Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Sveriges största franchiseturné kommer till Strömstad den 26 september

Franchisetorget är landets ledande aktör inom allt du behöver veta om franchising. Vi informerar dig om vad det innebär att vara franchisetagare och erbjuder en fysisk mötesplats där franchisegivare och nya potentiella franchisetagare kan träffas.

På Franchisetorget träffas framtidens nya entreprenörer! Bli en av dem som lyckas med att skapa din egen framtid du också.

Plats: Kulturhuset Skagerak
Tid: kl. 18-20

Välkommen med din anmälan!


Sänk dina lönekostnader inom FoU.

Inbjudan till Business Swedens webinarium om det svenska FoU-avdraget! Sverige är ett av världens mest FoU-intensiva länder och ligger i världstoppen inom innovation. För att ytterligare stimulera detta kan företag i Sverige genom FoU-avdraget direkt sänka sina lönekostnader inom FoU. Avdraget och dess möjligheter är okänt för många företag. Få mer information om vad det innebär, kriterier och hur man ansöker anmäl dig till Business Swedens kostnadsfria webinarium den 17 eller 18 september. Följ länken för mer information och anmälan

Till anmälan.


Välkommen till Before Work den 30/8

Kom, umgås och nätverka med företagare och andra personer från näringslivet och kommunen och få information om vad som är på gång i Strömstad.

Datum: 30 augusti
Plats: Kulturhuset, Strömstad
Tid: Frukost serveras mellan kl. 7.30-8 och därefter får du lyssna på intressanta föredrag fram till kl. 9.

Vi bjuder in till ett Before work med det angelägna temat Kompetensförsörjning.
Du kommer att få information och inspiration från Högskolan Väst, Almi och Arbetsförmedlingen samt information om kommunens satsning på fiberutbyggnad.

Välkomna till en inspirerande morgon!

Sista anmälningsdag är 28/8 och anmälan till hans.friberg@stromstad.se

Kostnadsfritt


Marint Gränsforum Skagerrak

Ett Interreg projekt för att stärka de marina näringarna och arbeta gränsöverskridande för ett ”Friskt och Produktivt Skagerrak”.

Arbetet kommer att pågå fram till slutet av 2021 och handlar om ökat samarbete mellan näring – forskning och akademi samt mellan näring - havsförvaltning samt inte minst mellan forskning och akademi - havsförvaltning. För att lägga till ytterligare en dimension, handlar det dessutom att arbeta med detta gränsregionalt. Det är en spännande utmaning som antagits av projektägarna som är Svinesundskommittén och Østfolds Fylkeskommune.

Läs mer här.


Anmäl dig till företagsmässan på Tjärnö

För tredje gången bjuder Tjärnö marina laboratorium vid Göteborgs Universitet in dig som är företagare eller entreprenör till en inspirerande heldag! Temainriktningar i år är bland annat möjligheter med marin bioteknik inom medicin och hälsa samt naturturism. Dessutom har vi med oss ett antal företag inom ostronnäringen samt en världsmästare i ostronöppning som bjuder på delikatesser. På eftermiddagen är det utställning och rundvandring till stationer där du får vara kreativ tillsammans med forskare och andra företagare och dagen avslutas med marint mingel.

Plats: Tjärnö marina laboratorium
Tis: kl. 9-16
Datum: 25/10

Anmälan.


Starta företag

Ska du starta företag?
Varmt välkommen på ett "startseminarie"
9 oktober – Du och ditt företag
23 oktober – Sälj & marknadsföring
Plats: Sotenäs Symbioscentrum

Vem är seminarierna till för?
Vår seminarieserie är för dig som är på väg att starta, nyligen har startat företag eller fortfarande känner dig som nybliven företagare.

Mer information hittar du på Almis hemsida.


Nyhetsbrev från Strömstads kommun, augusti 2019

Redaktör: Hans Friberg, näringslivsutvecklare Strömstads Kommun, tel 0521-19169, hans.friberg@stromstad.se
Ansvarig utgivare: Mats Brocker, Kommundirektör, Strömstads Kommun, mats.brocker@stromstad.se

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.