Ett nyhetsbrev från Colombine Teaterförlag. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Välkommen till Colombine,

STINA WIRSÉN

Foto: Maria Annas

Stina Wirsén,  född 1968, är en av Sveriges mest älskade illustratörer och barnboksförfattare. Hennes karaktäristiska bilder återfinns i såväl böcker, dagstidningar, modemagasin som på frimärken. Hennes böcker är översatta till fler än 15 språk och hon har tilldelats många priser, bl.a. Elsa Beskow-plaketten, Stockholms stads kulturpris och Heffaklumpen. Hennes unika bildvärld utstrålar elegans och enkelhet. De precisa linjerna rör sig ledigt mellan genrer och skapar lustfyllt intresseväckande bilder för både barn och vuxna.   

Colombine förmedlar nu dramatiseringsrätter till samtliga verk av Stina Wirsén.


HISTORIEN OM BODRI

av Hédi Fried med bilder av Stina Wirsén

Historien om Bodri är baserad på Hédi Frieds egna upplevelser. Hédi hade ända sedan hon skrev Skärvor av ett liv burit på idén till en barnbok. Det första fröet till berättelsen såddes under en föreläsning där en 6-årings första reaktion var frågan: "Hur gick det med hunden?".

Hédi och Stina har gestaltat en berättelse som inte väjer för smärtan, de vill berätta om både grymheten och det hopp som finns i att nya generationer kan lära sig av historien och göra andra val.

Nu finns den tillgänglig för dramatisering, denna berättelse om Förintelsen, tolkad på ett sätt så att barn kan ta den till sig, och med hoppet som en röd tråd genom historien.


Ur Stina Wirséns rika produktion kan vidare nämnas t ex RUT OCH KNUT (ca 20 titlar), BROKIGA (ett 20-tal böcker), VEM (ca 16 titlar) och LITEN - en allvarlig men hoppfull berättelse, skriven på uppdrag av Brottsoffermyndigheten, om hur det är att vara Liten i en ledsam hemmiljö.

Läs vidare på bokförlagets hemsida.

Eller på Stinas egen sida.


Välkommen att höra av dig!

/Berit, Franka, Lena & Ulla


Colombine teaterförlag, Gaffelgränd 1A, SE-111 30 Stockholm, tel: +46 (0)8 411 70 85/46 (0)8 411 80 85, E-post: info@colombine.se

facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar med scenkonst eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumerationklicka här.