Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev Februari 2020

Kurs eller läger i sommar?

Missa inte att ansöka som ledare eller deltagare till Sommarkurs och Familjeläger 9–13 år! Vår framgångsrika metod bygger på ett samspel mellan deltagare och ledare. Metoden Aktiv Rehabilitering har fem hörnstenar som grund: förebilder, fokus på möjligheter, vardagsmiljö, fysisk aktivitet och mental process genom möten. Vi ser fram emot din ansökan.

 

Plats: Valjeviken, Sölvesborg

Start: 29 juni (26 juni för ledare)

Ansök senast: 27 april

Sommarkurs: Läs mer och ansök»

Familjeläger 9-13 år: Läs mer och ansök»


Nationell högspecialiserad vård (NHV)

Vilka enheter kommer att få uppdraget att bedriva nationell högspecialiserad vård (NHV) för delar av vårdkedjan för personer med ryggmärgsskada? Ansökningarna ska vara inne hos Socialstyrelsen nu på onsdag, den 19 februari. Sedan får Beredningsgrupp 2 uppdraget att titta igenom ansökningarna och sammanställa dem för ett beslut i Nämnden för nationell högspecialiserad vård. Beslutet beräknas komma i slutet på maj och kan inte överklagas. RG har en positiv dialog med vården om hur ett utvecklat samarbete skulle kunna se ut, både med kommande NHV-enheter (NHVe) och på andra ställen i landet. Vi ser fram emot en spännande fortsättning på detta – fortsatt information följer i nästa nyhetsbrev. Läs mer här»


Gör skillnad i år och bli ledare!

Atmosfären på RG:s kurser och läger skapas i första hand av dig och dina ledarkollegor. Ledarnas positiva attityd och fokus på möjligheter lyfts av deltagarna som något mycket inspirerande och unikt, som får dem att våga och vilja det lilla extra.

Att vara ledare på RG:s kurser och läger är en oöverträffad möjlighet att fortbilda sig, med patienten/brukaren i centrum. Här ges ett 24-timmarsperspektiv på hur det är att leva med en funktionsnedsättning och de olika moment det innebär.

Som ledare får du:

· Arbetslivserfarenhet.

· Ett brett kontaktnät över hela Sverige.

· Personlig utveckling och nya erfarenheter.

· Du gör en direkt positiv skillnad för andra människor.

Färdigheter du kan utveckla:

· Ledarskap.

· Pedagogiskt tänkande.

· Fysisk, psykisk och social hälsa.

· Samarbete och gruppdynamik.

· Ökad insikt om skador/diagnoser och individen bakom.

· Nya perspektiv och möjligheter.

Mer information och ansökan»Årsmöte 2020

Årsmötet är din chans som medlem att påverka föreningens arbete. I år sker RG:s årsmöte lördagen den 4 april på Bosön, Lidingö. Vi startar med fika kl. 14.00 och fortsätter med årsmöte kl. 14.30-16.30. Om du vill delta på distans, meddela detta i anmälan så får du mer information. Eventuella motioner ska vara styrelsen tillhanda senast den 13 mars och skickas till kansliet@rgaktivrehab.se För dig som är på plats bjuder föreningen på fika. Anmäl dig senast fredagen den 13 mars. Varmt välkommen! Anmälan»


RG Integration i Umeå och på Bosön

Efter en lyckad workshop i Linköping kommer RG Integration att anordna en workshop på IKSU i Umeå den 29 februari kl. 12–17. Vi vänder oss till migranter över 15 år som lever med ryggmärgsskada eller liknande förutsättningar och deras anhöriga. Det blir en dag full av Aktiv Rehabilitering, med både praktik och teori. Aktiviteten är kostnadsfri och tolkar finns på plats. Är du i målgruppen eller vill du vara med som förebild eller tolk?

Den 27–29 mars arrangerar RG Integration även en kort kurs i Aktiv Rehabilitering. Är du intresserad av att veta mer?

Hör av dig till Tina Toller, tel 0793-484168.


Kajak och skridskoledarutbildning 2020

Den 30–31 maj är det dags igen för RG:s unika kajak- och skridskoledarutbildning RG Friluft. Du får lära dig grunderna i dessa två aktiviteter och hur du sedan lär ut till andra.

Mer information hittar du här»


Save the date för Hjultorget 2020!

RG Aktiv Rehabilitering arrangerar i år hjälpmedelsmässan Hjultorget, som funnits i snart 40 år. Mässan vänder sig till dig som är hjälpmedelsanvändare och till alla inom professionen som vill hålla sig uppdaterade på det senaste inom rullstolar, bilanpassning, fritidshjälpmedel och mycket mer.

Tanken med Hjultorget är att mässan ska fungera som en central träffpunkt för hjälpmedelsanvändare och förskrivare. Där kan besökare inspireras och uppleva marknadens nya produkter. Boka redan nu in den 27–28 maj! Mer information kommer under våren.

Hjultorgets hemsida uppdateras löpande, mer information hittar du här»


Kurs eller läger till hösten?

Du vet väl att vi har ett nytt läger för barn upp till 18 år med förvärvad ryggmärgsskada samt ett nytt tema på årets Utvecklingskurs?

Forum Ryggmärgsskada

Nytt läger för barn upp till 18 år

Forum ryggmärgsskada är en ny kurs för barn upp till 18 år med förvärvad ryggmärgsskada och deras vårdnadshavare. Här får barn delta på olika aktiviteter samtidigt som vårdnadshavarna får utbyta erfarenheter och får ny kunskap genom föreläsningar och diskussionsforum. Kursens innehållet anpassas helt för att passa målgruppen och genomförs i samarbete med Universitetssjukhuset i Linköping.

Datum: 8–11 oktober

Plats: Bosön, Lidingö

Ansök senast: 31 augusti 

Läs mer och ansök»

Utvecklingskurs

Tema – hållbar träning för dig i rullstol

I år fokuserar utvecklingskursen på hur du som använder rullstol kan träna på ett hållbart sätt. Känner du att du fastnat i gamla ”hjulspår”? Behöver du ha tips och fokus på träning, ny inspiration och fylla på med kunskap? Då är detta kursen för dig.

Årets kurs vänder sig till dig med ryggmärgsskada som använder manuell rullstol och som har levt vardagsliv med din skada i minst fem år.

Datum: 1–4 oktober

Plats: Bosön, Lidingö

Ansök senast: 17 augusti

Läs mer och ansök»


Ditt medlemskap gör skillnad

Bli medlem och ta ställning för allas rätt till Aktiv Rehabilitering och ett självständigt liv efter vars och ens personliga förutsättningar.


Annonsera

Vill ni bli vår nya samarbetspartner, annonsera i nyhetsbrevet, i Kick eller på vår hemsida?

Kontakta Karin Wallin på e-post: annons@rgaktivrehab.se eller  telefon: 0763-29 20 58.


 RG Aktiv Rehabiliterings samarbetspartner 2020


Samarbetspartner på kurser och läger


facebookinstagramyoutubehomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i RG Aktiv Rehabilitering eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.