Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Foto: Marielle Magnusson

Nyhetsbrev från näringslivsenheten

Sunne 19 november, 2020

Hej!

Vi befinner oss minst sagt i en otroligt föränderlig värld där Coronapandemin sätter avtryck i nästan allt vi företar oss. Nya allmänna råd innebär ännu mer eftertanke och försiktighetsåtgärder. Att hela tiden vara på tårna och styra om och avstå det ena efter det andra har blivit allas vardag.

Vi hör och ser ständigt nya exempel på de lokala företagens uppoffringar och innovationskraft för att kunna bidra till minskad smittspridning samtidigt som verksamheten ska fortgå som "vanligt". Exempelvis handeln som erbjuder hemkörning av varor, egentid i butik och facetime-shopping, restauranger som styr om julborden till cateringalternativ, nya spännande produkter som lanseras och försäljningskanaler som utökas med digitala alternativ. Vi vill verkligen ge en stor eloge till er alla som kämpar - det kommer Sunne ha gott av under lång tid framåt när denna envetna pandemi är över - stort tack! 

Just nu tar vi inte emot några fysiska besök på kontoret men vi finns tillgängliga för dialog via e-post, videosamtal, telefon etc. Vill du uppdatera oss om hur ditt företags vardag ser ut just nu, vilka behov ni ser framåt så tar vi gärna emot den informationen. Vi behöver hela tiden omvärldsbevaka och se över nuläget för näringslivet i Sunne för att kunna prioritera rätt och försöka påverka beslut och åtgärder framåt. Vi arbetar just nu med att se över hur vi som kommun kan stötta näringslivet mer och vi deltar också i olika dialoger där regionala och nationella åtgärder diskuteras. 

Vi finns självklart också där för dig som behöver guidning i de olika stödåtgärderna eller annat som dyker upp längs vägen. Ingen fråga är fel!  

Ta hand om dig och de dina! 

Åsa Gertling

Vi ställer om företagsbesöken

Vi har sedan ett par veckor satt våra veckovisa, fysiska företagsbesök på paus. Är det så att du trots allt vill genomföra ett möte med oss så kan vi istället för ett fysiskt besök erbjuda ett digitalt möte - kontakta oss via naringsliv@sunne.se så enas vi om en passande tid. 


Sista chansen för omställningscheckarna

Sista chansen att ansöka om stöd för "omställning med anledning av pandemin" hos Region Värmland - ansök senast 1 december! Info om omställningscheckarna


Verksamt Värmlands företagsjour

För företag som hamnat i akut kris finns stöd och hjälp att få. Ring jourtelefonen för att prata med rådgivare som svarar på dina frågor, informerar om nationella och regionala stödåtgärder och guidar dig rätt.

Öppettider: Måndag-torsdag klockan 10.00 -12.00. 

Telefon: 010-831 90 50


Hallå där Per Branzén - ny kultur- och näringslivschef

Hur känns det så här första veckan i din nya roll? 

- Det känns verkligen jättebra! Jag startade mitt uppdrag i måndags. Det är en väldigt speciell tid för företagare och allmänhet med en svår pandemi med stora negativa konsekvenser. 

Mina prioriteringar har varit att försöka påverka så att vi i kommunen kan förenkla så mycket som möjligt för näringslivet. Jag slås av den mobiliserande kraft som finns hos företagen här och jag vill göra allt jag kan för att supportera från Sunne kommun. 

Tid har också lagts på att medverka i samtal kring viktiga frågor för Sunnes utveckling tillsammans med Region Värmland, Värmländska riksdagsbänken och Länsstyrelsen i Värmland. 

Välkommen att kontakta mig: per.branzen@sunne.se


AME Sunne kommun - vi vill hjälpa till

Arbetsmarknadsenheten inom Sunne kommun har som uppdrag att jobba med lösningar för personer som av olika anledningar behöver stöd att komma till egen försörjning eller pröva sin arbetsförmåga.  

Vi samarbetar med olika myndigheter kring deltagare och får uppdrag från arbetsförmedlingen, försäkringskassan, skola (främst vuxenutbildningen och SFI) och genom kommunens individstöd.

Vår verksamhet utgår från Ekebyvägen 4 där vi samverkar med daglig verksamhet för LSS och daglig sysselsättning SoL (Socialpsykiatrin).

Verksamheten har hållbarhet och återvinning som viktiga ledstjärnor, och många av uppdragen som utförs på AME handlar om återbruk, renovering av återvunna produkter, hålla rent vid återvinningsstationer, en del gräsröjning och även en del nyproduktion av det mesta från bryggor, sittbänkar, material till förskolorna och äldreomsorgen till insektshotell osv. Vår verksamhet är flexibel och uppdragen vi får inom kommunens egna verksamheter varierar mycket, något som passar bra när våra deltagare behöver få prova olika arbetsuppgifter.

Målsättningen är alltid att hjälpa varje individ att få en anställning eller gå vidare till utbildning, och kontakter med våra lokala företag och föreningar är därför en viktig länk i den kedjan. Vi behöver veta vilka företag och branscher som har eller kommer att få behov av att rekrytera och vad som krävs för att bli anställningsbar hos företagen för att vägen ska bli så kort som möjligt för varje person att få ett jobb och klara sin egen försörjning. Vi kan vara ett stöd och bollplank även för arbetsgivare som vill låta en person pröva jobbet genom praktik.

Därför vill vi komma i kontakt med olika arbetsgivare som har ett intresse av att hjälpa till med praktikplatser eller bara ge oss en bild av hur ni ser på framtida rekryteringsbehov inom er verksamhet eller bransch och på vilket sätt vi kan hjälpa varandra.  

Maria Frykman
Enhetschef AME 
0565-162 34
maria.frykman@sunne.se


Lär dig mer om Sunnes fantastiska företag

Eftersom det just nu är stiljte när det gäller företagsbesöken och därmed kommer vara färre "reportage" från oss i sociala medier så vill vi än en gång slå ett slag för Företagsstafetten. 

Sedan januari i år har vi kört en företagsstafett på näringslivsenhetens Facebooksida. Genom nedslag hos några av de lokala företagen hoppas vi kunna bidra till ökad kunskap om hur näringslivet i Sunne kommun ser ut. 

Företagen som deltar nominerar varann och bidrar till spridningen geografiskt och bland branscher.  

Kika gärna in på vår Facebooksida och ta del av företagens berättelser och bilder. Företagsstafetten pågår hela 2020. Du finner artiklarna i vårt facebookflöde


facebook

Kontakta oss gärna:

naringsliv@sunne.se

0565-16000 (Sunne kommuns vxl)


Marielle Magnusson

företagscoach, 072-2079092

Maria Nordmark
turismutvecklare, 072-2013512
Åsa Gertling
näringslivsutvecklare, 076-1005044
Per Branzén 
kultur och näringslivschef 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration? Klicka här