Newsletter with the latest news. Problem viewing? View it in your browser.

Hösten är här

Efter en härlig sommar är det mysigt med hösten. Lite kyligare dagar och mörka kvällar och det är fortfarande lika gott att njuta av en god öl från vårt Bryggeri.

Ett stort tack till dig som väljer öl från Helsingborgs Bryggeri. Vi är så tacksamma och ditt stöd och köp av bryggeriets produkter är väldigt viktigt för oss.


De populära Oktoberfesterna i Oxhallen är inplanerade även i år: fredag 25 och lördag 26 oktober. Vilket datum bokar du in dig på?

Det är Schnitzel & Burger som står för maten och Helsingborgs Bryggeri samt Lilla Spritfabriken för dryck.
Pris 395:-/person och 60:-/dryckesbiljett.
Planering pågår för fullt.
Du kan göra din bokning direkt. Begränsat antal platser.
Mer information finns här!


Lagmarks Kök

- en familjesatsning i nygammal tappning

På torsdag (den 26 september) öppnar Lagmarks portarna till sin nya restaurant på hörnet Roskildegatan/Kungsgatan i Helsingborg. Gästerna kommer framöver att få avnjuta delikatesser med starkt fokus på det Skånska Köket, med lokala ingredienser från lokala leverantörer.
- Vi vill tillbaka till rötterna och erbjuda klassiska, ibland bortglömda rätter, summerar Torbjörn Lagmark.

Förutom familjens väletablerade Gourmetas kommer exempelvis "Äggakaga", Strömming från Sundet och Nattbakat fläsk med Brännesnuda (i Lagmarks tappning en skånsk, gastronomisk risotto) att vara återkommande på menyn.

Lokalen är tight och gemytlig och man har valt att placera köket mitt i lokalen för största möjliga upplevelse och på övervåningen finns det en lounge tillräcklig för ett mellanstort sällskap.

Hela familjen har samlats kring denna satsning där ambitionen är att erbjuda "skånska maträtter i tiden". En välkomponerad dryckesmeny - med härstamning från årtionden av erfarenheter - kompletterar matutbudet där väl utvalda viner samsas med ett brett sortiment från Helsingborgs Bryggeri.

- Vi har ett samarbete som sträcker sig långt tillbaka i tiden så det kändes naturligt att ge det lokala ölet en lite större plats, säger Patric Lagmark.
- Här har, framförallt vi yngre familjemedlemmar, ett personligt intresse och ser möjligheten att kunna erbjuda såväl provsmakningar som dagsfärsk fatöl med en variation som gifter sig väl med våra olika maträtter.

Lagmarks Kök har för avsikt att ha öppet torsdag, fredag, lördag från 11.30 till 24.00. 
Familjen önskar er alla varmt välkomna till en upplevelse av genuin skånsk mat och dryck.


Vi är med på ...

Den 27 september är det Rock på sundet och då kan du även njuta av vår öl, dvs Bai Bangs egna öl.

På färjan Tycho Brahe, som trafikerar Helsingborg-Helsingör, och med avgång 17.30 blir det rock ombord. Rock på sundet inleds med förfest till DJ Freddie M följt av livemusik från det populära Helsingborgsbandet Bai Bang.

Njut av glamrock samtidigt som en riktig rock and roll buffé serveras. Buffén består av plockmat och bandets eget ölmärke ”Bai Bang” kommer finnas till försäljning.
Mer information och boka din biljett här

Oktoberfest samt Mat & Dryckesmässa på Orangeriet och du kan njuta av vår öl vid båda tillfällena.

Den 28 september är det Oktoberfest. En festlig kväll med äkta tyrolermusik, allsång och svängiga svenska melodier, som alla känner till!
Mer information finns på deras Facebook-sida. Klicka här

Den 12-13 oktober är det återigen dags för den populära Mat & Dryckesmässan. Det blir kött, det blir korv, öl, oljor, kaffe, vin, grönsaker, delikatesser, ja, allt som smörjer själen.
Mer information finns på deras Facebook-sida. Klicka här


Uppskattat tema på senaste ölklubbsträffen:

Bryggare Peters favoritöl

Årets tredje ölklubbsträff arrangerades den 28 augusti och det var cirka 30 personer som deltog. Denna onsdag informerade vår bryggare Peter Nilsson om sina favoritöl.
- Jag pratade om hur jag har gjort min ölresa, säger Peter. Vilka öl som passerade genom mig de första åren innan intresset för öl fördjupades.
- Första ölen som provsmakades var vår Pilsner, som jag tycker är underskattad. Jag föredrar den i "lagerfamiljen".
- Nästa var vår senaste öl Helsingborgs New Skåne IPA. Detta är min version av hur jag tycker en NEIPA bör smaka. Alltså, som en fruktskål av nyplockad frukt.

- Därefter blev det Limfjordsporter från Thisted Bryghus. En Baltisk Porter. Lite information runt vad en Baltisk Porter är och lite information om ett av Danmarks äldsta familjeägda bryggeri. Det är min mörka älsklingsöl och som alltid finns i mitt förråd.
- Sedan var det dags att hälsa på hos Trappistmunkarna i klostret S:t Remy och deras Rochefort 8. Den är bäst av alla deras tre öl som bryggs i klostret. Drog lite historia runt klostret och munkarna. De har bryggt öl sen medeltiden. Det här är flytande kärlek, enligt mig.

- Dags för Sveriges största hantverksbryggeri, Oppigårds Bryggeri utanför Hedemora. De gör en fantastisk stout som heter Thurbo Stout. Hittar jag den på Systembolaget blir det inköp direkt. Jag tog med deltagarna på Björn Falkeströms resa, dvs grundaren och ägaren, från start till största hantverksbryggeri.
- Sista ölen som provsmakades, och som också är närmast mitt hjärta, What If. Har jag verkligen gjort en sådan här öl? Det är mitt livsverk, min Mona Lisa. Utan What If stannar det mesta.
- Det var ett gäng nöjda deltagarna och naturligtvis tyckte de flesta att What If var bäst. En gudomlig dryck för dödliga ölfantaster, avslutar Peter Nilsson.

Vill du bli medlem i vår ölklubb?

Här kan du läsa med om vår ölklubb


Brewskival - Roligt och vi är helnöjda

Helgen, den 23-25 augusti, arrangerades Brewskival i Helsingborg. Precis som tidigare år var många bryggerier representerade och vi var en av dessa.
- I vår monter gavs möjlighet att prova olika öl, berättar bryggare Peter Nilsson, som hade hjälp av Albin Lindgren i montern.
Ölen vi hade med mig till Brewskivalen var: Last Session: vår Barley Wine, New Skåne IPA, Kaffestouten, Angel Eyes, Chase the Dragon: Nitrostout och Anything goes: Eklagrad ale.

- Brewskivalen är en helt fantastisk festival för såväl bryggare som besökare. De gör ett fantastiskt jobb och skapar en härlig stämning.
- Jag är mycket nöjd med vår medverkan i år. Vi sålde slut på vår Barley Wine och New Skåne IPA under fredagen.  New Skåne tog slut först, vilket jag inte trodde. Det var ett par besökare som kom mer än en gång för att dricka New Skåne igen. Skojigt då den här festivalen har så många olika öl. Pratade även med ett par andra bryggare som gillade vår New Skåne. Kul!

- Under lördagen sålde vi i princip slut på resten av ölen vi hade kvar. Det var 8.000 biljetter sålda på lördagen.
- Det är bra planering som gjorde att det var luftigt och lättframkomligt ändå.

- Alltid trevligt att prata med besökarna och det var många som var positiva till oss och gillade vår öl. Framförallt var det ett härligt väder hela festivalen. Roligt och vi är helnöjda efter de här två dagarna, avslutar Peter Nilsson.


Bryggerivisningar varje lördag

Vi är stolta över att visa vårt Bryggeri. Vi var en av de första mikrobryggerierna som startade med bryggerivisning och ölprovning.

Varje lördag finns det allmänna visningar med ölprovning där du kan boka in precis så många som ni är. 

Under lättsamma former berättar vi om skånsk bryggarkultur och den spännande uppstarten av vårt bryggeri. Därefter går vi tillsammans en rundtur i brygghuset och tapphallen. Ni får följa hela bryggprocessen från maltkross till hur vi fyller flaskorna. Sedan är det dags att prova bryggeriets aktuella sortiment. 
Besöket tar ca 1,5-2 timmar och kostar 300 kronor inkl. moms per person.
Klicka här och gör din bokning


Följ oss på sociala medier

Vi jobbar kontinuerligt med att utöka och förbättra vår marknadsföring. Ett kostnadseffektivt sätt, som även har en enorm spridning, är att använda sociala medier. Vi hoppas därför att du följer Helsingborgs Bryggeri på tex Facebook, Instagram, LinkedIn. Och inte bara Följer utan även Gillar och Delar det som publiceras.

Läs mer om våra öl på vår hemsida och följ oss på sociala medier:

facebookinstagramhomepagelinkedin

You are receiving this newsletter since your are a customer or you have signed up on our newsletter. If you would like to unsubscribe, click here.