april 14,00-18,00. Centralgatan 43F i Höganäs.


När du har vägarna förbi Höganäs...

...så håller vi vårt showroom öppet varje TORSDAG kl 14,00 - 18,00 och ser fram emot att se dig här på Centralgatan 43 i Höganäs. Kristi himmelfärdsdag  infaller som bekant nästa torsdag, men vi är här ändå för att vi trivs så förbaskat bra här och vad skulle vi avfällingar annars göra?

Är torsdagar en dum dag för dig? Vi är flexibla när du hör av dig!

För långt att åka? Vi blir glada att höra av dig även på andra sätt! 
maila oss på hello@aliceandfay.com eller ring oss på 0760 34 93 00

Fanny och Cecilia Alatalo alias Alice & Fay
Fanny och Cecilia Alatalo alias Alice & Fay
facebookinstagrampinterestlinkedin

www.aliceandfay.com
butik.aliceandfay.com

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

 

Vill du bara ändra din emailadress så går det bra HÄR.