Newsletter with the latest news. Problem viewing? View it in your browser.

Vi hälsar sommaren välkommen

Sol och värme är något som många av oss längtar till. Grillväder, jordgubbar, färskpotatis och annat gott att äta samt en god, kall öl.
Det är det sommaren handlar om.
Vad är en sommar utan öl från Helsingborgs Bryggeri?


Bryggare Peters sommarfavoriter

Vår bryggare Peter Nilsson tipsar om sina favoritöl, som får dig att komma i riktig sommarstämning.

Sommaren är på gång, dörren har öppnats för sommarfavoriter som väntat på sol och varma dagar. Jag har en del olika favoriter som passar vid olika tillfällen.

En varm och solig dag läskar jag gärna till det med vår Witbier. En riktigt härlig törstsläckare i rejält kylt tillstånd. Jag föredrar den i original, men har hört att en citronskiva eller fruktsoda kan spetsa till den. Testa och upptäck!

När gräsmattan ska klippas placerar jag gärna ut ett par Wurstburger som delmål under klippningen. En kall och lättdrucken nordtysk pilsner med lite karaktär.

Efter gräsklippningen när jag sitter i soffan tar jag gärna en Lager med lite mer smak. Det går även bra med en vanlig Pilsner om jag vill ha lite humligare toner.

När jag är sugen på något lite fruktigare tar jag en Blondie. Lätt torrhumlad med en bra kropp, men ändå lättdrucken.

Då jag är sugen på riktigt fruktig öl, tar jag gärna en Funky Monkey, som är rejält torrhumlad.

Min största favorit - oavsett årstid - är What If. På sommaren avnjuter jag den väl avkyld vid solnedgången, då den långsamt värms upp under tiden jag njuter.

Så passa på att njuta av någon av mina favoritsommaröl.
Hitta ditt tillfälle och luta dig tillbaka och njut. Trevlig sommar!


Snart är det Midsommar!

Hur går planeringen inför Midsommar-firandet? Du väljer självklart öl från Helsingborgs Bryggeri. Vill du även ha något starkare rekommenderar vi akvavit, gin och punsch från vårt dotterbolag Lilla Spritfabriken.
Checka på Systembolaget vilka produkter som finns på hyllan.
Vi på Bryggeriet önskar dig en riktigt GLAD MIDSOMMAR!


Här finns vår öl i sommar

Sommar och solen skiner. Ja, då är det aldrig fel att dricka en av våra öl på någon uteservering eller hemma på altanen.

Här är de ställen som erbjuder vår öl i sommar. Njut och må riktigt bra.

Vår öl finns att avnjutas på lokala välsorterade restauranger och pubar samt från hyllan i dagligvaruhandeln och på Systembolaget.

Nytillkomna och varmt välkomna den här månaden är Madame Moustache, Moyo, Edelweiss och Strandhuset.


Vår öl passade smaklökarna i Malmö

När Folk Mat & Möten invigde sin sommarterass den 1 juni var vi där. Stolta över att ha blivit inbjudna till denna tillställning ställde vi upp med två delikata fatöl - New Skåne IPA och Funky Monkey - och två klassiska flasköl - Lager och Kaffestout. Köket hade till detta dukat upp med en smakfull tortillameny, Malmö Style.

Vartefter eftermiddagssolen letade sig in bland taknockarna strömmade publiken till och evenemanget var både uppskattat och välfyllt. 

Vår öl från grannstaden i norr visade sig också vara en succé. New Skåne IPA passade uppenbarligen smaklökarna i Malmö och rann med hög hastighet ur kranarna. Vid stängning fanns endast några droppar kvar av brygderna från Helsingborg och vi kunde tillsammans med personalen summera det som en väldigt lyckad invigning.

Tack Folk Mat & Möten för att vi fick vara med och vi kommer gärna igen.


Humle, temat på senaste Ölklubbsträffen

Onsdagen den 12 juni var det cirka 25 ölintresserade personer som deltog vid årets andra ölklubbsträff. Temat var humle.
Vår bryggare Peter Nilsson berättade på ett underhållande sätt allt han vet om humle och det var inte lite.

- Smaragden i ölet är humle. Humle trivs bäst inom vissa breddgrader, men kan odlas överallt.
- Humle växer 30 cm/dag och blir 6-9 meter.
- Den mest populära humlen är den amerikanska.
- Min favorit bland humlesorterna är Amarillo.

På ölklubbsträffen blev det provsmakning av
- Wurstburger - en riktig törstsläckare och en öl som jag är vrålnöjd med. Det är också den av våra öl som har högst beska, men på ett mjukt sätt.

- Blondie - purfärsk. Den är lätt torrhumlad och har lite karaktär av fruktighet.
- Funky Monkey - en populär öl som inte har så mycket beska.
- India Pale Ale - en öl med väldig maltighet.
- New Skåne IPA - vår senaste öl, som kommer på Systenbolaget den 1 augusti. Den är torrhumlad två gånger och med många sorters humle.
- Double IPA - som är sparad 1 1/2 år och som var väldigt smakrik.

Vill du ha mer information om vår ölklubb? Klicka här!


Vill du besöka vårt Bryggeri?

Vi har bryggerivisningar hela sommaren!

Har du släktingar och/eller vänner som kommer på besök under sommaren? Varför inte ta med dem och visa ditt lokala bryggeri?
Vi är stolta över att visa vårt Bryggeri. Vi var en av de första mikrobryggerierna som startade med bryggerivisning och ölprovning.

Varje lördag under hela sommaren finns det allmänna visningar med ölprovning där du kan boka in precis så många som ni är. 

Under lättsamma former berättar vi om skånsk bryggarkultur och den spännande uppstarten av vårt bryggeri. Därefter går vi tillsammans en rundtur i brygghuset och tapphallen. Ni får följa hela bryggprocessen från maltkross till hur vi fyller flaskorna. Sedan är det dags att prova bryggeriets aktuella sortiment. 
Besöket tar ca 1,5-2 timmar och kostar 300 kronor inkl. moms per person.
Klicka här och gör din bokning


Bergateatern spelar i Oxhallen

Bergateatern spelar komedin “Rakt Ner I Fickan” i Oxhallen.
Premiär 30 augusti.
Läs mer och boka din biljett via
bergateatern.se

Välkommen!


I enlighet med GDPR ...

... (EU:s dataskyddsförordning som trädde i kraft i maj 2018) ska vi då och då uppdatera våra distributionslistor för att fortsatt kunna skicka ut nyhetsbrev till dig.
Vi vill därför informera dig om att vi verkligen uppskattar att du följer vad som händer på vårt bryggeri, men om du inte vill få vårt nyhetsbrev framöver klickar du på länken nederst på nyhetsbrevet.


Följ oss på sociala medier

Vi jobbar kontinuerligt med att utöka och förbättra vår marknadsföring. Ett kostnadseffektivt sätt, som även har en enorm spridning, är att använda sociala medier. Vi hoppas därför att du följer Helsingborgs Bryggeri på tex Facebook, Instagram, LinkedIn. Och inte bara Följer utan även Gillar och Delar det som publiceras.

Läs mer om våra öl på vår hemsida och följ oss på sociala medier:

facebookinstagramhomepagelinkedin

Vill du ha mer information om vår ölklubb? Klicka här!

You are receiving this newsletter since your are a customer or you have signed up on our newsletter. If you would like to unsubscribe, click here.