Digital tidning mmed senaste nytt. Problem att läsa? Se den i webbläsaren.

Branschtidning utgiven av Convenience Stores Sweden

27 februari 2019

En av de första obemannade, men definitivt inte den sista

Att obemannade butiker är starkt på ingång råder inget tvivel om. Några har försökt och misslyckats, några har projekt på gång. Och så har vi Edvin Johansson som redan öppnat sin första ”Auto_mat” och som har ett färdigt franchisekoncept att rulla ut.


Annons


Direkten testar helt ny spelplattform

Som första aktör på en spelmarknad i förändring lanserar nu Direkten tjänster för spel från licensierade spelbolag som tidigare bara funnits på online-marknaden. 

- Våra butiker är duktiga på spel och bolagen är intresserade av deras kunder. Via en sinnrik plattform kan vi nu sammanföra dem, säger Stefan Persson, spelansvarig på Direkten.
Läs mer


Måttlig tillväxt på spelmarknaden 2018

Spelmarknaden i Sverige omsatte 23,4 miljarder kronor efter utbetalda vinster under 2018. Det är en ökning med 1,5 procent jämfört med motsvarande period förra året. Spel på internet stod för 52 procent av den totala omsättningen på spelmarknaden

Läs mer


Polisen önskar lokal samverkan i utsatta områden

Den 18 februari samlade Rikspolischefen ett 50-tal representanter för handeln för att informera om utvecklat samarbete i så kallade utsatta områden. Hur skapar man en hållbar samverkan kring näringsidkarnas lokala behov?

Läs mer


Annons


Klimatsmart veganskt  - inte bara för nördar

Det är länge sedan nu som veganen betraktades som udda. Man kan säga att det blivit både trendigt och folkligt att äta veganskt och att det inte längre har att göra med djupt rotade principer. Nu handlar det snarare om klimatånger, om att man inte är vegan utan bara vill äta grönt och mindre kött. Och gott.

Läs mer


Data och mat kan bli vinnande koncept

Convenience kan liknas vid den perfekta engelska butlern som uppfyller alla dina önskningar utan att du visste om att du hade dem. I den moderna framtidsstaden tillhandahåller man framtidens måltidslösningar. Men det gör sig inte av sig självt. Branschen och dess aktörer måste anpassa sig med god framförhållning.

Läs mer


Annons


Fredrik Klein summerar sju goda år inom convenience

En branschprofil har precis lämnat oss. Den 1 mars börjar Fredrik Klein på ICA efter drygt sju år som inköpsdirektör för Reitan Convenience Sweden. Sitt yrkesmantra tar han självklart med sig:

- Det ska vara roligt att göra affärer. Då blir det framgångsrikt och lönsamt för alla.


Annons


Inbjudan till utbildning i Visual Merchandising

Här kommer nu en ny möjlighet att gå vår utbildning i Visual Merchandising, nämligen den 19 mars i Stockholm. När du läst mer här kan du också i artikeln nedanför denna, dessutom läsa ett referat från förra gången samma utbildningsdag anordnades.

Läs mer


Så blir din butik ett självspelande piano

Convenience Stores Sweden hade i slutet av 2018 en utbildningsdag i det där ämnet som man varken kan uttala eller stava till. Men som är så viktigt. Det som lär oss hur man får det till det i butiken så den blir som ett självspelande piano: Visual Merchandising!

Läs mer


Max ett av de mest innovativa företagen

– Att Fast Company ser storheten och kraften i vår satsning på klimatpositiv är ett fantastiskt erkännande. Det är hedrande att finnas på listan över världens mest innovativa företag tillsammans med andra som också gör gott för människor, samhällen och världen, vilket rimmar helt med vår mission att göra världen lite godare, säger Richard Bergfors, koncernchef Max Burgers.

Läs mer


Annons


Här har vi samlat nya produkter

Under senaste veckorna har det lanserats en hel del nya produkter, mest inom konfektyr men även inom snacks och drycker. Här vi samlat dem så att du snabbt kan skaffa dig en överblick.


Läs mer


JTI Sweden och Nordic Snus får Top Employer-utmärkelse

Sex år i rad har JTI Sweden utsetts till en Top Employer i Sverige. Första gången var 2014 och sedan dess har bolaget varje år erhållit certifikatet som intygar att organisationen har etablerade processer, stabila strukturer och en trevlig arbetsplats för alla sina anställda.

Läs mer


Annons


Tutti Frutti har gjort gott för Fazer

Fazer konfektyr har haft ett starkt år 2018 med ökad försäljning i de största segmenten. Trots en extremvarm sommar med en generellt minskad försäljning av godis ökade Fazer sin försäljning med 10 procent under sommaren.


Läs mer


Kan ett tobaksbolag vara med och bidra till en rökfri framtid?

Den frågan ställer vi till vår krönikör Claude Guiron, som är nordisk forskningschef vid Philip Morris International.

Ja, menar han. Om någon verkar för att minska användningen av cigaretter, är det värt att satsa på detta – oavsett vem som för fram idéer och nya produkter.


Läs mer


Prenumerera på vårt RSS-flöde för fler nyheter


CONVENIENCE STORES NEWS
branschnyheter var fjortonde dag


Chefredaktör och ansvarig utgivare: 
Gunilla Pihlblad
0585-317 01, 070-550 95 20 gunilla.pihlblad@conveniencestoresnews.se

Annonser: Ann Hedlund
08-505 970 37, annons@conveniencestoresnews.se


Tidningen utges av Convenience Stores Sweden
08-505 970 30, www.conveniencestores.se
vd Bengt Hedlund, 08-5050 970 31 bengt.hedlund@conveniencestores.se


Får du tidningen utan att själv ha tecknat dig för det? Det beror på att du lämnat ut din e-postadress till någon av våra samarbetspartners och samtyckt till att få information från tredje part.Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här:

http://conveniencestores.se/convenience-stores-sweden/integritetspolicy

Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebook

Du får denna tidning eftersom du är en kund till oss eller för att du har tecknat dig för den. 
Skulle du vilja avsluta din prenumeration,
 klicka här.